Спагетті з куркою – 8 рецептів приготування

Спагетті з куркою – це неймовірно просте у приготуванні блюдо, яке можна поєднувати з різноманітними соусами, роблячи його таким чином ще більш насиченим і цікавим.

Спагетті з куркою у вершковому соусі

Спагетті з куркою у вершковому соусі, це, мабуть, найпоширеніший варіант цієї страви, і він ідеально підходить для вечері.

Необхідні продукти:

  • половина упаковки спагеті;
  • одна цибулина;
  • 0,1 літра вершків;
  • приправи за своїм смаком;
  • 1 – 2 шматочки курячого філе;
  • ложка вершкового масла.

Процес приготування:

  • Спагетті ставимо отвариваться до готовності відповідно до того, що вказано на упаковці. Після чого зливаємо їх.
  • На сковороду покласти масло, потім нарізану цибулю і трохи обсмажуємо.
  • Туди ж викладаємо промите і подрібнене на кубики філе, продовжуємо тримати його на вогні до рум’яності.
  • Заливаємо вершки, кладемо будь-які спеції за своїм бажанням, перемішуємо і тушкуємо продукти пару хвилин на слабкому вогні.
  • В отриманий соус додаємо готові спагетті, перемішуємо і подаємо до столу.

Загрузка...

З додаванням грибів

Якщо класичний варіант вам вже набрид і хочеться хоч як його урізноманітнити, то зробіть спагетті з куркою і грибами.

Необхідні інгредієнти:

  • упаковка спагеті;
  • близько 200 грам грибів;
  • будь-які приправи на свій смак;
  • цибулина;
  • 300 грам курячого філе.

Процес приготування:

  • Подрібніть всі зазначені продукти на невеликі кубики, а спагетті відваріть до готовності, як зазначено на пачці.
  • Спочатку трохи обсмажте цибулю, потім додайте гриби і курку. Тримайте все на сковороді, поки м’ясо не стане золотистого кольору, а з грибів не піде вся волога. Присипте м’ясо спеціями, виходячи зі свого смаку.
  • Додайте до цієї суміші макарони, перемішайте склад, і страва готова.

З вершково-часниковим соусом

Для страви потрібно:

  • 0,3 кг спагеті;
  • шматочок курячого філе;
  • сіль, перець та інші спеції;
  • ложка вершкового масла;
  • упаковка вершків (маленька);
  • кілька зубчиків часнику, залежно від бажаної гостроти.
Спробуйте також:  Картопля по-французьки з фаршем - 7 рецептів, як приготувати в духовці, в мультиварці і на сковороді

Процес приготування:

  • Починаємо з варіння спагетті. Доводимо майже до готовності, так, щоб вони були злегка твердими.
  • Масло прогріваємо і обсмажуємо на ньому нарізаний часник. Зверніть увагу, що його потрібно саме різати, а не тиснути.
  • Як тільки колір пекучого інгредієнта стане рум’яним, прибираємо його і кладемо на звільнене місце курятину, яку теж попередньо подрібнили кубиками.
  • Присипаємо м’ясо спеціями і смажимо кілька хвилин, після чого заливаємо вершки, кладемо трохи солі і чорного меленого перцю. Тушкуємо, зробивши маленький вогонь.
  • Приблизно через 15 хвилин, коли курка і соус «дійдуть», змішуємо їх з спагетті і подаємо.

Спагетті з куркою в томатному соусі

Для страви потрібно:

  • шматочок курячого філе;
  • будь-які спеції;
  • три помідора;
  • 50 грам томатної пасти;
  • два зубчики часнику;
  • половина пачки спагетті.

Процес приготування:

 

  • Помідори подрібнюємо. В ідеалі їх треба довести до стану пюре.
  • Відправляємо отриману масу на сковороду, туди ж тиснемо часник і тушкуємо близько п’яти хвилин. Кладемо томатну пасту, приправи і готуємо ще стільки ж.
  • Курку нарізаємо довільно, присипаємо шматочки спеціями і кладемо до томатного соусу. Тушкуємо ще 15 хвилин до готовності.
  • В цей час варимо макарони, дотримуючись інструкції на упаковці.
  • Потім перекладаємо їх до томатного соусу і добре перемішуємо, щоб він розподілився по всьому об’єму страви. Готово! Пора дегустувати.

