Солянка з куркою – 7 рецептів приготування

Страва готується дуже швидко і завжди виходить неймовірно смачним. Солянку з куркою можна зробити в різних варіаціях. Пропонуємо найбільш вдалі варіанти.

Класична солянка з капустою і куркою

Ситна страва, легкий в приготуванні сподобається всій родині. Капуста додасть страві соковитості, а куряче філе – ніжність. Особливий присмак солянці дадуть перець і приправи.

Інгредієнти:

  • капуста – 550 г;
  • філе куряче – 320 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • соняшникова олія – 1 ст. ложка;
  • томатна паста – 2 ст. ложки;
  • вода – 230 мл;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • приправа – 1 ч. ложка універсальна;
  • чорний перець – 0,5 ч. ложки;
  • сушена петрушка – 1 ч. ложка;
  • кріп сушений – 1 ч. ложка.

Приготування:

  • Порубати цибулю. Нашаткувати капусту.
  • Масло влити у сковорідку. Прогріти. Помістити цибульні кубики. Прожарити.
  • Нарізати курку. Отримані кубики відправити до цибулі. Обсмажити.
  • Закинути капусту. Прожарити. Підсолити. Посипати перцем і приправою.
  • Налити томатну пасту. Залити водою. Перемішати. Посипати сушеної зеленню. Розмішати.
  • Накрити кришкою. Потомити солянку з куркою і капустою чверть години.

З копченої птахом

Пропонуємо приготувати святковий суп, який принесе різноманітність харчування. Страва не тільки наситить організм, але і насичує її корисними елементами.

Інгредієнти:

  • вода – 2100 мл;
  • сіль;
  • копчена курка – 750 г;
  • чорний перець;
  • солоний огірок – 2 шт.;
  • лаврушка – 1 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • лимон – 4 скибочки;
  • сметана – 4 ст. ложки;
  • каперси – 3 ст. ложки;
  • маслини – 12 шт.;
  • рослинне масло – 2 ст. ложки;
  • томатне пюре – 2 ст. ложки;
  • оливки – 15 шт.

Приготування:

  • Залити водою куряче м’ясо. Проварюють півгодини. Дістати. Остудити і нарізати.
  • Подрібнити цибулю. Отримані півкільця помістити в сковорідку. Влити олію. Прожарити. Влити томатну пасту. Томити п’ять хвилин.
  • Зрізати шкірку з огірків. Видалити насіння. Нарізати. Намагайтеся щоб вийшли шматочки. Помістити в сковороду і тушкувати хвилин п’ять.
  • Закип’ятити бульйон. Повернути куряче м’ясо. Додати засмажку. Закинути маслини і оливки. Додати каперси. Помістити лаврушку. Посипати сіллю і поперчити. Варити солянку з копченою куркою чверть години.
  • Посипати січеною зеленню і додати лимонні скибочки. Настояти п’ять хвилин.
Дивіться також:  Класичний рецепт солянки м’ясної збірної в домашніх умовах

В мультиварці

Дуже легко готувати солянку в мультиварці. Досить помістити продукти і виставити необхідний режим.

Інгредієнти:

  • яловичина – 220 г;
  • зелень;
  • свинина – 220 г;
  • спеції;
  • копчена куряча грудка – 220 г;
  • перець;
  • цибуля – 2 шт.;
  • сіль;
  • морква – 2 шт.;
  • оливкова олія;
  • вода;
  • лаврушка – 2 аркуша;
  • томатна паста – 4 ст. ложки;
  • розсіл огірковий – 220 мл;
  • солоний огірок – 2 шт.;
  • оливки – 1 банка;
  • лимон – 1 шт.

Приготування:

  • М’ясні шматки нарізати. Кубики потрібні дрібніші. Моркву натерти. Цибулю нашаткувати.
  • Подрібнити на тертці огірок. Нарізати скибочками лимон.
  • Влити олію в чашу від приладу. Включити режим «випічка». Таймер – дві хвилини.
  • Помістити цибулю. Прожарити. Помістити морквину. Таймер поставити на три хвилини.
  • Помістити м’ясні шматки. Перемкнути таймер на чверть години.
  • Помістити огірки, оливки, лимонні шматочки. Залити розсолом. Помістити томатну пасту. Залити воду. Кількість рідини регулюйте за бажанням.
  • Підсолити. Посипати перцем. Додати спеції. Закинути лаврушку. Перемішати. Перемкнути у режим «Гасіння». Накрити кришкою. Таймер – годину.

Збірна солянка з куркою і ковбасою

Селяни в давні часи готували із залишків продуктів смачну юшку, яка щільно увійшла в життя людей і після багатьох років не втратила своєї актуальності. Навіть у знаменитих ресторанах подають цей вишуканий суп.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • куряче стегно – 2 шт.;
  • кріп;
  • вода – 2900 мл;
  • паприка;
  • петрушка;
  • солоний огірок – 220 г;
  • оливки;
  • чорний перець;
  • сосиска – 2 шт.;
  • копчена ковбаса – 100 г;
  • лимон – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • оливки;
  • томатна паста – 2 ст. ложки;
  • лавровий лист.

