Спагетті болоньєзе – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Італійська кухня представлена безліч апетитних страв, серед яких провідне місце займають страви з макаронних виробів. Одним з таких кулінарних шедеврів є спагетті болоньєзе, що поєднує яскравий смак, ситність і простоту приготування.

Класичний італійський рецепт спагетті болоньєзе

Щоб зануритися в італійську атмосферу, немає необхідності йти в ресторан, достатньо придбати наступні продукти:

  • яловичина – 250 г;
  • свинина – 250 г;
  • бекон – 80 г;
  • спагетті – 500 г;
  • селера – стільки ж;
  • масло вершкове – 50 г;
  • оливкова олія – 30 мл;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • часник – ½ головки;
  • м’ясний бульйон – 200 мл;
  • помідори – 800 г;
  • червоне вино – 100 мл

Спосіб приготування:

  • Цибулю і часник подрібнюються, а потім пассеруются в глибокій сковороді.
  • Після придбання овочами прозорості, до них додаються морквяна стружка і кубики селери.
  • Коли вміст підрум’яниться, в сковороду відправляються скибочки бекону, які смажаться, поки не витопиться жир.
  • М’ясо промивається, пропускається через м’ясорубку і відправляється в сковороду.
  • Після придбання фаршем коричневого відтінку, вміст сковороди заливається вином і гаситься до повного випаровування рідини.
  • У соус вливається бульйон, додайте очищені від шкірки і подрібнені томати.
  • Соус готується близько години до повного розварювання овочів.
  • За 10 хвилин до готовності цього складу відварюються спагетті, які подаються в глибоких тарілках разом з соусом.

Італійці відварюють макарони не так, як ми звикли. У стані, званому аль данте, вони залишаються трохи твердими всередині. Саме такі спагетті правильно подавати з соусом болоньєзе.

З фаршем і томатною пастою

Спагетті болоньєзе з фаршем являє собою страву, нагадує макарони по-флотськи, але відрізняється більш яскравими смаковими якостями.

Готується воно з:

  • 200 г спагеті;
  • 300 г яловичого фаршу;
  • зубки часнику;
  • 40 мл томатної пасти;
  • 30 г Пармезану;
  • шматочки вершкового масла;
  • перцю, солі, оливкової олії і зелені.
Дивіться також:  Тісто для пельменів без яєць – 7 рецептів, як зробити еластичне тісто для домашніх пельменів

В процесі:

  • На оливковому маслі обсмажується підсолений і приправлений фарш разом з подрібненим часником і томатною пастою.
  • Спагетті відварюються і відкидається на друшляк. Подаються макарони разом з м’ясним соусом, сиром і з зеленню в якості прикраси.

З додаванням в соус грибів

Спагетті чудово виходить з грибним соусом болоньєзе.

Готуємо його з:

  • ½ Кг фаршу;
  • 200 г печериць;
  • цибулини;
  • 1 морквини;
  • ½ Головки часнику;
  • 400 г помідорів;
  • 100 мл білого вина;
  • 150 мл бульйону;
  • солі, спецій і масла.

Щоб подати страву з пікантною заправкою слідуйте таким алгоритмом:

  • Подрібнена суміш цибулі і часнику пассеруется на оливково-вершковому маслі.
  • Через 5 хвилин в сковороду додається терта морква.
  • Після підрум’янення коренеплоду до нього викладаються грибні пластинки.
  • Через 10 хвилин до обсмаженої масі додається фарш, який через 15 хвилин заливається вином.
  • У фіналі додаються протерті помідори, спеції і сіль, після чого соус нудиться не менше 1 години.
  • Спагетті відварюються і подаються з апетитною заправкою.

Спагетті болоньєзе в мультиварці

Щоб приготувати ситний вечеря на 4 осіб, слід обзавестися:

  • упаковкою спагеті;
  • 500 г свино-яловичого фаршу;
  • 2 зубками часнику;
  • цибулиною;
  • морквою;
  • 2 черешками селери;
  • 250 мл молока;
  • невеликою кількістю вершкового і оливкового масла;
  • 400 г помідорів;
  • шматочком Пармезану;
  • сіллю і перцем.

