Соус для долми – 7 найбільш смачних рецептів

В наш раціон вже давно увійшли страви східної кухні. Одним з таких частих гостей є долма. Вона нагадує нам росіяни голубці, тільки замість капустяного листя тут використовуються замариновані виноградні. Соус для долми робить страву завершеним, його готують з мацоні або інших кисломолочних напоїв.

Соус для долми з сметани і огірка

Долма – це східне блюдо з м’яса і листя винограду. Подають таку закуску під білим соусом, приготованим на основі кисломолочних продуктів. Для аромату в нього додають зелень, цедру лимона і інші прянощі. Про те, як приготувати традиційний соус для долми, розповімо трохи пізніше, а зараз пропонуємо більш цікавий, на нашу думку, рецепт з сметани і свіжого огірка. Він досить простий, головне, використовувати тільки молоді плоди.

Інгредієнти:

  • склянка сметани;
  • один огірок;
  • пучок кінзи;
  • цедра одного лимона;

Спосіб приготування:

  • Овоч очищаємо від шкірки і натираємо на тертці, присаливаем, залишаємо на пару хвилин.
  • У сметану додаємо натертий огірок (без соку), а також подрібнену цедру цитруса, рубану кинзу, сіль і перець за смаком.
  • Якщо у вас сметана дуже густа, то м’якоть овоча віджимати не обов’язково.