В мультиварці

Необхідні продукти:

  • половина пачки спагетті – 0,2 кг;
  • приправи за бажанням;
  • одна цибулина;
  • дві ложки томатної пасти;
  • 0,3 кг курячого філе;
  • морквина.

Процес приготування:

  • М’ясо подрібнюємо на шматки будь-якого розміру, розміщуємо їх на дно чаші і готуємо протягом 15 хвилин в режимі «Випічка».
  • Через це час засипаємо до м’яса терту моркву і нарізану цибулю. Продовжуємо тримати продукти в цьому ж режимі ще п’ять хвилин.
  • Все це заливаємо невеликою кількістю води, відразу ж присипаємо спеціями, додаємо томатну пасту, перемішуємо і черга спагетті.
  • Їх теж кладемо в чашу до інших продуктів. Вода повинна злегка прикривати вміст ємності, тому, якщо потрібно, додайте ще трохи рідини.
  • Відкрийте програму на «Макарони» або «Плов» і чекайте її закінчення.
Спробуйте також:  Шніцель зі свинини – 9 рецептів приготування

Зі сметанною заправкою

Необхідні інгредієнти:

  • шматочок курки, наприклад, філе;
  • приправи за вашим бажанням;
  • два зубчики часнику;
  • 0,2 кг спагеті;
  • одна цибулина;
  • 100 грам сметани.

Процес приготування:

  • Нарізаємо м’ясо. Також подрібнюємо цибулю і часник.
  • Всі викладаємо на прогріту сковороду і смажимо кілька хвилин, поки курка не стане красивого кольору.
  • Приправляємо інгредієнти спеціями, заливаємо сметану і перемішуємо для її рівномірного розподілу. Продовжуємо готувати, але вже на слабкому вогні.
  • Варимо спагетті до готовності, додаємо їх до соусу і через пару хвилин блюдо буде готове до подачі.

В соєво-медовому соусі

Необхідні продукти:

  • дві ложки меду;
  • приправи;
  • шматок курячого філе;
  • половина упаковки спагеті або трохи більше;
  • дві ложки соєвого соусу;
  • по одній ложці оливкової і вершкового масел.

Процес приготування:

  • Макарони поставте готуватися і зробіть це так, як зазначено на упаковці.
  • В цей час розігрійте обидва види масла і додайте нарізану дрібно курятину. Заправте м’ясо спеціями, соєвим соусом, медом і тушкуйте близько 10 хвилин.
  • Після закінчення цього часу туди ж відправте відварені спагетті і добре вимішайте. Потушкуйте майже готову страву ще, приблизно, 3 – 5 хвилин і знімайте його з плити.

З сиром Пармезан

Необхідні продукти:

  • 0,3 кг спагеті;
  • будь-які приправи за бажанням;
  • шматок курячого філе середнього розміру;
  • 100 грам Пармезану.

Безумовно, смак Пармезану неповторний. Але якщо цей вид сиру складно знайти в найближчому магазині, використовуйте будь-який інший не прісний сир твердих сортів.

Процес приготування:

  • Блюдо почніть готувати, звичайно ж, з відварювання макаронів. Причому спагетті повинні бути м’якими, а злегка твердуватими.
  • Курятину наріжте на невеликі порційні шматочки, присипте спеціями, (наприклад, сіллю, перцем або спеціальної готової приправою) і обсмажте на сковороді до красивого рум’яного кольору.
  • Готові спагетті змішайте з м’ясом і при подачі присипте тертим Пармезаном. Можна і відразу натріть його весь, а потім розплавити в гарячих макаронах.
Спробуйте також:  Свинина з картоплею в духовці - 10 рецептів приготування

Описане страва стане смачним обідом або вечерею для всієї родини. Крім того, тверді сорти спагетті і куряче філе – це малокалорійні продукти, які показані при правильному харчуванні.

Загрузка...