Сосиски в листковому тісті – рецепт в духовці

Якщо розігрався апетит, а в холодильнику не густо – упаковка сосисок на полиці і листкове тісто в морозильній камері, значить, голодний непритомність все одно не загрожує. Вже через півгодини можна буде підкріпитися гарячої хрусткою вкуснятинкой. Приготувати її вийде і з мінімального набору продуктів, і з різноманітністю добавок – у будь-якому випадку результат не розчарує.

Класика – це просто

Традиційний рецепт закуски, спеченої в духовці, включає в себе зовсім не багато інгредієнтів. Сосиски в листковому тесті в класичному варіанті настільки прості в приготуванні і так апетитні, що незмінно нагадують веселі студентські роки, коли кулінарне розмаїття було зовсім не головним у житті, а галасливі вечірки і пікніки не обходилися без такого «перекусу» на швидку руку.

Лише тісто і сосиски

Все, що знадобиться для самої що ні на є класичною класики, це:

  • листкове тісто (півкілограмова пачка);
  • і сосиски (6-7 штук цілком достатньо).

Легкість приготування під стати самому короткому списку компонентів.

  • Тісто розморожуємо. Гострим ножем, щоб не зім’яти краю, розрізаємо на однакові смуги (їх буде стільки ж, скільки і сосисок).
  • Злегка навскіс закутуємо наші сосиски в стрічки з тіста.
  • Потім кладемо на деко пергаментом, на нього укладаємо сосиски. Поки духовка разжарится до 180 градусів, тісто трохи підійде.
  • Відправляємо смакоту в духовку. Коли зверху вийде золотава скоринка, можна виймати.
  • Трошки складніше

    Ще один варіант класичного рецепту передбачає трохи більшу кількість інгредієнтів.

    До обов’язкових багатошаровому тесту (упаковка 0,5 кг) і сосисок (8-9 штучок) додамо:

    • сире яйце (жовток);
    • насіння кунжуту;
    • масло рослинне (для дека) і вершкове (змастити випічку).

    Покроковий рецепт:

  • З тестом чинимо так само, як і в першому випадку.
  • Сосиски ділимо на половинки, накручуємо на кожну по діагоналі зроблені з тіста смужки.
  • Духовка вже «набрала» необхідну (1800С) температуру. Тому на дно дека (попередньо змащуємо її рослинним маслом) викладаємо закутані сосиски (вони суцільно покриті яєчним жовтком і посипані кунжутом). Ставимо в духовку.
  • Через двадцять хвилин дістаємо. Поки не охололи, промаж кожну вершковим маслом.
  • Дивіться також:  Куряча грудка в сметанному соусі – 6 рецептів на сковороді, з грибами, в духовці або мультиварці

    Таке блюдо краще їсти відразу, ще гарячим, поки тісто гарненько просякнуте сосисочным «соком».

    У тесті на дріжджах

    Дріжджове тісто зробить блюдо схожим на булочки, тільки замість начинки в ньому будуть сосиски. Це варіант дуже хороший для сім’ї з дітьми-школярами. Таку їжу зручно брати з собою і їсти, не забруднивши руки і одяг.

    Для здійснення «дитячого» рецепту сосисок в листковому тесті в духовці потрібно наступне:

    • півкіло листкового тіста з дріжджами);
    • сосиски (штук дев’ять);
    • свіже яєчко;
    • сир твердий (сорт на ваш розсуд, 0,2 кг).

    Можна приступати до готування.

  • Розморожене тісто ділимо на дві частини (або на три-чотири). Злегка розгортаємо.
  • Звільняємо сосиски від плівки. Ріжемо навпіл (уздовж по довжині).
  • Сир перетворюємо в однакові брусочки розміром, як у сосисок. Вкладаємо їм в середину.
  • Сосиски з сиром всередині «одягаємо» у стрічки з порізаного тесту.
  • Збиваємо яєчко виделкою, їм змащуємо сосиски, не пропустивши жодної.
  • Укладаємо їх на пергамент на дні дека.
  • В прогрітій (180 – 200С) духовці тримаємо близько двадцяти хвилин. Коли поверхня наших «булочок» позолотится, виймемо їх з печі.
  • «Привіт» з Франції

    Французи люблять вишукану кулінарію. Втім, не тільки вони. Надати істинно французький шарм і пікантність можна навіть такому невибагливому страви, як сосиски в тісті.

    Для цього потрібні кілька компонентів:

    • 500-грамова пачка листкового тіста (недрожжевого);
    • десяток сосисок;
    • полстопки борошна;
    • пара свіжих яєчок;
    • морква по-корейськи (скільки захочеться);
    • 6-8 маринованих огірочків (невеликих);
    • будь-який твердий сир («Російський») – 200 р.

    Діємо наступним чином.

