Сосиски в тісті в духовці – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Сосиски в тісті в духовці – це проста і смачна випічка, та до того ж ситна. Блюдо дуже легко приготувати на домашній кухні.

Сосиски в листковому тесті в духовці

Сосиски в листковому бездрожжевом тесті – це найбільш легкий варіант, оскільки абсолютно не потрібно возитися з замешиванием тесту за умови використання готового продукту.

Для приготування знадобиться:

  • потрібну кількість сосисок;
  • упаковка дріжджового тіста;
  • один жовток.

Готуємо покроково:

  • Готове тісто розморожуємо, розгортаємо в більш тонкі пласти і нарізаємо на смужки.
  • Цими смужками загорнути кожну з сосисок, так щоб це чимось нагадувало трубочку.
  • Заготовки викладаємо на деко. Зверху тісто можна обмазати збитим жовтком.
  • Доводимо до рум’яності і готовності в гарячій духовці протягом 20 хвилин на 180 градусах.

Рецепт приготування з дріжджовий основи

Сосиски в тесті з дріжджового тіста виходять особливо смачними і м’якими.

Склад компонентів:

  • п’ять грамів дріжджів;
  • пів-ложки солі;
  • потрібну кількість сосисок;
  • 350 грам борошна;
  • ложечка цукру.

Процес приготування:

  • Спочатку зробимо основу. Всипати дріжджі в склянку теплої води, додати цукор і залишити суміш на 15 хвилин, щоб вона набухла.
  • У миску засипаємо борошно, з’єднайте з сіллю, потім вливаємо туди дріжджову масу, доводимо до стану грудки, прикриваємо тканинною серветкою і ставимо на годину в тепле місце.
  • Потім перетворюємо тісто в пласт, розрізаємо на смужки шириною не більше двох сантиметрів і у них загортаємо сосиски.
  • Відправляємо заготовки на деко, а потім в гарячий духовий шафа. Блюдо буде готове через 20 хвилин при нагріванні до 180 градусів.

Сосиски в тесті на кефірі

Приготувати сосиски в тісті можна і на кефірі, до того ж підійде навіть не зовсім свіжий продукт.

Дивіться також:  Сосиска в листковому тісті – 7 простих покрокових рецептів

Необхідні інгредієнти:

  • 300 грам борошна;
  • кількість сосиски залежить від бажання;
  • 200 мл кефіру;
  • ложечка солі.

Процес приготування:

  • З’єднуємо кефір з борошном, сіллю і починаємо вимішувати так, щоб маса вийшла пружною і м’якою.
  • Розкачуємо її не дуже товсто, нарізаємо на смуги, обмотуємо в них кожну з сосисок.
  • Викладаємо заготовки у форму і ставимо випікатися в духовку на 20 хвилин, при цьому температура нагріву повинна бути 180-200 градусів.

На рідкому тісті

Рецепт для лінивих і тих, хто не має часу на готування.

Склад компонентів:

  • яйце;
  • приблизно 250 мл молока;
  • склянка борошна;
  • півкілограма сосисок;
  • сіль на свій смак.

Готуємо покроково:

  • В одну миску засипаємо борошно з сіллю, в іншій злегка збиваємо яйце і все з’єднуємо разом, потім додаємо молоко і вимішуємо до однорідної консистенції.
  • Сосиски нарізаємо на середні шматки, якщо вони великі, і викладаємо у форму. Запікаємо 10 хвилин в духовці при 200 градусах.
  • Після цього швидко заливаємо приготовленою сумішшю з борошна і знову ставимо в духову шафу, але вже на 20 хвилин при тій же температурі.

Випічка з додаванням сиру

Випічка з сиром це завжди смачно, а якщо вона ще й з сосисками, то виходить подвійне задоволення, яке дуже просто приготувати.

Необхідні продукти:

  • близько 10 сосисок;
  • 150 грам сиру;
  • будь-яке тісто на свій смак вагою в 400 грам.

Готуємо покроково:

  • Сир ріжемо на тонкі прямокутні пластинки, а вибране тісто перетворимо в пласт.
  • Його нарізаємо на квадратні шматки середнього розміру. І на кожен квадратик спочатку викладаємо сир, потім сосиску і защепляем краю в самому центрі, так щоб вона опинилася наче в конвертику.
  • Всі отримані заготовки розподіляємо по листу і випікаємо 20 хвилин, підігрів духовку до 200 градусів.
Дивіться також:  Печінка яловича – 11 рецептів приготування

З основою із здобного тіста на молоці

Цей варіант тесту дуже хороший для випічки. Молоко покращує смак, підвищує поживну цінність готових виробів. У магазині ви його не знайдете тому доведеться готувати самостійно.

Інгредієнти для страви:

  • 50 грам масла вершкового;
  • ложечка цукру і зовсім трохи солі;
  • молока приблизно 240 мілілітрів;
  • 6 грам дріжджів;
  • близько 12 сосисок;
  • одне яйце;
  • 450 грам борошна.

Процес приготування:

  • Зазначене кількість молока злегка підігріти так щоб температура була не більше 40 градусів, всипати туди дріжджі з цукром, розмішати і дати суміші настоятися приблизно 10 хвилин.
  • В іншій ємності змішати вміст яйця з сіллю, невеликою кількістю цукру, заздалегідь розтопленим до рідкого стану маслом, а потім влити дріжджову масу.
  • Залишилося тільки засипати борошно і довести все до консистенції тіста, щоб воно було м’яким.
  • Розділіть його на частини, так щоб вийшли кульки середнього розміру, зробіть з них джгути і за допомогою качалки перетворіть на тонкі смужки.
  • Тепер у них потрібно обернути кожну сосиску, так щоб вони були як в косичку або по спіралі.
  • Викласти зроблені заготовки на деко або у форму для випічки, залишити на 15 хвилин, щоб тісто злегка підійшло. За бажанням верх виробів можна помазати жовтком.
  • Випікати 20 хвилин, заздалегідь довівши температуру духовки до 200 градусів.

Як загорнути сосиску?

Обернути сосиску для запікання по спіралі, тонко розкатаної смужкою – це найпростіший варіант, але є ще кілька способів як це можна зробити.

  • Наприклад, у вигляді кіски. Для цього потрібно взяти грудку тіста, злегка притиснути його, щоб він став плоским. В саму середину помістити сосиску, а решта краю розрізати у вигляді гілок ялинки по напрямку вниз, потім загортати кожен розріз, до сосисці накидаючи їх, один на одного.
  • Інший варіант – викласти сосиску в тонкий коржик середнього розміру, з’єднати краї в середині, так щоб сосиска повністю опинилася в тесті, і зробити в ньому поперечні надрізи, при цьому розрізається тільки тісто, сосиска залишається цілою.
  • Ще спосіб – човник. Беремо тонкий коржик, покласти всередину сосиску, а бічні краї згортаємо у напрямку до центру. Верхні і нижні частини защепляем між собою. У результаті повинна вийти форма у вигляді човна або люльки. Тісто з усіх боків оточує сосиску, а вона знаходиться всередині, як у виїмці.
Дивіться також:  Як варити яловичий язик правильно – 3 рецепту приготування