Приготування:

  • Помістити стегенця в воду. Проварити. Дістати курку. Остудити. Нарізати.
  • Натерти морквину. Нарізати цибулину. Покласти у сковорідку. Влити пару ложок бульйону. Загасити. Влити томатну пасту. Перемішати.
  • Нарізати огірки. За формою допускаються кружечки або соломка. Порубати сосиски і ковбасу.
  • Помістити в бульйон засмажку. Закип’ятити. Додати огірки і ковбасну нарізку. Повернути назад куряче м’ясо. Посипати сіллю, перцем і спеціями. Помістити лаврушку.
  • Нарізати оливки. Порубати лимон. Нашаткувати зелень.
  • Готову юшку розлити по піалах. Порційно додати оливки, зелень і лимонні шматочки.
Дивіться також:  Лагман узбецький – 4 рецепта

Капустяна солянка з картоплею і куркою

Блюдо дуже просте і готується з доступних продуктів. Підходить для щоденного приготування. Пропонуємо приготувати солянку з куркою і ковбасою, і картоплею.

Інгредієнти:

  • капуста – 1200 м;
  • ковбаса копчена – 120 г;
  • картопля – 11 шт.;
  • лавровий лист – 2 аркуша;
  • куряче філе – 350 г;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • морква – 1 шт.;
  • чорний перець;
  • цибуля – 1 шт.;
  • рослинна олія – 4 ст. ложки;
  • томатна паста – 1 ст. ложка.

Приготування:

  • Нарізати куряче філе. Покласти у сковорідку. Влити олію. Обсмажити.
  • Нарізати цибулю. Натерти морквину. Надіслати до курки. Смажити сім хвилин. Влити томатну пасту.
  • Нарізати шматками картоплю. Дрібними шматки робити не можна, інакше картопля розвалиться. Потомити вісім хвилин.
  • Нашаткувати капусту. Помістити в іншу сковороду. Влити олію. Загасити. Підсолити. Надіслати до курячого м’яса.
  • Посолити. Посипати перцем. Закинути лаврушку. Нарізати ковбасу. Помістити в сковороду. Влити воду. Її кількість залежить від того яке блюдо хочете в результаті отримати. Якщо влити більше води, то вийде суп. Якщо менше, то можна вживати як друге блюдо.

В солянці сіль можна замінити огірковим розсолом. Від цього блюдо стане набагато пахучіше і смачніше.

Як готувати з копченою ковбасою

Дуже швидкий варіант солянки, з яким впораються навіть початківці кулінари.

Інгредієнти:

  • чорний перець;
  • копчена ковбаса – 320 г;
  • сметана;
  • цибуля – 1 шт.;
  • лимон;
  • копчена куряча грудка – 210 г;
  • сіль;
  • картопля – 250 г;
  • зелень;
  • вода – 2750 мл;
  • маринований огірок – 3 шт.;
  • часник – 2 шт.;
  • сало – 55 г;
  • лаврушка – 2 аркуша;
  • томатна паста – 3 ст. ложки.

Приготування:

  • Нарізати курку. Подрібнити ковбасу.
  • Порізати картоплю. Повинні вийти кубики. Нарізати огірки.
  • У воду помістити курячі і картопляні кубики.
  • Сало порізати і змішати у складом. Потримати хвилину. Додати нашатковану цибулю. Обсмажити. Влити томатну пасту. Перемішати. Додати ковбасу, порубані часникові зубчики і огірки. Підсолити. Присипати перцем. Влити трохи бульйону. Перемішати і згасити п’ять хвилин.
  • Перелити засмажені продукти в бульйон. Закинути лаврушку. Проварити сім хвилин.
  • Розлити по піалах. Присипати нашаткованої зеленню. Помістити шматочки лимона. Влити сметану.
Дивіться також:  Солянка – 14 рецептів, збірної м’ясної солянки

Солянка з куркою і грибами

Якщо хочете урізноманітнити смак солянки і зробити її неповторною, рекомендуємо додати в блюдо ароматні гриби.

Інгредієнти:

  • капуста – 0,5 вилка;
  • томатна паста – 3 ст. ложки;
  • морква – 1 шт.;
  • сіль;
  • цибуля – 1 шт.;
  • томат – 1 шт.;
  • часник сушений;
  • вода – 4 склянки;
  • опеньки – 1 пакет;
  • суха зелень;
  • курка – 0,3 тушки;
  • чорний перець;
  • картопля – 3 шт.

Приготування:

  • Нашаткувати капусту. Порубати картопляні бульби. Натерти моркву. Нарізати цибулину. Помідор знадобиться часточками.
  • Нарізати куряче м’ясо і розморозити лісові дари.
  • Помістити в казан всі підготовлені інгредієнти. Залити водою.
  • Присипати сіллю, спеціями і перцем. Додати суху зелень. Влити томатну пасту. Накрити кришкою і тушкувати годину.