Соус для салату «Цезар» – 9 рецептів заправки

Обговорювану закуску сьогодні можна спробувати в більшості популярних ресторанів. Зазвичай навіть самим досвідченим господиням насилу вдається вдало повторити її будинку. Головний секрет полягає в соусі для салату «Цезар». Далі опубліковані кращі його рецепти.

Класичний соус для салату «Цезар»

Головна заковика цього варіанту рецепта – в вустерском соусі. Продається він не в кожному магазині. Цього інгредієнта потрібно не менше 20 мл Інші продукти: 4 добірних яйця, 25 мл винного оцту, 120 мл неароматного оливкової олії, зубок часнику, сіль, чорний перчик.

  • Вміст зварених некруто яєць гарненько збивається ручним міксером.
  • Туди ж вводяться всі рідкі компоненти рецепту і роздавлений часник.
  • Залишається посолити і поперчити суміш і злегка збити всі компоненти разом.
  • Перед заправкою салату соус повинен пару хвилин настоятися.

    З додаванням гірчиці

    Для такого соусу найкраще підійде Діжонська гірчиця. Її буде достатньо 2 мал. ложок. Інші інгредієнти: половина склянки якісного оливкової олії, 2 великі ложки тертого пармезану, 2 сирих жовтки від яєць, половина лимона, сухий часник.

  • Жовтки виливаються в миску, до них вичавлюється лимонний сік, після чого суміш добре збивається.
  • Дрібно тертий сир висипається в основу заправки разом з гірчицею і сухим часником.
  • Залишається додати масло і перемішати всі складові.
  • Якщо вибрати дуже «різку» гірчицю, смак заправки вийде гіркуватим.

    Рецепт сирного соусу

    Сир робить смак соусу більш ніжним і яскравим. Треба взяти 2 великі ложки тертого пармезану. Інші інгредієнти: 1 ст. якісного оливкової олії, 4 анчоуса, малий. ложка лимонного соку і стільки ж гірчиці, яйце, пара часникових зубков.

  • Часник подрібнюється будь-яким зручним способом і з’єднується з нарізаними анчоусами. В цю ж суміш відправляється свіжовичавлений лимонний сік і масло.
  • Блендером необхідно збивати основу до загустіння.
  • Прямо в процесі роботи пристрою в соус засипається сир, додається яйце і гірчиця.
  • За смаком можна приправляти готову заправку будь-якими гострими спеціями.

    На основі майонезу з анчоусами

    Особливо швидко і просто замішується заправка для обговорюваної закуски на основі майонезу. Останній повинен бути максимально жирним. Інгредієнти: 3 мал. ложки майонезу, 4 часникового зубчики, 1 ст. якісного оливкової олії, 55 мл свіжовичавленого лимонного соку, малий. ложка гірчиці, 3 анчоуса, сіль за смаком.

  • Рибне філе, сік лимона, очищений часник, майонез і гірчиця з’єднуються в блендері. Вони повинні перетворитися в однорідну масу.
  • Потроху до майбутнього соусу вливається охолоджене масло.
  • Залишається лише посолити його за смаком.
  • Така паста може бути використана для намазування на хрусткі тости.

    Загрузка...

    Заправка зі сметаною

    На основі нежирної магазинної сметанки вдається приготувати низькокалорійну заправку для обговорюваного салату. Інгредієнти: 1 ст. сметани (можна замінити натуральним несолодким йогуртом), пара часникових зубків, 2 жовтки сирих яєць, половина великої ложки гірчиці, спеції за смаком.

  • Часник пропускаємо через прес, після чого вимішується з гірчицею і сирими жовтками. Можна навіть злегка збити масу.
  • В майбутню заправку додаються спеції, вливається сметана або йогурт. Складові ретельно перемішуються.
  • Така заправка для «Цезаря» подається до закуски виключно охолодженої. Тому попередньо її варто трохи потримати в холодильнику.

