Сметанник в мультиварці – 7 простих рецептів приготування

Сметанник в мультиварці – це швидкий рецепт смачною випічки, не вимагає особливих кулінарних знань. Такий десерт можна приготувати на сметані, з додаванням ягід, фруктів і інших інгредієнтів. Якщо проявити фантазію і прикрасити випічку, то вийде справжній торт.

Класичний сметанник в мультиварці

Нескладно здогадатися, що сметанник випікається на основі сметани. Такий продукт можна використовувати як для тесту, так і для крему.

У тісто можна класти навіть подкисшее кисломолочне виріб, а ось для крему потрібно густий і свіжий продукт.

Інгредієнти для тіста:

  • 1 ст. сметани;
  • два яйця;
  • 1 ст. солодкого піску;
  • дві ч. ложки розпушувача;
  • 1 ст. в/з борошна.

Для крему:

  • 1 ст. солодкої пудри;
  • півтора склянки сметани (жирної).

Спосіб приготування:

  • У чашу блендера засипаємо підсолоджувач, вбиваємо яйця і кладемо сметану. Збиваємо до однорідності.
  • Після вводимо борошно з розпушувачем, збиваємо ще пару хвилин.
  • У промаслений чашу виливаємо основу і готуємо в режимі «Випічка» 50 хвилин.
  • Після сигналу випічку перевертаємо і випікаємо в тому ж режимі ще десять хвилин (не більше).
  • Для крему просто змішуємо кисломолочний продукт з пудрою. Для аромату можна покласти ваніль.
  • Остиглий корж розрізаємо навпіл. Промазуємо одну половину кремом, кладемо другу, зверху і з боків також наносимо кремову масу. Готовий десерт можна прикрасити ягодами або шоколадною стружкою.

Готуємо зі згущеним молоком

Сьогодні є різні варіанти приготування сметанника, в тому числі, і на основі згущеного молока.

Для рецепту беремо звичайну білу згущене молоко без будь-яких добавок.

Інгредієнти для тіста:

  • 1 ст. сметани;
  • півсклянки згущеного молока;
  • два яйця;
  • ч. ложка соди;
  • 2 ст. борошна;
  • 1 ст. солодкого піску.

Для крему:

  • банку звичайної згущеного молока;
  • ложка вершкового масла;
  • ч. ложка кави.

Спосіб приготування:

  • Яйця збиваємо з підсолоджувачем до повного розчинення солодких частинок. Потім вливаємо згущене молоко і сметану, змішуємо.
  • Вводимо борошно, додаємо гашену соду, замішуємо тісто і випікаємо основу в мультиварці, встановивши режим «Випічка» на годину.
  • Для крему беремо ч. ложку розчинної кави і розводимо його ложкою води. Після, з’єднуємо з м’яким маслом і згущеним молоком.
  • Готовий остиглий сметанник розрізаємо на два коржа, промазуємо кремом і даємо час просочитися.
Дивіться також:  Пиріг з варенням – 20 рецептів приготування на швидку руку

Рецепт з шоколадом

Якщо ви більше віддаєте перевагу шоколадну випічку, то спекти пиріг сметанник можна з какао або додати розтоплену плитку шоколаду.

Інгредієнти:

  • 2 ст. сметани;
  • 1,5 ст. солодкого піску;
  • 1 ст. з гіркою борошна;
  • дві ложки какао;
  • три яйця;
  • ч. ложка соди.

Спосіб приготування:

  • Чашу мультиварки можна відразу обмазати маслом і встановити в прилад.
  • Від загальної кількості інгредієнтів відміряємо половину сметани і половину підсолоджувача, з’єднуємо, додаємо яйця і збиваємо.
  • Після, засипаємо борошно з розпушувачем і какао, перемішуємо шоколадне тісто.
  • Виливаємо його в чашу і печемо основу протягом години (режим «Випічка»).
  • Залишився кисломолочний продукт і солодкий пісок перемішуємо, для аромату можна покласти ванілін.
  • Готовий корж змащуємо кремом і охолоджуємо перед подачею.

Маковий сметанник в мультиварці

Маковий сметанник можна спекти не тільки з маком, але і додати в склад трохи горішків.

Для більшого аромату і смаку їх рекомендуємо подрібнити і трохи підсушити на сковороді.

Інгредієнти для тіста:

  • неповний склянку сметани;
  • 0,5 ч. ложки розпушувача;
  • неповний склянку солодкого піску;
  • півсклянки маку;
  • неповний склянку борошна;
  • два яйця.

Для крему:

  • 110 г горіхів;
  • 90 мл сметани;
  • солодкий пісок за смаком.

Спосіб приготування:

  • У чашу розбиваємо яйця, засипаємо підсолоджувач і вливаємо кисломолочний продукт. Занурюємо віночки міксера і збиваємо масу до однорідності.
  • Потім засипаємо борошно, мак і розпушувач, перемішуємо і випікаємо маковий корж в мультиварці протягом 50 хвилин у програмі «Випічка». Після сигналу корж перевертаємо і готуємо ще 15 хвилин.
  • Для крему сметану кладемо підсолоджувач за смаком, засипаємо подрібнені горішки.
  • Одержаним складом змащуємо коржі і посипаємо десерт маком або горіхами.

