Соус для голубців – 9 рецептів та варіантів приготування підливи

Якщо готові домашні голубці просто обсмажити на рослинному маслі і подати до столу, то така страва напевно виявиться сухуватим. Виправити ситуацію допоможе ароматна заливка для обговорюваного частування. Сьогодні відомо кілька рецептів вдалого соусу для голубців. З ними ми вас і познайомимо!

Класичний томатно-сметанний соус для голубців

Інгредієнти:

  • пара головок білого ріпчастої цибулі;
  • дві невеликі морквини;
  • 1 повний стакан среднежирной сметани;
  • 4 ст. л. будь подрібненої зелені;
  • 1 ст. кип’яченої води;
  • 2 ст. л. з гіркою пасти з томатів;
  • кухонна сіль;
  • перець чилі;
  • будь-яке рослинне масло.

Приготування:

  • В жароміцної сковороді розжарити невелику кількість рослинного масла. Всипати в нього довільно дрібно нарізану цибулю. Потрібно, щоб шматочки овоча рівномірно просмажаться і при цьому не підгоріли.
  • Моркву почистити, дуже дрібно потерти і висипати до цибулі. Продовжувати спільне обсмажування інгредієнтів ще 2 – 3 хвилини.
  • Відправити до овочів томатну пасту, ще через хвилину викласти сметану і масу прогріти пару хвилин.
  • Додати сіль, подрібнений чилі і зелень. Можна додати в блюдо і інші улюблені спеції.
  • Залити основу соусу водою і перекласти в неї готові голубці.

Відправити голубці в томатно-сметанному соусі в духовку на чверть години при середній температурі.