Соуси для риби, покрокові рецепти з фото

Дорогі господині хочу вам запропонувати два чудових рецептів соусів для риби. На мій погляд, це найбільш легкі і дуже смачні соуси, які ідеально поєднуються з рибкою. Навіть вибагливі дітки будуть з задоволенням їсти приготовану з цими соусами рибку.

Перший це томатно-овочевий соус для риби. Він добре підійде до риби хек або будь-який інший, за винятком червоних сортів. У соус можна додати зелень за вашим смаком це додатково додасть нові смаки і аромати.

Томатно-овочевий соус для риби.

Час виготовлення: 50 хвилин
Кількість порцій: 4 шт.

Для цієї страви потрібно:

  • Рибка – 2 шт.
  • Приправа для риби – 1 ч. л.
  • Томатна паста – 1 ложечка
  • Цукор – 1 ложечка
  • Лаврові листочки – 3 шт.
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Цибулина
  • Морквина
  • Сіль і перчик за смаком
  • Борошно
  • Пісне масло

Процес виготовлення:

Рибку промиваємо та нарізаємо порційними шматочками.
Після цього перекладаємо в тарілку, солимо, перчимо, додаємо приправу і гарненько перемішуємо.
Наразі рибка просочується приправами, готуємо овочі.
Цибулину нарізаємо півкільцями, моркву натираємо на тертці.
У склянці гарячої води розчиняємо томатну пасту до однорідної консистенції.
У сковороду наливаємо масло і ставимо на вогонь розігріватися.
Шматочки рибки обвалюємо в борошні і викладаємо в сковорідку.
Обсмажуємо з обох боків до скоринки.
Підсмажену рибу викладаємо в невелику каструльку.
У це ж масло викладаємо овочі і обсмажуємо до готовності.
Додаємо томатний сік, цукор, солимо, перчимо і гарненько розмішуємо.
Доводимо до закипання, додаємо гвоздику, лаврові листочки і тушкуємо 10 хвилин.
Готовим соусом поливаємо рибку і тушкуємо на найменшому вогні близько 20 хвилин.

Другий вершковий соус для червоної риби. Оскільки м’ясо червоних сортів риб дуже ніжне то облагородити його можна тільки вершковими нотками. Оливкова олія можливо замістити тільки вершковим. На мій погляд, пісне масло трохи змінить смак і обтяжить його.

Дивіться також:  Соуси для лазаньї – Рецепти з фото

Риба у вершковому соусі.

Час виготовлення: 40 хвилин
Кількість порцій: 6 шт.

Для цієї страви потрібно:

  • Червона риба – 700 г
  • Вершки жирні – 250 мл
  • Одна цибулина
  • Кріп
  • Оливкова олія

Процес виготовлення:

Рибку розрізаємо на широкі шматки і перекладаємо у форму для запікання намазала маслом.
Цибулину нарізаємо півкільцями.
Наливаємо масло в сковороду і ставимо на вогонь розігріватися.
У розігріте масло додаємо цибулю і обсмажуємо до прозорості.
Наливаємо вершки, посолити, поперчити за смаком, додаємо дрібно шінкованной кріп.
Гарненько перемішуємо і заливаємо соусом рибку.
Ставимо в духовку, нагріту до 200 на 20 хвилин.
Рибка готова підносити з гарніром на ваш смак.