Соуси для лазаньї – Рецепти з фото

Лазанья вже встигла полюбитися багатьом знавцям в їжі. Страва стане ще більш оригінальним, якщо правильно підібрати соус. Використовуючи різноманітні соуси можна насолодитися оригінальним смаком лазаньї. Соус для лазаньї можна готувати з доступних недорогих продуктів, але в той же час, дозволяють відчути всю красу італійської страви.

Рецепт соусу для лазаньї з томатом

Для соусу потрібно взяти:

  • – густу пасту томатну 200 г;
  • – 2 великі морквини;
  • – по одному болгарського перцю червоного і зеленого кольору;
  • – 3 середніх помідорів;
  • – 2 цибулі;
  • – суміш перців 1 чайну ложку;
  • – 1 л чистої води;
  • – сіль і рослинне масло.
  •  

    Як приготувати соус для лазаньї

    В каструлю вливають олію і обсмажують в ньому подрібнену цибулю. Терту моркву додають до цибулі і обсмажують їх разом. Перець очищають від насіння, ріжуть кубиками і відправляють обсмажуватися до морквині. Овочі можна підсолити і поперчити. До цієї маси додають помідори, з яких зняли шкірку і томатну пасту. Потім вливають воду і все розмішують. Варити соус на невеликому вогні, періодично помішувати. Через 20-25 хвилин соус почне загусати і його слід вимкнути.
    Білий соус для лазаньї

     
    Традиції італійської кухні підкреслить, викличе апетит і задоволення ніжний білий соус. Його можна використовувати не тільки для лазаньї, але і для піца і спагетті.

     

     

    Для його приготування надобны будуть такі складові:

    • – свіже молоко, при бажанні його можна розвести бульйоном;
    • – 2 цибулини;
    • – вершкове масло 50 г;
    • – 1/3 склянки пшеничного борошна;
    • – лавровий лист, сіль, перець мелений чорний.

     

     

    Отже, в сотейник кладуть нарізану маленькими кубиками цибулю, лавровий листок, заливають молоком і ставлять на несильний вогонь. Варять до закипання, потім вимикають вогонь і дають настоятися 15 хвилин. Далі, молоко проціджують і відставляють убік.
    Вершкове масло слід розтопити на сковороді, поступово додаючи борошно. Вона повинна знайти золотавість, після цього тоненьким струменем потрібно влити молоко. Цю суміш доводять до кипіння, солять і приправляють спеціями. Варити соус доведеться близько 20 хвилин весь час мішаючи. До столу такий соус подається охолодженим.

     

    Рецепт соусу бешамель для лазаньї

    Соус Бешамель відмінно поєднується не тільки з лазаньєю, але і з овочевими і рибними стравами. Є багато варіацій приготування цього соусу, але класичним способом є такою:

    • – 100 мл молока;
    • – 100 г пшеничного борошна;
    • – 100 г вершкового масла;
    • – сіль, перець, тертий сир.

     

     

    Як приготувати соус бешамель для лазаньї:
    М’яке вершкове масло потрібно розім’яти виделкою, додати борошна і розмішати, розчавлюючи всі грудочки. Молоко підігрівають, але не кип’ятять. До нього вносять масло з борошном і добре розмішують. Потрібно пам’ятати, що молоко повинне бути дуже підігрітим, інакше борошно з маслом утворює великі грудки.

     

    Краще додавати поступово, весь час розмішуючи, не допускаючи пригорання. Вогонь повинен бути слабким. Соусную масу доводити до кипіння не варто, щоб не зіпсувати ніжний смак. З часом соус почне загусати, тепер його можна підсолити і додати перець. Час приготування не займе більше 7 хвилин.

     

    Соус бешамель для лазаньї готовий!