Спаржа по-корейськи – 5 рецептів в домашніх умовах

Спаржа по-корейськи – блюдо, яке подається у багатьох азіатських ресторанах. Але його цілком вдасться приготувати і в домашніх умовах самостійно. Це частування не тільки дуже смачне, але ще і корисне, адже фучжу (спаржа) має в своєму складі велику кількість клітковини і покращує роботу шлунково-кишкового тракту.

Класичний рецепт спаржі по-корейськи

Починати своє знайомство з обговорюваним стравою варто з класичного рецепту. Для нього варто використовувати сушену спаржу (180 р.) і велика кількість різних приправ. Потрібно взяти: 3-4 зубчики часнику, по 3 ч. л. цукру і солі, 90 мл соєвого соусу без добавок, 1 білу цибулину, спеціальні спеції (для моркви по-корейськи, будь-яке масло для обсмажування.

  • Для початку фучжу замочується в холодній воді на 7-9 годин. Найпростіше залишити її в рідині на всю ніч. Після цього пагони віджимаються від води і нарізати тонкою соломкою.
  • Цибуля подрібнюється будь-яким зручним способом і обсмажується на олії до рум’яного кольору.
  • Окремо соєвий соус з’єднується з пропущеним через прес часником, до нього додається масло, що залишився від приготування овоча, цукор, сіль, спеції. Маса ретельно вимішується до однорідності.
  • Спаржа заливається приготованим соусом, поміщається в герметично закривається ємність і відправляється в холодильник на 5-6 годин. Чим довше закуска пробуде в холоді, тим смачніше вона вийде.
  • Щоб частування виглядав апетитно і привабливо, фучжу варто нарізати по діагоналі. В такому разі у готової закуски буде видно зріз соломки.