Соуси з помідор – рецепти з фото

Робимо соус з помідорів. Перший рецепт розрахований для швидкого вживання. Другий рецепт розрахований як заготівля на зиму. Тому вибирайте самі, який рецепт соусу з помідорів вам більше сподобається. Перший рецепт більше підійде для літнього сезону, коли всі овочі достигають і вже хочеться скуштувати свіжих вітамін.

Із цим соусом можна готувати різноманітні страви будь це щі, наприклад, або ж спагетті. Його можна додавати до тушкованого м’яса або овочів. Він надає страві пікантний і цікавий смак. Другий рецепт соусу з помідорів готуватися трохи інакше і розрахований на заготівлю в зимовий період. Це дуже зручно і вітаміни цілий рік.

Цей соус легко замінить томатну пасту і, безсумнівно, буде корисніше і смачніше у будь-якому вашому блюді. Тому читайте нижче рецепти, і ви дізнаєтеся, як приготувати соус з помідорів.

Соус зі свіжих помідорів.

Час виготовлення: 10 хвилин
Кількість порцій: 4 шт.

Для соусу потрібно:

  • Помідори – 4 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Пісне масло – 1 ложечка
  • Кінза

Процес виготовлення:

  • Помідори заливаємо окропом і даємо постояти протягом хвилини.
  • Після цього дістаємо і знімаємо з помідорів шкірку.
  • Розрізаємо навпіл і кладемо в чашу від блендера.
  • Нарізаємо кінзу, часник і також додаємо в чашу.
  • Додаємо сіль, цукор, масло і за допомогою заглибного блендера подрібнюємо в однорідну масу. Соус готовий.

Соус з помідорів і перцю на зиму.

Час виготовлення: 1 год.
Кількість порцій: 3 баночки по 0,5 мл.

Для соусу потрібно:

  • Помідори – 3 кг
  • Болгарський перчик – 600 г
  • Сіль – 1 ложечка
  • Гострий червоний перчик
  • Базилік сушений – 2 ложечки
  • Орігано – 1 ложечка

Процес приготування:

  • Помідори нарізаємо і подрібнюємо блендером до консистенції пюре.
  • Точно так само подрібнюємо перчик.
  • Пюре подібну масу переливаємо в казан або будь-яку іншу товстостінну посуд.
  • Додаємо базилік, гострий перчик на кінчику чайної ложки, орігано, сіль і добре перемішуємо.
  • Ставимо казан на вогонь і варимо соус протягом 30-40 хвилин. Якщо у вас помідори більш рідкі тоді уваривайте трішки довше до пюре подібної консистенції.
  • Простерилизуем банки.
  • Для цього на дно каструлі укладаємо кухонний рушник і наливаємо воду.
  • На дно укладаємо банки, кришки і поставимо на газ.
  • Після закипання води стерилізуємо протягом 5 хвилин.
  • Перекладаємо гаряченький соус по банкам і закриваємо кришками.
  • Перевертаємо кришкою вниз, закутуємо і ставимо до вчиненого остигання.
  • Зберігати такий соус необхідно в прохолодному місці.
Дивіться також:  Рецепт пирога “Зебра” на сметані з фото