Сосиска в листковому тісті – 7 простих покрокових рецептів

Якість продуктів, з яких готують фастфуд часто залишається таємницею для покупця, щоб не розполохувати клієнтів. Щоб перетворити вуличний перекус під смачне блюдо, не завадить записати кілька рецептів сосисок в листковому тісті.

Сосиски в листковому тесті в духовці

Для реалізації першого рецепта знадобиться невелике кількість доступних інгредієнтів:

  • покупне листкове тісто – 0,5 кг;
  • сосиски вищого сорту – 15 шт.;
  • куряче сире яйце – 1 шт.

Основні етапи приготування:

  • Листкове тісто краще всього на ніч залишити в холодильнику, щоб воно досить розморозилося, але при цьому зберегло щільну структуру.
  • Сосиски очищаємо від шкірки. При бажанні їх можна зварити, а потім охолодити до кімнатної температури.
  • Тісто викладаємо на робочу поверхню, трохи розкочуємо качалкою і нарізаємо на однакові смужки товщиною 5-7 мм, Залишається лише викласти сосиску на самий край смужки і щільно обмотати по спіралі.
  • Велике деко змащуємо вершковим маслом. На нього викладаємо всі сосиски і рясно обмазуємо збитим яйцем.
  • Блюдо відправляємо в розігріту духовку (180 градусів) до появи рум’яної скоринки: на 25-30 хвилин.

Як тільки сосиски в листковому тесті в духовці запекутся, їх треба дістати з духовки і залишити на 5-10 хвилин. Потім можна подавати закуску до столу або брати перекус з собою на роботу.

Готуємо на сковороді

Смажені сосиски в «панцирі» з готового листкового тіста відрізняються насиченим смаком і хрусткою скоринкою.

Для приготування знадобиться наступний набір інгредієнтів:

  • розморожене листкове тісто – 0,5 кг;
  • варені сосиски – 10 шт.;
  • рослинне масло – близько 40 мл.

Основні етапи приготування:

  • Робочу поверхню присипаємо невеликим шаром борошна, а зверху викладаємо пласт листкового тіста. Його необхідно розкачати дерев’яною качалкою якомога тонше.
  • Тісто нарізаємо смужками завдовжки гострим і обов’язково сухим ножем.
  • Кінець смужки з’єднуємо з сосискою і рівномірно обмотуємо по всій довжині.
  • У сковороду з товстим дном вливаємо олію. Чим його більше, тим краще обсмажаться «палички».
  • Сосиски в тесті по черзі занурюємо в гаряче масло до появи золотистої скоринки. За час готування їх потрібно перевернути 2-3 рази.
  • Після приготування закуска викладається на серветку, яка вбере більшу частину жиру.
Дивіться також:  Корейська кухня: історія, традиції та особливості; рецепти страв

Для смаження сосисок у тісті на сковороді професіонали рекомендують використовувати лише рафіновану олію високої якості. В іншому випадку може з’явиться неприємний запах і зіпсується смак страви.

Як зробити в мультиварці

Швидко і без зайвих клопотів можна приготувати смачну закуску в мультиварці.

Необхідні продукти можна знайти в будь-якому холодильнику:

  • листкове розморожене тісто – 200 г;
  • сосиски – 6 шт;
  • рафінована олія – 1-2 ст. л.

Основні етапи приготування:

  • Тісто розкачуємо до 2-3 див. Ріжемо на однакові смужки і злегка притрушиваем просіяним борошном.
  • Чашу мультиварки повністю обмазуємо соняшниковою олією. Для цього краще всього використовувати кондитерську силіконову пензлик.
  • Сосиски загортаємо в тісто і занурюємо на дно чаші. Їх необхідно готувати в режимі «Випічка» 45 хвилин.
  • Через 20 хвилин приготування закуску перевертаємо на інший бік. По закінченню вказаного часу сосиски кладемо спочатку на один бік (на 15 хвилин), а потім на інший.
  • Сосиски в тісті витягуємо з мультиварки і можемо подавати до столу після легкого остигання.

Сосиски в листковому тісті з кунжутом

Наступний варіант сосисок у тісті готується в аерогрилі.

Знадобляться наступні інгредієнти:

  • листкове тісто (бездріжджове) – 250-300 г;
  • варені сосиски – 6 шт;
  • яєчний жовток – 1 шт.;
  • кунжут – 1 ст. л.

