Spaghetti карбонара – 6 рецептів приготування

Італійські страви з кожним днем стають все більш частими гостями нашого меню. Це стосується і спагетті карбонара. Далі опубліковані кращі рецепти такого частування.

Класичний італійський рецепт карбонари

Інгредієнти: 220 г спагетті, 5 ст. ложок оливкової олії, 2 курячих яйця, 140 г сиру Пекоріно, 160 г бекону (в ідеалі – Панчетта), сіль, мелений перчик.

  • Італійська або звичайний бекон нарізати тонкими скибочками. Бажано вибирати м’ясні шматочки.
  • Сир дуже дрібно треться.
  • Яйця збиваються віночком до пінки. Жовтки і білки повинні добре перемішатися.
  • До збитим яйцям всипається половина подрібненого сиру, сіль, перчик.
  • Залишилася його частина також злегка перчится.
  • Макаронні вироби відварюють до напівготовності. У воду вливається пара ложок рафінованої олії. Це допоможе запобігти злипанню.
  • На розігрітій сковорідці обсмажується бекон до скоринки. Далі до нього виливається суміш з 4 кроки.
  • Щоб в точності повторити класичний італійський рецепт карбонара, потрібно викласти на тарілку порцію макаронних виробів, полити їх соусом і присипати залишилися сиром.

    Як приготувати з шинкою?

    Інгредієнти: півкіло макаронних виробів, 270 г шинки, 60 г пармезану, свіжий часник за смаком, 4 жовтки, півсклянки жирних вершків, сіль, трохи оливкової олії.

  • Масло розігрівається, і на ньому обсмажуються дрібні кубики часнику (3-4 зубки).
  • Далі в сковорідку відправляється соломка шинки. Якщо продукт жирний, то кількість масло потрібно скоротити до мінімуму.
  • Макаронні вироби злегка недовариваются.
  • Для соусу з’єднуються жовтки, вершки, дрібно тертий сир, сіль. Можна додати трохи меленого перцю.
  • Гарячі спагетті змішуються з соусом. Перемішані компоненти повинні постояти 5-6 хвилин.
  • Готову страву викласти на гарячі тарілки і рясно посипається обсмаженими брусочками шинки.

    З беконом і вершками

    Інгредієнти: 230 г спагетті, 130 г сирокопченого бекону, 120 мл дуже жирних вершків, 4 яєчних жовтка, часник сушений, 60 г пармезану або його аналогів, сіль, свіжа петрушка.

    Дивіться також:  Домашні сосиски – 5 рецептів, як зробити сосиски своїми руками в домашніх умовах

  • Бекон нарізане тонкими приблизно однаковими смужками. Їх потрібно обсмажити на сковороді до рум’яності. М’ясо посипається сушеним часником.
  • Листя петрушки подрібнюються ножем. Вони також відправляються в сковорідку з іншими продуктами.
  • Для соусу з’єднуються жовтки і половину тертого сиру. Сюди ж виливаються вершки. Можна за смаком додати прованські трави.
  • Спагетті варяться в солоній воді. Краще не доварити їх, ніж переварити! Останній варіант може повністю зіпсувати страву.
  • Соус з’єднується з гарячими макаронними виробами. Поверх порції викладається смажена з часником бекон і залишився тертий сир.
  • Готові спагетті карбонара з беконом і вершками відразу ж подаються до столу.

    Паста з додаванням грибів

    Інгредієнти: 240 г спагетті, 180 г твердого сиру (якщо використовується пармезан, то його кількість можна скоротити), 170 г бекону, повний стакан жирних вершків, 170 г свіжих печериць, щіпка сушеного базиліка, сіль.

  • Макаронні вироби варяться в підсоленій воді. У підсумку вони повинні виявитися трохи твердуватими і недовареними. Щоб спагетті не злипалися, потрібно просто додати у воду трохи рослинного масла.
  • Бекон нарізане тонкими смужками. Гриби – слайсами. Разом ці продукти обсмажують на сковорідці 7-8 хвилин.
  • Коли м’ясо з грибочками підрум’яниться, можна вливати до них вершки. На мінімальному вогні маса повинна залишатися до загустіння.
  • Залишилося змішати отриманий соус з тільки що вытащенными з води гарячими макаронами.
  • Готове частування викладається на тарілку і посипається сушеним базиліком. Допускається використовувати будь-які інші приправи.