З яблуками, ягодами і горіхами

Якщо ви придбали таку чудо-техніку, то спробуйте спекти в ній сметанник. Рецепт простий, продукти доступні, а сам десерт виходить дуже смачним. Особливо якщо приготувати сметанник з фруктами, ягодами і горіхами.

Дивіться також:  Торт Черепаха – класичний рецепт і 6 варіантів приготування

Інгредієнти:

  • по склянці борошна і сметани;
  • стакан підсолоджувача;
  • 125 г маргарину;
  • третина кіло солодких яблук;
  • будь-які ягоди (можна заморожені);
  • жменя волоських горіхів;
  • два яйця;
  • ч. ложка розпушувача;
  • кориця, ваніль, сіль.

Спосіб приготування:

  • Розм’якшений маргарин (масло) розтираємо з підсолоджувачем, додаємо ваніль і яйця збиваємо.
  • Після, засипаємо борошно, сіль і розпушувач, змішуємо.
  • Яблука очищаємо, дрібно ріжемо і скроплюємо лимонним соком, щоб вони не потемніли.
  • Частина горішків подрібнюємо, інші залишаємо для присипки.
  • Змішуємо яблука з горіхами, корицею і двома ложками підсолоджувача. Горіхово-фруктову масу отруюємо в тісто і перемішуємо.
  • У промаслений чашу приладу виливаємо частину тіста, викладаємо ягоди і закриваємо їх залишилася основою. Включаємо режим «Випічка» і готуємо до півтора годин.

Торт з сирним кремом

Смачний сметанник можна приготувати з будь-яким кремом. Якщо ви обожнюєте сир, то просочення можна зробити і з нього. Для красивої подачі готовий десерт прикрасимо глазур’ю, і тоді вийде справжній торт сметанник.

Інгредієнти для тіста:

  • 1 ст. густої сметани;
  • 2 ст. борошна;
  • 125 г маргарину;
  • за ч. л. розпушувача і ванілі.

Для крему:

  • півтори пачки сиру;
  • півтора склянки сметани;
  • до 100 г солодкого піску;
  • ч. ложка ванілі.

Для глазурі:

  • 55 г вершкового масла;
  • 65 мл молока;
  • дві ложки солодкого піску;
  • дві ложки какао;
  • ¼ Банки згущеного молока.

Спосіб приготування:

  • Першим ділом розтираємо підсолоджувачем з яйцями, вливаємо розтоплене масло, додаємо сметану і засипаємо всі сухі інгредієнти для тіста. Ретельно все перемішуємо.
  • В режимі «Випічка» печемо сметанник протягом 65 хвилин.
  • В цей час зробимо крем. Тут все просто: розтираємо солодкий пісок зі сметаною, сирним продуктом і ваніліном до однорідності.
  • Готовий корж розрізаємо на дві – три частини і добре промазуємо кремом.
  • Залишилося тільки полити десерт глазур’ю. Для цього на малому вогні розтоплюємо масло, вливаємо молоко, засипаємо цукор і какао. Варимо три хвилини, потім знімаємо з плити і змішуємо склад зі згущеним молоком.
  • Сметанник можна просто полити глазур’ю або прикрасити за допомогою кондитерського мішка.
Дивіться також:  Шоколадна глазур для торта – 8 рецептів

Сметанник для тих, що худнуть мультиварці

Від смачної випічки завжди важко відмовитися, але що робити, якщо хочеться зберегти свою фігуру? Вихід з такої ситуації є – скористайтесь нашим рецептом сметанника для тих, що худнуть дам.

Приготуємо тісто на основі нежирного сиру, а сметану додати в крем.

Інгредієнти:

  • півпачки сиру;
  • дві ложки солодкого піску;
  • п’ять ложок молока;
  • п’ять ложок олії пісного;
  • 1 ст. борошна;
  • дві ч. ложки розпушувача.

Для крему:

  • 1 ст. нежирної сметани;
  • третина кіло будь-яких ягід;
  • дві ложки солодкого піску.

Спосіб приготування:

  • Сирний продукт збиваємо з солодким піском, вливаємо олію, молоко, засипаємо борошно і розпушувач. Борошно допустимо замінити вівсяними пластівцями, які попередньо слід перемолоти в кавомолці.
  • Отриману масу кладемо в чашу мультиварки і печемо в режимі «Випічка» протягом години.
  • Сметану змішуємо з будь-якими ягодами та підсолоджувачем.
  • Готовий корж просочуємо ягідним кремом і прикрашаємо за бажанням.

Сподіваємося, що наші рецепти припали вам до смаку, і якийсь із них обов’язково оселиться у вашій кулінарній книзі.