Спагетті болоньєзе – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Італійська кухня представлена безліч апетитних страв, серед яких провідне місце займають страви з макаронних виробів. Одним з таких кулінарних шедеврів є спагетті болоньєзе, що поєднує яскравий смак, ситність і простоту приготування.

Класичний італійський рецепт спагетті болоньєзе

Щоб зануритися в італійську атмосферу, немає необхідності йти в ресторан, достатньо придбати наступні продукти:

  • яловичина – 250 г;
  • свинина – 250 г;
  • бекон – 80 г;
  • спагетті – 500 г;
  • селера – стільки ж;
  • масло вершкове – 50 г;
  • оливкова олія – 30 мл;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • часник – ½ головки;
  • м’ясний бульйон – 200 мл;
  • помідори – 800 г;
  • червоне вино – 100 мл

Спосіб приготування:

  • Цибулю і часник подрібнюються, а потім пассеруются в глибокій сковороді.
  • Після придбання овочами прозорості, до них додаються морквяна стружка і кубики селери.
  • Коли вміст підрум’яниться, в сковороду відправляються скибочки бекону, які смажаться, поки не витопиться жир.
  • М’ясо промивається, пропускається через м’ясорубку і відправляється в сковороду.
  • Після придбання фаршем коричневого відтінку, вміст сковороди заливається вином і гаситься до повного випаровування рідини.
  • У соус вливається бульйон, додайте очищені від шкірки і подрібнені томати.
  • Соус готується близько години до повного розварювання овочів.
  • За 10 хвилин до готовності цього складу відварюються спагетті, які подаються в глибоких тарілках разом з соусом.

Італійці відварюють макарони не так, як ми звикли. У стані, званому аль данте, вони залишаються трохи твердими всередині. Саме такі спагетті правильно подавати з соусом болоньєзе.