Спагетті з креветками у вершковому соусі – сім нескладних рецептів

Головна страва італійців — макарони. І потрібно проявляти незвичайну кулінарну фантазію і вміння, щоб на їх основі готувати кожен день різну та смачну їжу. А адже це у них чудово виходить! Причому будь-макаронне страва має масу варіацій. Як, наприклад, і класика жанру — спагетті з креветками у вершковому соусі. Ми розповімо, як приготувати традиційні макарони в соусі і які можна придумати на його основі кулінарні шедеври.

Спагетті з креветками у вершковому соусі — базовий рецепт

Хороший соус — половина успіху. Навіть самі прості макарони заграють по-новому, якщо одягнути їх в чудовий соус з вершків. А якщо ще додати ароматних італійських трав і цього пармезану, ви отримаєте смак і аромат справжнього італійського блюда.

Отже, для даного рецепту знадобиться наступне:

  • спагеті або інші макарони твердих сортів — 450 г;
  • олія першого віджиму-3 ст. ложки;
  • королівські креветки — 600 г;
  • 3 невеликих зубчики свіжого часнику;
  • 350 г максимально жирних вершків;
  • спеції у вигляді чорного меленого перцю і солі;
  • зелень петрушки і базиліка.

Робиться це так.

  • Макарони відварюють. Можна використовувати будь-які види італійських макаронів або звичайні російські спагетті з борошна твердих сортів.
  • Поки вони варяться, готуємо соус. Обсмажуємо на олії нарізаний пластинками часник до рум’яних бочков, після чого його виймаємо і викидаємо.
  • У ароматне масло кладемо очищені креветки (можна брати з хвостиками, але тоді після обжарювання їх слід видалити) і обсмажуємо.
  • У сковороду виливаємо вершки і варимо все, помішуючи, до полугустого стану.
  • Залишилося додати сіль, перець і трави, все прокип’ятити і покласти в цей чудовий соус відварені макарони. Після, все перемішати і подавати до столу.

Рада! Макарони з креветками, як і інші варіанти італійської пасти, не терплять перетравлених спагетті. Аль-денте — цей спосіб варіння обов’язковий для італійців.

Однак наші співвітчизники не завжди розуміють цю трохи сыроватую консистенцію. Для них є непогана рекомендація — коли макарони готові до італійського «стану, вимкніть вогонь і влийте до них склянку холодної, а краще, крижаної води. Нехай трохи постоять, а потім їх треба відкинути, не промиваючи. В результаті макарони виходять м’якими і при цьому не перевареними завдяки тому, що вони «доходять» в гарячій, але не киплячій воді.