Спагеті з грибами – 7 рецептів приготування

Спагетті можна подавати не тільки як гарнір, але і зробити на їх основі самостійне блюдо. Макаронні вироби чудово поєднуються з усіма видами м’яса, рибою, овочами, зеленню й іншими продуктами. У цій рубриці ми розглянемо 7 рецептів приготування спагеті з грибами.

Спагеті з грибами у вершковому соусі

Це один з найпоширеніших способів приготування страви. Щоб воно вийшло смачним, потрібно серйозно підійти до вибору макаронних виробів. Вони повинні бути якісними і не найдешевшими. Крім того, потрібно звернути увагу на склад. Спагетті, які не розповзуться при варінні, зроблені з твердих сортів пшениці.

Для приготування страви знадобляться такі продукти:

  • пакування макаронних виробів;
  • 0,7-0,8 кг грибів;
  • ріпчаста цибуля;
  • 0,3-0,4 л вершків;
  • сіль і приправи.

Як зробити спагеті з грибами у вершковому соусі:

  • Нарізаємо цибулю і гриби, обсмажуємо до готовності.
  • Варимо спагетті, промиваємо і відціджуємо від води.
  • Додаємо макаронні вироби в сковороду з грибами і цибулею, солимо, приправляємо і перемішуємо.
  • Тонкою цівкою вливаємо вершки, закриваємо кришкою і залишаємо страву трошки протушкувати.

Не варто тримати спагетті з соусом на плиті занадто довго. Всі інгредієнти до моменту додавання вершків вже готові, тому досить дочекатися, поки соус закипить, а через кілька хвилин прибрати сковороду з конфорки.

З додаванням курки

Існує чимало людей, які не визнають другі страви, в яких відсутня м’ясо. У цій ситуації можна зробити спагетті з куркою і грибами. При цьому краще взяти не тушку, а філе птиці, але якщо його в холодильнику не знайшлося, підійдуть і будь-які її частини.

Потрібні такі складові:

  • пачка спагетті;
  • 0,6-0,7 кг курятини;
  • 0,5 кг грибів;
  • цибулина;
  • пара морквин;
  • часникові зубчики;
  • сіль і приправи.

Як зробити блюдо:

  • Нарізаємо курятину невеликими шматочками. Якщо використовується філе, краще нашаткувати його так, як на бефстроганов – довгими і тонкими смужками.
  • Кладемо м’ясо в сковороду і починаємо обжарку на повільному вогні.
  • Поки зарум’янюється курятина, чистимо і подрібнюємо цибулю, моркву, часникові зубчики і гриби, а потім додаємо їх до м’яса, солимо і перчимо.
  • Відварюємо спагетті, промиваємо, зливаємо рідину, і коли всі знаходяться в сковороді інгредієнти будуть готові, додаємо їх в блюдо.
  • Обережно перемішуємо вміст ємності, накриваємо посуд кришкою.
Дивіться також:  Тісто для хінкалі – 7 покрокових рецептів приготування

Через кілька хвилин можна буде знімати страву з вогню і розкладати по тарілках. А щоб порції виглядали красиво, варто посипати їх подрібненою зеленню або прикрасити пір’ям зеленого лука.

Зі сметанною підливою

Страва буде більш соковитим, якщо зробити його з підливою. Для цих цілей можна використовувати різні продукти, але в конкретному рецепті ми розглянемо, як готувати спагеті з грибами в сметанному соусі.

Для роботи знадобляться:

  • макаронні вироби;
  • 0,5-0,6 кг грибів;
  • ріпчаста цибуля;
  • часник;
  • 0,1 кг сметани;
  • трохи води або бульйону;
  • зелень;
  • сіль і приправи.

Як готувати страву:

  • Подрібнюємо гриби і цибулю, смажимо на сковороді.
  • Варимо спагетті, промиваємо, відціджуємо, додаємо в блюдо.
  • Делікатно перемішуємо склад, посипавши сіллю і спеціями.
  • Змішуємо сметану з тиском часником, розвести невеликою кількістю води або бульйону.
  • Вводимо соус до страви, знову обережно заважаємо його лопаткою, а потім закриваємо кришку сковороди.

Коли сметанний соус закипить, знадобиться посипати спагеті з грибами, рубаною зеленню і потримати на вогні ще недовго.

Смачні спагеті з грибами і беконом

Спагеті з грибами стануть більш поживними і поживними, якщо додати до них бекон. А щоб блюдо не здавалася занадто нудотним і жирним, варто відтінити його смак гострим томатним соусом.

Для роботи потрібні будуть такі складові:

  • пачка спагетті;
  • 0,3-0,4 г бекону;
  • 0,4 кг грибів;
  • цибулина;
  • морква;
  • часник;
  • кілька помідорів;
  • пекучий перець (стручок або порошкова приправа);
  • зелень за бажанням;
  • сіль.