    Спагетті карбонара з куркою

    Інгредієнти: 430 г курячого філе, 1 цибулю-порей, 4 гілочки чебрецю, 270 г макаронних виробів, щіпка меленого перцю (чорного), 320 г свіжих грибів (краще всього – печериць), свіжий часник, 3 ст. ложки оливкової олії, 70 г пармезану, сіль, півлітра вершків середньої жирності.

    Дивіться також:  Як зварити пшоняну кашу – 9 рецептів

  • Філе курки нарізати невеликими скибочками. Гриби – тонкими шматочками. Цибулю – кільцями. Часник ріжеться дрібними кубиками. Його кількість потрібно регулювати за власним смаком.
  • На оливковій олії обсмажують шматочки курки. Коли вони побіліють, у сковорідку висипаються гриби, часник і цибулю. Разом компоненти готуються ще 8-9 хвилин.
  • Маса в сковороді посипається подрібненим чебрецем, солиться, перчится. Туди ж вливаються вершки. Все перемішується.
  • Окремо відварюють макаронні вироби і викладаються в сковороду. Бажано, щоб вони вийшли трохи недовареними. До потрібного стану гарнір дійде в гарячому соусі.
  • Частування розкладається по тарілках і тільки після цього посипається дрібно тертим сиром.

    Готуємо в мультиварці

    Інгредієнти: 260 г спагетті, 160 г пармезану, луковичка, пучок базиліка, 220 г копченої грудинки, повний стакан вершків середньої жирності, часник за смаком, півлітра води, яйце, сіль, суміш перців.

  • Копчена грудинка подрібнюється соломкою. Цибулю – кубиками. Замість грудинки можна взяти бекон або навіть саму звичайну шинку.
  • В «розумній каструлі» розігрівається будь-яке масло. Для карбонара завжди краще підходить оливковий компонент.
  • На розігрітому маслі обсмажується м’ясо і цибулю. Робити це потрібно в програмі «Випічка» 8-9 хвилин. Часник пропускаємо через прес і також відправляється в чашу. Обсмажування триває ще пару хвилин.
  • Продукти заливаються вершками. Суміш залишається в тому ж режимі до легкого загустіння. Потрібно її періодично помішувати.
  • Спагетті разламываются на дві частини і відправляються в вершковий соус. На цьому етапі складові солятся і перчатся. Додається вода. Важливо, щоб спагетті не злиплися і при цьому були повністю покриті рідиною.
  • Готується страва в режимі «Спагетті» або «Плов» до його завершення.
  • За пару хвилин до закінчення програми в ємність відправляються жовток з тертим сиром.
  • Дивіться також:  Цвітна капуста в духовці – 6 рецептів приготування

    Після ретельного перемішування страва подається до столу. Можна приготувати пасту карбонара в мікрохвильовці, у тому числі і з курячим м’ясом.

    Соус для пасти-карбонара – варіанти

    Щоб обговорюване італійське блюдо вийшло по-справжньому смачним і ситним, потрібно приготувати і відповідний соус для спагетті.

    Соус з креветками

    Для його приготування дрібно натирається 130 г пармезану, рубається половина пучка свіжого кропу, дрібно ріжеться 3-4 зубки часнику. Ці інгредієнти з’єднуються, до них додаються 2 сирих жовтка, 40 мл оливкової олії, 90 мл жирних вершків, суміш перчиком. Всі вони добре вимішуються.

    Окремо відварюється 260 г креветок. Готові морепродукти дуже дрібно ріжуться. Вони додаються в соус під кінець. За смаком можна попередньо обсмажити креветки на оливковій олії, потім подрібнювати і відправляти в соус.

    Грибний соус

    Для такого соусу на оливковому маслі обсмажується 170 г будь-яких подрібнених свіжих грибів з часником. У сковорідку виливається стакан гарячих вершків. Відразу до інших інгредієнтів відправляється дрібно тертий пармезан (160 г).

     

    Важливо поливати готовим соусом тільки свежесваренные і ще гарячі макарони. Тільки в цьому випадку вони добре просочаться складовими заливки. Можна всипати в миску і трохи свіжого подрібненого базиліка для аромату.