Щоб приготувати спагетті за допомогою мультиварки виконуються такі кроки:

  • Цибулю, моркву, часник і селеру подрібнюються і обсмажуються в чашу мультиварки на режимі «Смаження»
  • Через 10 хвилин до них викладається підсолений фарш.
  • Через 7 хвилин обжарювання вміст чаші заливається молоком і продовжує готуватися при помішуванні в тому ж режимі до випаровування рідини.
  • Далі викладається томатна маса, після чого соус гаситься в режимі «Гасіння» 15 хвилин.
  • Соус відправляється в піалу, а в звільнилася чисту чашу вливається вода, де після закипання відварюються спагетті, згідно інструкції на упаковці.
Дивіться також:  Карпаччо з яловичини – 5 рецептів приготування в домашніх умовах

Варіант приготування з курячим фаршем

Це варіація класичного рецепту для дієтичного меню або дитячого раціону.

Виконати її можна, заздалегідь підготувавши:

  • 400 г томатів у власному соку;
  • 700 г курячого фаршу;
  • цибулину;
  • упаковку спагеті;
  • шматочок сиру;
  • сіль, перець, часник і масло.

Етапи приготування полягають у виконанні наступних дій:

  • Подрібнені часник і цибулю пассеруются на оливковій олії.
  • Коли овочі придбають золотистий колір, у сковороду викласти фарш і смажиться до коричневого відтінку.
  • Потім до нього поміщаються очищені і подрібнені помідори, сіль і спеції.
  • Соус гаситься 20 хвилин на повільному вогні.
  • В цей час відварюються спагетті.
  • Перед подаванням страву прикрашається тертим сиром.

Готуємо з вершками

Соус з вершками відрізняється особливою ніжністю і ароматом, за які його по достоїнству оцінять навіть маленькі члени сім’ї.

Для підготовки знадобиться:

  • 750 г телячого фаршу;
  • шматочок вершкового масла;
  • цибулина;
  • 1 морква;
  • черешок селери;
  • стопка червоного вина;
  • 800 г помідорів;
  • 150 мл вершків;
  • сир Пармезан для подачі;
  • спагеті;
  • трохи солі, перцю і зелені.

Звичайно, можна намагатися у всьому слідувати класичним рецептом, але Пармезан навряд чи знайдеться в кожному магазині. При необхідності, замініть його будь-яким твердим гарним солонуватим сиром.

Готується соус наступним чином:

  • У глибоку сковороду з товстим дном викладаються на гаряче масло подрібнені цибулю, моркву і селеру.
  • Коли овочі стануть м’якими, до них поміщається подрібнений фарш.
  • Втрата фаршем рожевого відтінку свідчить про те, що прийшла пора додати вино, яке вливається тонкою цівкою і доводиться до кипіння.
  • Після випаровування рідини до вмісту сковороди викладається томатна маса з ошкуренных помідор.
  • Готується соус близько 2 годин, за 10 хвилин до завершення яких, до нього додаються вершки.
  • Перед подачею спагетті болоньєзе притрушивается сиром.
Дивіться також:  Курка по-грузинськи – 8 покрокових рецептів приготування

Пісні спагетті

Пісні спагетті з соусом болоньєзе можна приготувати з наступних інгредієнтів:

  • червоний цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • гриби – 75 г;
  • перець червоний (солодкий) – 1 шт.;
  • брокколі – 50;
  • спагетті – 250 г;
  • паста томатна – вдвічі більше;
  • часник – 2 зубчики;
  • сіль, спеції і масло.

Схема підготовки:

  • Овочі подрібнюються за бажанням кулінара і відправляються в сковороду на розігріте оливкове масло з інтервалом в 3 – 5 хвилин в такому порядку: цибуля з часником, моркву, перець, гриби і брокколі.
  • Все заправляється томатною пастою і притрушивается сіллю і приправами.
  • Після придбання овочами м’якості суміш збивається за допомогою блендера до ніжної структури, але не однорідності.
  • Соус відправляється на сковороду, де витримується в гарячому стані, поки варяться макарони.

Таким чином, купивши всі інгредієнти згідно з обраним рецептом, спагетті болоньєзе з легкістю можна приготувати і в домашніх умовах. Спасибі італійської кухні, за прості рецепти і можливість без особливих зусиль урізноманітнити наше меню!