Основні етапи приготування:

  • Тісто розрізаємо на 2 рівні частини. А кожну половинку ще на три однакові смужки.
  • Кожну смужку злегка відбиваємо долонею і акуратно витягуємо в процесі.
  • Жовтки відділяємо від білків. Можна використовувати два яйця, якщо хочеться отримати рум’яну і засмажену шкуринку.
  • Сосиски по черзі загортаємо в тісто і ретельно промазуємо жовтком.
  • В самому кінці посипаємо закуску кунжутом (його кількість може змінюватися) і відправляємо в аерогриль (125 градусів) на 20-25 хвилин.
Дивіться також:  Смажена картопля з грибами – 6 рецептів приготування

З додаванням сиру

Щоб приготувати 5 порцій, необхідно придбати:

  • листкове тісто – 0,5 кг;
  • твердий сир – 150 г;
  • сосиски – 10 шт.;
  • вершкове масло – близько 50 р.

Основні етапи приготування:

  • Тісто викладаємо на робочу поверхню і ретельно розкочуємо качалкою до 4-5 мм. Після цього пласт розрізаємо на кілька трикутників, приблизно однакового розміру.
  • Сосиски відварюємо і розрізаємо навпіл. Сир нарізаємо товстими брусками.
  • На трикутники спочатку викладаємо сир, а потім сосиску. Все звертаємо рулетиком і викладаємо на деко, який заздалегідь змастили вершковим маслом.
  • Блюдо запікаємо в духовій шафі при 180 градусах. Через 20-25 хвилин перевіряємо готовність, і вимикаємо вогонь.

Щоб урізноманітнити рецепт, також можна тісто змастити тонким шаром кетчупу або майонезу. При бажанні ці інгредієнти змішуються в рівних кількостях і заправляються пресованої часточкою часнику з зеленню.

Простий рецепт з картоплею в готовому тісті

Своєрідні слойки з сосисками виходять, якщо до них додати картоплю.

Для цього необхідно використовувати доступні всім інгредієнти:

  • тісто (дріжджове) – 1 кг;
  • сосиски вищого сорту – 10 шт.;
  • сирий картопля – 5 шт.

Основні етапи приготування:

  • Тісто розморожуємо і викладаємо на робочу поверхню, злегка притрушенную борошном.
  • Картопля очищаємо від шкірки, промиваємо під проточною водою. Нарізаємо невеликими шматочками і ставимо варитися в злегка підсолену воду.
  • По закінченню готування, воду зливаємо, а закидаємо в каструлю маленький шматочок вершкового масла. З картоплі робимо пюре.
  • Тісто злегка розминаємо руками і ділимо на частини. Кожен шматочок по черзі розкочуємо качалкою до 5 мм.
  • На середину коржа викладаємо близько столової ложки пюре. Зверху кладемо сосиску. З кожної сторони коржі гострим лезом робимо по три розрізи. Залишається з їх допомогою загорнути сосиски в тісто.
  • Деко промазуємо тонким шаром олії. Викладаємо закуски і промазуємо за бажанням сирим яйцем. Блюдо готуємо при 200 градусах близько 15 хвилин, до появи рум’яної скоринки.
Дивіться також:  Як приготувати качку? 18 рецептів приготування смачної качки в домашніх умовах

Сосиски-плетінки в листковому бездрожжевом тесті

Якщо є бажання подати до столу не просто сосиски в тісті, а красиве блюдо, то варто скористатися таким варіантом.

Для його приготування знадобиться:

  • листкове тісто (бездріжджове) – 0,5 кг;
  • молочні сосиски – 6 шт.

Основні етапи приготування:

  • Тісто заздалегідь розморожуємо, і ділимо на 2 листа прямокутної форми. Їх висота залежить від довжини використаних сосисок.
  • Пласти трохи Розкочуємо качалкою, після чого робимо на них паралельні надрізи гострим лезом ножа. При цьому вони повинні закінчуватися за 2-3 см від краю.
  • Сосиски розрізаємо уздовж, щоб вийшли 2 рівних частини.
  • Кожну половинку акуратно розправляємо в розрізи, починаючи від правого краю. Важливо стежити, щоб тісто не порвалося і не зміщувалося занадто сильно.
  • Плетенке необхідно дати трохи часу відпочити (не більше 15 хвилин), після чого страва відправляємо в духовку при 170 градусах. Через 15-20 хвилин сосиски тісто покриється приємною скоринкою і буде повністю готовим.
  • Залишиться лише дати сосисок трохи охолонути, і їх можна подавати до столу з гарніром з овочів.

Секрети, як правильно загорнути сосиску в листкове тісто

Щоб закуска вийшла не тільки смачною, але і красивою, необхідно дотримуватися кількох простих правил:

  • Якщо сосиска попередньо варилася або обсмажувалася на сковороді, необхідно дочекатися її повного остигання.
  • Пласт тіста рівномірно розкочується качалкою, щоб не було товстих країв і занадто тонкою прозорою середини.
  • Щоб правильно загорнути сосиски в листкове тісто, їх необхідно загортати по спіралі, просуваючись від одного краю до протилежного. В результаті повинен вийти своєрідний кокон з невеликими отворами.

Решта маленькі секрети осягаються тільки при практиці на особистому досвіді приготування.