Сочевиця – як готувати? 9 простих і смачних рецептів

Навіть у найбільш «дрімучі» часи люди прекрасно знали про те, як готувати сочевицю і чому її неодмінно слід включати в свій раціон. Сьогодні ми шукаємо екологічно чисту їжу, проте, непростимо обходимо увагою «скромні» пакети з натуральним продуктом, ганяючись за яскравими упаковками і модними трендами. Подивіться, як можна отримати прості, смачні, корисні страви з бобових культур!

Як готувати сочевицю на гарнір

Нічого складного в технології приготування відмінного гарніру для основної страви немає. Просто необхідно враховувати певні правила та корисні рекомендації.

Особливості приготування гарніру з сочевиці:

  • Оболонка бобів коричневих, жовтих або чорних більш щільна, тому такі зерна необхідно попередньо замочувати. Червона сочевиця в подібній процедурі практично не потребує.
  • Залишаючи зерна розбухати, не додаємо жодних спецій і приправ. Ці компоненти приєднуємо тільки в процесі теплової обробки продукту, та й то в обмежених кількостях.
  • Відварюємо зерно в такі строки: зелена або бура готуємо 40 хвилин; коричнева — 30; червоне (помаранчевий) — від 15 до 20 хвилин.

Для отримання смачного гарніру потрібно:

  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • подрібнені горіхи — 60 г;
  • чечевичное зерно — 150 г;
  • свіжа гірчиця — 15 г;
  • часникові зубки — 2 шт.;
  • оцет (винний або яблучний) — 20 мл;
  • сіль, зелень, перо цибулі, лаврове листя, перець.

Процес приготування:

  • Залишаємо сочевицю на ніч в очищеної рідини. Вранці ретельно промиваємо зерна, поміщаємо в каструлю, вливаємо 300 мл питної води. Додаємо лаврушку, цибулину, бутон гвоздики і кип’ятимо складу. Потім варимо 35 хвилин на слабкому вогні.
  • Дрібно кришимо другу цибулину, рубаємо петрушку і перо цибулі. З’єднуємо в піалі оцет, гірчицю, подрібнений часник, сіль і перець.
  • Витягуємо з відвареною сочевиці додані для смаку компоненти, з’єднуємо бобові з приготовленим соусом, подрібненими горіхами і цибульним складом. Акуратно перемішуємо їжу.

Тепер, коли ми знаємо, як приготувати сочевицю на гарнір, приступаємо до освоєння інший простий і смачної їжі з бобів.