    Соус без анчоусів

    Якщо особливої любові до риби ніхто з домашніх не відчуває, то цілком можна приготувати заправку і без цього компонента. Інгредієнти: 130 мл якісного оливкової олії, 90 г м’якого сиру, невеликий маринований огірочок, сік з половини лимона, жовток одного курячого яйця, велика ложка сухої гірчиці, сіль за смаком.

  • Огірочок максимально подрібнюється блендером, після чого змішується з сиром. Хрусткі шматочки маринованого продукту не повинні занадто явно відрізнятися готової заправці.
  • В окремій ємності сирий жовток злегка збивається з сіллю. В отриману суміш виливається олія, гірчиця і сік лимона.
  • Залишилося з’єднати вміст двох чаш.
  • За смаком можна додати в таку заправку і суміш кольорових мелених перчиком.

    Рецепт без яєць

    У відібраний рецепт входить дуже цікавий компонент – бджолиний мед. Досить великий ложки рідкого продукту. Інші інгредієнти: 90 мл оливкової олії, велика ложка сухої гірчиці і аналогічна кількість соєвого соусу, сухий часник і сіль за смаком, 2 великі ложки свіжовичавленого лимонного соку.

  • В чаші блендера добре вимішується мед, масло і гірчиця. Туди ж вливається сік лимона.
  • Додається соєвий соус.
  • Маса солиться і збивається до однорідності.
  • Важливо не додавати занадто багато солі в заправку. Соєвий соус і без того досить солоний.

    Соус до Цезарю з куркою

    До закуски з курочкою, приготовленої будь-яким чином, краще всього подавати гострий соус. Необхідною пікантності йому додасть пара крапель «Табаско». Інші інгредієнти: половина склянки слабоароматного олії оливкової, жовтки двох яєць, половина лимона, середній зубок часнику.

  • Першим ділом яйця відварюють круто. На цей процес досить буде 7-8 хвилин. Час відраховується від моменту закипання рідини.
  • Використовуватися в яйцях будуть тільки жовтки. Вони гарненько розминаються виделкою.
  • До яєчної «серединку» вирушає пропущений через прес часниковий зубок і відразу ж – гострий соус. З його кількістю потрібно бути вкрай обережним. Якщо переборщити, заправка вийде пекучо-неїстівною.
  • У ємність до інших компонентів вливається свіжовичавлений лимонний сік і оливкову олію. Інгредієнти вимішуються ложкою, щоб не залишилося навіть самих мінімальних грудочок.
  • Якщо є необхідність, отриману заправку можна посолити за смаком або присипати улюбленими спеціями. Наприклад, добре підходить до неї суміш мелених перчиком.
  • Залишиться підготувати всі інші компоненти для закуски і щедро полити її готовим соусом.

    Заправка для салату з креветками

    Це ідеальний варіант обговорюваного салату для тих, хто любить морепродукти. Головним компонентів у ньому стануть великі м’ясисті креветки. Звичайно, до такого частування потрібно подати особливий відповідний соус. Готується він з наступних інгредієнтів: 2 мал. ложки діжонської гірчиці (не варто брати занадто гострий гіркий продукт), 2 курячих яйця, половинка лимона, 1 ст. оливкової олії, велика ложка соєвого соусу без добавок.

  • Яйця варяться в окропі всього одну хвилинку. Це необхідно для того, щоб білок і жовток лише злегка схопилися, але не встигли стати щільними.
  • Коли продукт охолоне, з нього витягується рідкуватий жовток і вимішується з соусом (соєвим), а також з гірчицею.
  • В основу майбутньої заправки додається свіжовичавлений лимонний сік і холодне оливкова олія. Можна посолити масу.
  • Важливо ретельно вимісити всі складові до однорідності.
  • Відмінно, якщо для заправки вдасться знайти ворчестер. Це особливий соєвий соус з дуже ніжним кисло-солодким смаком. Якщо ж його в магазині не виявилося, підійде будь-який інший не дуже солоний соєвий продукт.

    Спробуйте нові рецепти:

    Загрузка...