Стегенця в духовці з майонезом і часником — 5 рецептів, як смачно приготувати курячі стегенця

Курятина – одне з найпопулярніших і найдоступніших видів м’яса, і у кожної господині свої секрети, як її готувати. Стегенця в духовці з майонезом і часником – безпрограшний варіант, простий у приготуванні, але при цьому надзвичайно соковитий і ніжний, з приголомшливим ароматом. Ці рецепти претендують на те, щоб стати улюбленими в сім’ї.

Стегенця в духовці з майонезом і часником на деку

При виборі цього рецепта потрібно пам’ятати, що куряче м’ясо, приготоване таким чином, досить калорійно. Варто звернути увагу, якщо збирається велика компанія.

Інгредієнти:

  • курки – 1 тушка;
  • часник – 6 зубчиків;
  • майонез – 160 г;
  • сіль, перець, спеції за смаком.

Рецепт:

  • Промити тушку під проточною водою, видалити у разі необхідності пір’я, зайвий жир.
  • Втерти в м’ясо сіль і приправи зовні і всередині.
  • Розчавити часник в пресі. Змішати з майонезом. Натерти сумішшю курку. Залишити на годину, щоб м’ясо замаринувалося.
  • Змастити деко олією. Викласти на нього курку.
  • Прогріти духовку, температура повинна досягати 180 градусів. Запікати курку протягом півтори години до готовності. В процесі полити тушку жиром, який буде в деку.

Страву можна подавати!

Загрузка...

Як смачно запекти в рукаві

 

У цьому приголомшливому рецепті м’ясо запікається у власному соку, передаючи аромат картоплі, яка виходить особливо розсипчастою і ніжною.

Інгредієнти:

  • тушка курки – 1 шт.;
  • картопля – 0,5 кг;
  • часник 2-3 зубця;
  • сіль, перець, приправи;
  • рукав для запікання.

Рецепт:

  • Підготувати птицю, видаливши залишилися пір’я, в разі необхідності, і зайвий жир.
  • Курку можна запікати цілком або обробити на шматочки.
  • Тушку ретельно натерти сумішшю перцю, приправ і солі.
  • Часник почистити, дрібно нарізати, або видавити в пресі. Змішати з майонезом, обмазати сумішшю курку і залишити просочитися.
  • Картоплю почистити, промити. Потім нарізати на великі кубики.
  • Приготувати рукав. Скласти в нього курку та картоплю. Додавати воду не потрібно.
  • Розігріти духовку, температура повинна бути 180 градусів. Помістити рукав на деко і відправити запікатися протягом півтора годин.
Спробуйте також:  Казан-кебаб - 7 рецептів правильного приготування

Дістати курку з рукава, і можна подавати на стіл.

Готуємо у фользі

Сирна скоринка виходить хрустким, рум’яної і додає м’ясу приємний смак. Стегенця в фользі збережуть свою соковитість і насичений смак.

Інгредієнти:

  • курячі стегна або гомілки – 1 кг;
  • сир (за смаком) – 250 г;
  • сіль, перець, приправа;
  • майонез – 150 г;
  • фольга – 1 упаковка.

Рецепт:

  • М’ясо промити, очистити в разі необхідності.
  • Кожну частину тушки натерти сіллю і приправами.
  • Промазати майонезом. Залишити маринуватися на півгодини.
  • Покласти курятину в спеціальну упаковку для запікання з фольги.
  • Довести температуру в духовці до 180 градусів.
  • Натерти сир.
  • Викласти у форму, відправити запікатися на 40 хвилин.
  • Посипати сиром. Залишити в духовці ще на 10 хвилин.

Після цього готову страву можна подавати на обід.

Стегенця в духовці з майонезом, часником і картоплею

 

Стегенця з картоплею – воістину фаворит серед чоловіків. Воно надзвичайно смачне і ситне, курочка виходить ароматною, а картопля золотистої і розсипчастою.

Інгредієнти:

  • курка;
  • часник – 6 зубчиків;
  • майонез – 4 ст. л.;
  • картопля – 1 кг;
  • сіль, перець за смаком;
  • майоран і орегано за бажанням.

Рецепт:

  • Промити тушку, видалити залишки пір’я, зайвий жир.
  • Обробити тушку порізати на шматочки.
  • Часник порубати, нашпигувати їм м’ясо. Втерти сіль, перець. Обмазати майонезом.
  • Змастити деко олією. В якості альтернативи можна долити трохи води: вона не дасть страви пригоріти, поки не виділиться жир.
  • Покласти курку на деко, запікати протягом півгодини при температурі 180 град.
  • Почистити картоплю, нарізати тонкими кружечками.
  • Дістати деко. Курячі шматочки зрушити до країв, в центр викласти картоплю. Перемішати з курячим жиром, посолити. У разі необхідності підлити воду.

Поставити страву в духовку, готувати ще 40-50 хвилин до готовності, після чого подати.

Спробуйте також:  Деруни з гарбуза - 8 рецептів

З додаванням в маринад гірчиці

М’ясо, приготоване таким чином, сподобається всій родині. Воно спочатку гаситься у власному соку, потім трохи підсмажується.

Інгредієнти:

  • курятина – тушка;
  • майонез – 150 г;
  • гірчиця – 1 ст. л.;
  • часник – 6 зубчиків;
  • лавровий лист;
  • сіль, перець за смаком;
  • рукав для запікання.

Порядок приготування:

  • Помити тушку, видаливши залишилися пір’я і жир. Прибрати вологу з шкіри паперовим рушником.
  • Зовні і всередині натерти курку сіллю і перцем.
  • В іншому посуді змішати майонез з гірчицею. Можна слідувати обсягам, зазначеним у рецептурі, або підібрати на свій смак. Зазвичай пропорція інгредієнтів – 1 до 3.
  • Почистити часник, подрібнити ножем або використовуючи спеціальний прес. Ввести до складу гірчиці і майонезу, перемішати.
  • Отриманим соусом обмазати курку зовні і всередині так ретельно і рясно, як вийде.
  • Залишити птицю на півгодини маринуватися в соусі.
  • Приготувати рукав. Відправити в нього замариновану тушку, лавровий лист для аромату і суміш майонезу і гірчиці. Помістити все на деко.
  • Прогріти духовку до 200 градусів. Запікати 50 хвилин.
  • Після п’ятдесяти хвилин дістати деко, і розрізати рукав. Повернути в духовку і запікати до появи золотистої скоринки.

Щоб перевірити готовність страви, слід проткнути його. Сік, який при цьому випливає, повинен бути прозорим.

 

Загрузка...