Соуси до м’яса – кращі рецепти з фото


Розглянемо кращі рецепти соусів до м’яса і навчимося їх правильно готувати! Завдяки різних соусів до м’яса смак страв виходить більш оригінальним і вишуканим. Смачний соус до м’яса можна приготувати з різних продуктів.
Для приготування соусів повсякденного використання можна користуватися доступними продуктами. З безлічі рецептів можна вибрати улюблений, який буде подобатися всій родині. Дуже популярними є соус бешамель, томатна підлива або цибульний соус.
Для свят можна знайти оригінальні рецепти соусів, і здивувати гостей оригінальним смаком. Для приготування таких соусів використовуються екзотичні інгредієнти. Для їх приготування потрібно більше часу, але вони варті того. Наприклад, можна заправити страву мексиканським гуакамоле, японським теріякі або аргентинським соусом чімічуррі. Смак цих соусів чудовий, і він обов’язково вразить ваших гостей. Смак м’яса можна доповнити брусничним, журавлинним або гранатовим соусом.
Приготування соусів до м’яса є дуже захоплюючим процесом. Ви можете включити свою фантазію, проводити різні експерименти і знайти ідеальний смак для вашого соусу.
Попередня підготовка інгредієнтів для соусу до м’яса
Фрукти або ягоди для соусу потрібно відварити, щоб вони стали м’якими. Після цього вони подрібнюються за допомогою блендера або міксера до однорідності. Якщо основою соусу є олійно-борошняна суміш, то борошно спочатку повинна обсмажитися на сковорідці. І лише після цього до неї додається рідина – бульйон, молоко, вершки або томатний сік.

Соуси для м’яса рецепти

Гранатовий соус до м’яса
Склад продуктів для соусу з граната до м’яса:

  • 1. Свіжовичавлений гранатовий сік – 1 склянку.
  • 2. Цукор – одна ст. л.
  • 3. гранатові зерна – пара ст. л.
  • 4. крохмаль – одна ч. л.
  • 5. лимонний сік – одна ч. л.
Дивіться також:  Кляр для цвітної капусти – 5 рецептів кляру

Половина склянки соку граната вливається в каструлю з щільним дном, що додається цукровий порошок, розмішують і доводять до кипіння. Потім потрібно зменшити вогонь до самого маленького. Сік з цукровим порошком повинен варитися до зменшення розміру в кілька разів. Суміш періодично перемішують.
В іншу частина гранатового соку всипається крохмаль, добре розмішують і ця суміш повільно вливається в каструлю. Вміст каструлі має знову закипіти. Після цього посудина знімається з вогню, і до неї додаються гранатові зерна з лимонним соком. Розмішуємо ще раз соус і розливаємо його по соусницам.
За таким же рецептом готується вишневий соус, тільки замість гранатового соку використовується сік і ягоди вишні.

 

 

 

Білий соус до м’яса

Склад продуктів для білого соусу:

  • 1. Вершкове масло – 3 ст. л.
  • 2. Борошно – пара ст. л.
  • 3. Молоко – пара склянок.
  • 4. Сіль і перець.

Спочатку вершкове масло розтоплюється на сковорідці. До нього додається борошно і добре перемішується. Попередньо потрібно підігріти молоко не доводячи до кипіння. Потім повільно влити його в сковорідку. Щоб не утворювалися грудочки, суміш потрібно постійно перемішувати з допомогою ложки. Кип’ятимо соус кілька хвилин, солимо і перчимо його, і знімаємо з вогню. Можна подавати соус до м’яса.

 

М’ясо в кисло солодкому соусі

Компоненти для кисло солодкого соусу:
1. Цибулина – 1 шт.;
2. часник – кілька зубчиків;
3. половинка середнього імбирного кореня;
4. рослинне масло – пара ст. л.;
5. соєвий соус – пара ст. л.;
6. цукор – пара ст. л.;
7. сухий шеррі – кілька столових ложок;
8. оцет – 1 ст. л.;
9. кетчуп – 3 ст. л.;
10. крохмаль – 1 ст. л.;
11. вода – 100 мл;
12. апельсиновий сік – 100 мл
Приготування кисло солодкого соусу
Часник і цибулю дрібно нарізають і обсмажують на рослинному маслі. Соєвий соус змішується з цукром, шеррі, оцтом, кетчупом і фруктовим соком і добре перемішується. Суміш вливається в сковорідку, до неї додається часник і цибулю. Суміш потрібно постійно перемішувати, і довести до кипіння. Холодна вода змішується з крохмалем і повільно вливається в сковорідку. Щоб соус загус, його потрібно варити кілька хвилин.

Дивіться також:  Тісто для біляшів: Покроковий рецепт з фото

М’ясо у вершковому соусі

Компоненти для вершкового соусу:
1. Свіжі вершки – 100 гр.,
2. кукурудзяне борошно – 1 ст. л.,
2. трохи меленого перцю, солі і чорного перцю.
Приготування вершкового соусу
Вершковий соус дуже простий у приготуванні. Вершки з додаванням борошна виливаються в невелику каструлю і варяться на маленькому вогні близько 10 хвилин. В кінці додається сіль і перець.
Він відмінно підходить для запікання м’яса в духовці. Замість вершків можна використовувати молоко для приготування молочного соусу. Тільки в кінці ще потрібно додати одну чайну ложку крохмалю.

Грибний соус до м’яса

Компоненти для грибного соусу:

  • 1. Свіжі печериці – 200 гр.;
  • 2. борошно – 3 ст. л. ;
  • 3. вершкове масло – кілька столових ложок
  • 4. сметана – кілька столових ложок;
  • 5. цибуля – кілька штук;
  • 6. кріп.

Гриби дрібно нарізають і обсмажують з додаванням вершкового масла на сковороді до напівготовності. Після цього до них підсипається борошно, сіль, перець і все добре перемішують. Вміст обсмажується 5 хвилин, а потім до нього додається нарізаний лук і сметана. Компоненти тушкуються близько 5 хвилин і знімають з вогню. Перед подачею соус можна посипати зеленню.