Соус для піци як у піцерії

Піца — це улюблене багатьма блюдо. Готується вона дуже легко і швидко. Але щоб вона вийшла хорошою необхідно приготувати смачний соус. Тому ділюся з вами рецептом соусу для піци як у піцерії. Начинку, звичайно ж, ви можете зробити на свій вибір, будь це овочева або ж м’ясна піца. Овочеву піцу можна приготувати з броколі, кабачків, оливок, перчиком болгарських, цибулі, помідорів. Загалом, з будь-якими овочами, які вам подобаються. М’ясна начинка також буває дуже різноманітною. Її можна приготувати з нарізаного шматочками вареного м’яса, фаршу, з різними видами ковбас також можна комбінувати і додавати різноманітні овочі. Ну і, звичайно ж, найважливіший інгредієнт — це сир. В піці багато сиру не буває тому не шкодуйте його і смачна піца у вас завжди буде виходити.

Соус для піци як у піцерії

Якщо у вас немає свіжих помідор, не біда можна приготувати трохи інакше соус. Для цього кілька зубчиків часнику подрібнити і обсмажити в невеликій кількості олії до рум’яності. Додаємо томатну пасту 3 ложки, сухі трави за вашим смаком, трохи води, сіль, перець, все перемішуємо і трохи тушкуємо. Соус готовий.

Час виготовлення: 1 година
Кількість порцій: баночка 0,5 л.

Для соусу потрібно:

  • Помідори – 1 кг
  • Вода – 1 стакан
  • Лаврове листя – 2 шт.
  • Оливкова або вершкове масло – 3 ложечки.
  • Базилік, розмарин і чебрець кілька гілочок.
  • Орегано за смаком
  • Сіль і перчик за смаком
  • Часник за смаком

Як приготувати

  • Відокремлюємо всі листочки зелені від гілочок і дрібно нарізаємо.
  • Помідори промиваємо і заливаємо окропом на 1 хвилину.
  • Потім воду зливаємо і звільняємо їх від шкірки.
  • Нарізаємо помідори дрібними шматочками.
  • У каструльку наливаємо воду і доводимо до закипання.
  • Після того як вода закипить, додаємо в неї зелень, лаврові листочки, часник і масло.
  • Даємо покипіти буквально хвилинку і додаємо помідори.
  • Обов’язково солимо, перчимо за смаком і уварюємо близько 30– 50 хвилин на середньому вогні.
  • Якщо ви любите більш густий соус тоді уваривайте трохи довше.
  • Сам соус можна протерти через сито або подрібнить заглибним блендером. Обов’язково вийнявши лаврові листочки.
  • Готовий соус необхідно зберігати в прохолодному місці.

Тепер ви знаєте, як приготувати соус для піци. Соус виходить дуже ароматним і смачним. Його можна використовувати не тільки для піци, але і для лазаньї, і при приготуванні будь-якої страви. Також можна додати в соус обсмажений фарш і подати до спагетті.

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...