Соус для тефтелькою – 7 кращих рецептів приготування домашнього соусу

Домашній соус завжди вигідно відрізнявся від магазинних як смаковими якостями, так і складом. Як говориться, “знаєш напевно, з чого він складається”, адже приготований в домашніх умовах точно буде “без консервантів”. Соус для тефтелькою може бути на будь-який смак: ніжний вершковий, гострий овочевий або солодкий томатний. Який сьогодні подати соус до тефтелі — кожна господиня вибирає сама.

Класичний томатний соус для тефтелькою

Сьогодні на численних форумах кулінарії можна знайти цілий асортимент різноманітних варіацій томатного соусу, але класика не забудеться ніколи. Класична підлива з томатів готується дуже швидко, з рецептом впорається навіть новачок.

Продукти для приготування:

  • 0,5 кг червоних томатів
  • 1 цибулина
  • олія для обсмажування
  • 1 год л цукру
  • ½ Ч л дрібнозернистою солі.

Приготування домашнього томатного соусу:

  • Для початку важливо правильно підготувати томати. Щоб у підливі не траплялися тверді шматочки шкірки, її потрібно видалити. Найлегше вона видаляється після обливання овочів окропом.
  • Далі очищені томати нарізати дрібними шматочками. Слідом очищається цибулю і також дрібно шинкуется.
  • На розігріту в сотейнику масло, викласти цибулю і обсмажити протягом п’яти хвилин. Викласти помідори і тушкувати ще з чверть години, помішуючи і розминаючи овочі дерев’яною лопаткою. За цей час помідори стануть дуже м’якими, а деяка частина зайвої вологи випарується. Соус вимкнути і залишити остигати.
  • До страви додати цукор і сіль. Всю суміш гарненько подрібнити блендером, після чого перелити в ємність для зберігання.
  • Такий соус підійде не тільки до тефтелі, але і безлічі інших продуктів: страви з свинини та курки, картопля, макарони, і багато іншого.

    На замітку. Найсмачніше блюдо виходить з сезонних томатів. Тому багато досвідчені господині заздалегідь заготовляють класичний соус, щоб в холодний зимовий сезон порадувати сім’ю натуральним, смачним соусом.