Солодка ковбаска з печива і какао | Рецепт з Фото

Ковбаска з печива по праву може називатися ідеальним десертом. Його смак знайомий з дитинства і завжди сприймався як святкове частування. Для цього ласощі мами, бабусі використовували різне пісочне печиво, яке завжди є в найближчому магазині, а при додаванні какао воно набувало шоколадний незабутній смак.
Пропоную згадати або тільки ознайомитися з кількома рецептами солодкої ковбаски з печива і какао.
Інгредієнти дуже доступні, тому кількість і різновид пісочного печива можете підбирати за смаком.

Рецепт ковбаски з печива з какао

На 10-12 невеликих ковбасок візьміть:

  • 300 г пісочного печива;
  • 300 г вершкового крему;
  • 15 г цукрової пудри;
  • 6 г какао;

На приготування піде 20 хвилин.

Печиво натріть на дрібній тертці, можете пропустити через м’ясорубку, щоб заощадити час. В цю крихту додайте готовий крем, а ¼ частина залиште для прикраси. Сформуйте ковбаски і зробіть у них невеликі отвори. Обваляйте кожну ковбаску в какао. Залишився крем помістіть в кулінарний мішок і видавити в отвори. Зверху за бажанням можете присипати шоколадною крупкою.
Кожна господиня може в свою ковбаску додавати ті чи інші компоненти, які зроблять десерт унікальним і незабутнім.

Ось, наприклад, ще один рецепт ковбаси з печива і какао, для приготування візьміть:

  • пісочне печиво 0,5 кг;
  • масло вершкове 200 г;
  • какао 5 чайних ложок;
  • банку згущеного молока.

Ще знадобиться харчова плівка і м’ясорубка.
Ковбаски вистачить на 5 чоловік, час приготування 20 хвилин, а на застигання – близько 3 годин.
Спочатку печиво, як і в попередньому рецепті потрібно перемолоти на м’ясорубці. Пересипте крихту в зручну для замісу миску і покладіть туди ж м’яке масло. Розмішуйте ретельно.
Вершкову масу всипте какао і вимішайте ще раз. Згущене молоко вилийте в останню чергу і, перемішавши, починайте формувати батончики ковбаси.
Кожну ковбаску оберніть харчовою плівкою і відправте в холодильник для застигання.
Під час замішування тіста, можете додати товчені улюблені горіхи, смак вийде цікавіше.
Любителям шоколаду буде за смаком печиво з какао. Якщо до нього подасте гаряче молоко або какао воно буде смачнішим.

Дивіться також:  Рагу з курячої грудки з фунчозой та овочами

Рецепт печива з какао маслом:

Готувати печиво будете 30 хвилин.

Щоб їх зробити знадобляться наступні продукти:

  • 230 г вершкового масла;
  • 1,5 чайної ложки розпушувача;
  • 180 г борошна;
  • 140 г цукру;
  • 60 г какао;
  • 1 яйце.

Процес приготування рецепт печива з какао такий:

Спершу, змішати всі сипучі компоненти – борошно, какао і розпушувач. Окремо з’єднайте цукор і половину порції масла. Другу порцію масла збийте з яйцем. Сюди ж всипте борошно з какао і розпушувачем. Яєчно-масляну суміш теж сюди додаємо і збивайте все міксером. Тісто вийде дивовижно смачним, тому стримуйтеся, щоб не з’їсти його сирим.
Скористайтеся ложечкою для морозива і зробіть кульки з цього тесту. Їх викладайте на деко з пергаментом. Повинно вийти 15 кульок.
В духовку з температурою 180 градусів вставте деко і випікайте 20 хвилин. Не лякайтеся, що печиво спочатку буде м’яким, після охолодження воно застигне.