  • Розморожене при кімнатній температурі тісто кладемо на робочу поверхню (присипану борошном, щоб не липло). Акуратно розгортаємо (до товщини в п’ять міліметрів). Ріжемо гострим ножиком по вертикалі, щоб вийшли довгі стрічки шириною приблизно в два сантиметри.
  • Сосиски «раздеваем», огірочки розрізаємо вздовж (щоб було від 4 до 6 частин з кожного). Подрібнюємо сир у вигляді тонких пластинок.
  • До сосисок додаємо сир, огірок і корейську моркву. Кожен «букетик» акуратно загортаємо у смужку тесту. На деко з папером для випічки наші «французи» не торкаються один одного (інакше злипнуться).
  • Печемо в духовці при двохстах градусах. Щоб не підгоріли, перевертаємо дерев’яною лопаткою.
  • Десь через півгодини з’явиться рум’яна кірочка. Змащуємо її збитими яєчками, а через три-п’ять хвилин виймаємо наше частування і ставимо на стіл.
  • Дивіться також:  Як приготувати печінковий торт в домашніх умовах?

    Готуємо не тільки в духовці

    Щоб поласувати сосисками в тісті, не обов’язково відправляти їх саме в духовку. Є й інші способи отримати апетитну закуску, наприклад, в сковороді або мультиварці. І готувати теж легко і швидко.

    На паличці у сковорідці

     

    Якщо наколоти сосиску на паличку і прямо з неї посмажити на сковороді, вийде дуже весело. Так буде зручно їсти, і руки залишаться чистими. Подібний варіант особливо до душі дітворі: нікому з дорослих не прийде в голову суворо прикрикнути «Не лізь в тарілку руками!».

    Нам знадобляться:

    • півкілограма листкового тіста (якщо смажимо дітям, можна заздалегідь замісити його вдома, а не купувати готове в магазині);
    • штук 8 — 10 сосисок (для дітей, знову ж таки, сосиски можуть замінити з «сарделеобразные» котлетки);
    • відповідну кількість шпажок;
    • оливкова або соняшникова рафінована олія.

    «Чаклувати» доведеться недовго.

  • «Роздягнені» сосиски нанизуємо на шпажки.
  • Беремо пласт підготовленого тіста, розкачуємо як можна тонше.
  • Гострим ножем нарізаємо неширокі смужки.
  • Кожну сардельку (сосиску) загортаємо в тісто, починаючи з краю «стрічки».
  • Складаємо в сковороду з майже киплячим маслом (так, щоб вони не стикалися). Смажимо, перевертаючи, до тих пір, поки не буде рум’яної скориночки з двох сторін.
  • Трохи охолоджуємо на паперовому рушнику, даємо стекти зайвому маслу. Командуємо «Налітай!».
  • Мультиварка в допомогу

     

    Користуватися цим кухонним приладом дуже зручно, якщо потрібно приготувати маленьку порцію: в чашу мультиварки помістяться не більше 4-5 сосисок.

    Для вечері на двох візьмемо:

    • п’ять сосисок або нетолстых сардельок;
    • до 150 г сиру;
    • півпачки (близько 250 г) дріжджового листкового тіста;
    • сире яєчко;
    • масло вершкове або рослинна олія (рафінована).

    Як будемо готувати?

  • З сосисок прибираємо плівку. З сиру робимо тонкі пластиночки.
  • Тісто (заздалегідь розморожене) розкачуємо тоненько, ділимо на пластини.
  • Кожну сосиску акуратно закутуємо: спочатку накручуємо сир, а на нього – тісто. Нехай постоять на столі з півгодинки.
  • Несильно збиваємо яйце, обмазуємо по черзі всі сардельки.
  • Прибираємо в мультиварочную чашу (вже з маслом на дні). Натискаємо клавішу «Випічка» або «Смаження».
  • Дивіться також:  Яєчня з сиром – 8 рецептів

    В мультиварці сосиски добре испекутся або обсмажаться залежить від бажання їдців.

    Для першого варіанту треба задати час 25 хвилин. Для другого буде достатньо від 15-ти до 20-ти.

    Зробимо страва красивим

     

    Оригінально оформлене блюдо завжди здається смачніше. Якщо знати способи, як загорнути сосиску в листкове тісто, щоб виглядало красиво, можна буде порадувати сім’ю і гостей незвичайним зовнішнім виглядом страви. Способів багато.

    • Класичний, але дуже симпатичний – спіралеподібний. Сосиску кладуть на кінець смуги з тіста і акуратно закручують внапуск по спіралі.
    • Лестнічка вийде, якщо загорнути сардельку в трубочку і розділити тісто на кільця, розрізаючи ножем майже до кінця. Потім трубочку розкручують і обережно розміщують на деку.
    • Можна зробити «цукерку». Для цього тісто ріжуть на смуги, які повинні бути трохи ширше половини сосиски. Сосиски ділять на половинки, ховають їх у тісто, а краї зав’язують на бантики стрічками з фольги.
    • Ще один цікавий варіант – плетінка. Щоб її отримати, візьмемо великий пласт листкового тіста і разрежем на чотири шматки. У середину кожного квадрата помістимо по сосисці, по краях поріжемо у вигляді ялинки. Потім змастимо тісто зсередини яєчним білком і загорніть смужки кіскою.