Як готувати страву:

  • Нарізаємо бекон і даємо йому трохи підсмажитися на сковороді.
  • Додаємо в ємність подрібнену цибулю і терту моркву, насипаємо порізані гриби.
  • Підсолюємо суміш, перемішуємо і смажимо, поки гриби не будуть готові.
  • Відварюємо спагетті, промиваємо під холодною водою, викладаємо в друшляк.
  • Ошпарюємо окропом помідори, м’якоть подрібнюємо на тертці, змішуємо з часником і пекучим перцем, а потім виливаємо в грибну зажарку і чекаємо, поки рідина закипить.
  • Після закипання вводимо макаронні вироби, перемішуємо блюдо і тушкуємо під кришкою не більше 5 хвилин.
Дивіться також:  Фарширований перець – 10 рецептів на будь-який смак

Під час подачі потрібно посипати порції подрібненою зеленню. Краще, якщо це буде кінза або базилік, тому як вони мають яскраво вираженим смаком і ароматом, що додасть пікантні нотки страви.

Покроковий рецепт з сиром

Це блюдо краще готувати в духовці, взявши жароміцний посуд з високими бортиками.

Для роботи знадобляться такі інгредієнти, кількість яких залежить від розміру ємності:

  • спагеті;
  • гриби;
  • цибуля;
  • сметана;
  • твердий сир;
  • сіль і спеції.

Як зробити блюдо:

  • Варимо спагетті, промиваємо, залишаємо в друшляку відціджуватися від води.
  • Обсмажуємо гриби з цибулею, наприкінці готування додаємо трохи сметани.
  • Змішуємо підготовлені інгредієнти, солимо, заправляємо спеціями.
  • Викладаємо масу в змащену жиром ємність, розрівнюємо і посипаємо тертим сиром.
  • Ставимо страву в розігріту духовку. Виймати його можна, коли сирна скоринка розплавиться і стане світло-золотистої.

На замітку. Багато господинь використовують духовий відсік як шафа для зберігання сковорідок та інших ємностей, і приготування страви таким способом припускає вилучення цих предметів. Якщо не хочеться зайвих турбот, можна зробити запіканку зі спагеті з грибами і сиром не в духовці, а в мікрохвильовій печі, підібравши підходящу ємність.

Готуємо з помідорами

Це ще один спосіб приготування страви в духовці.

Для роботи знадобляться наступні продукти (кількість яких визначається з розміру посуду для запікання):

  • спагеті;
  • гриби;
  • цибулина;
  • морквина;
  • зубці часнику;
  • помідори;
  • твердий сир;
  • куряче яйце;
  • сіль і приправи.

Як готувати страву:

  • Готуємо спагетті в підсоленій воді, промиваємо, відціджуємо, потім змішати з сирим яйцем, сіллю і приправами.
  • Смажимо гриби з цибулевої нарізкою, часником та морквою до готовності, не забувши підсолити і приправити.
  • Ріжемо кружальцями помідори, подрібнюємо на тертці твердий сир.
  • У вогнетривку ємність, попередньо натертий жиром, викладаємо макаронні вироби і ретельно розрівнюємо.
  • На спагетті маємо засмажку з грибів та овочів, рівномірно розподіляючи по поверхні.
  • Прикрашаємо блюдо кружечками помідорів, посипаємо тертим сиром і ставимо в піч.
Дивіться також:  Рубані котлети з курячої грудки – 7 рецептів

Коли запіканка буде готова, потрібно почекати, поки вона трохи охолоне, а потім розділити на порції і викласти їх у тарілки. Можна декорувати блюдо маслинами або оливками без кісточок, а також гілочками петрушки або пір’ям зеленого лука.

Паста з грибами і фаршем

З приготуванням цієї страви доведеться трохи повозитися, оскільки більшість інгредієнтів потрібно подрібнити на м’ясорубці.

Для роботи потрібні такі продукти:

  • 0,6 кг м’ясної м’якоті або філе птиці;
  • 0,4 кг грибів;
  • пара цибулин;
  • 1-2 великих морквин;
  • часник;
  • 3-4 помідора;
  • спагеті;
  • сіль і приправи.

Як готувати пасту з фаршем і грибами:

  • Прокручуємо в м’ясорубці свинину, яловичину або птицю, а потім відправляємо фарш на сковороду.
  • В цьому ж агрегаті подрібнюємо порізані цибулини, моркви і зубчики часнику.
  • Смажимо фарш, поки він не стане розсипчастим, а потім вводимо підготовлені овочі і посипаємо масу сіллю і спеціями.
  • Через 5-7 хвилин додаємо порізані гриби і смажимо, поки вони не будуть готові.
  • Знімаємо шкірку з помідорів, попередньо обшпаривши плоди, і пюрируем м’якоть на тертці або в блендері, після чого кладемо в сковороду.
  • Тушкуємо суміш під кришкою, а поки вона доходить до готовності, варимо і промиваємо спагетті.
  • Перемішуємо макаронні вироби з вмістом сковорідки, а через кілька хвилин, знімаємо з вогню.

Можна не з’єднувати підготовлені складові і викласти на тарілку спочатку спагетті, а зверху помістити суміш з фаршу, грибів і овочів.

Використовуючи наведені рецепти, можна створювати з простих продуктів приголомшливо смачні страви. Випробувавши різні способи приготування спагеті з грибами, кожна господиня обов’язково знайде варіант, який найбільше сподобається їй і домочадцям.