Стегно індички в духовці – 6 рецептів приготування

Яке смачне блюдо можна приготувати з м’яса цієї дивовижної птиці, яку, згідно з повір’ями, Христофор Колумб колись назвав павичем (tuka)? Прекрасне страву виходить з будь-якої частини цього чудового дієтичного продукту. Однак стегно індички в духовці стане ідеальним варіантом для ситного обіду або святкового застілля.

Філе стегна індички, запечене в духовці у фользі

Приготування представленого страви не вимагає складних кулінарних маніпуляцій, особливо якщо запікаємо філе стегна індички у фользі.

Склад інгредієнтів:

  • масло пісне — до 50 мл;
  • оцет бальзамічний/соус соєвий — 10 мл;
  • зубки часнику — 5 шт.;
  • томат;
  • сир (будь-який твердий сорт) — 100 г;
  • паприка, розмарин, сіль, перець — використовуємо за уподобанням;
  • філе стегна індички — 3 шт.

Для отримання смачного м’яса індички представленим методом підійде філе і від іншої частини птиці (грудки), так що беремо рецепт на замітку!

Спосіб приготування:

  • Отже, очищаємо м’ясо від одиничних пір’я, ретельно промиваємо продукт, також добре промокаємо його паперовими серветками.
  • Змішуємо в піалі інші компоненти, призначені для отримання маринаду. Часникові зубки пропускаємо через прес. При заміні оцту на китайський соус зменшуємо кількість солі, так як її досить в соєвому складі.
  • Натираємо індичку ароматною сумішшю, викладаємо кожен шматок в подвійний шар фольги. Піднімаємо кінці паперу вгору і згортаємо, як фантик. Витримуємо продукт у холодильнику до 12 годин (можна скоротити час маринування до 3 год).
  • Далі викладаємо упаковане м’ясо на деко, запікаємо 45 хвилин в духовці при t 220 °C. Температуру можна знизити, якщо краще готувати м’ясний продукт способом томління. У такому разі збільшуємо час знаходження страви в печі.
  • Через півгодини розкриваємо папір, маємо на кожній порції по два шматочки нарізаного томату, посипаємо сирної стружкою.

Закінчуємо приготування, коли кожна частина філе покриється апетитно расплавившейся підсмаженою скоринкою.

Загрузка...

Як запекти стегенця в рукаві

 

Індичка — птиця велика, тому насититися можна і одним бедрышком, приготованим в рукаві для запікання. В такій упаковці збережуться всі м’ясні соки, а страва отримає чудовий зовнішній вигляд.

Спробуйте також:  Як смачно приготувати свинячу грудинку в домашніх умовах? 6 рецептів

Список продуктів:

  • олія оливкова (20 мл) і вершкове масло (50 г);
  • лимон;
  • пучок спаржі;
  • стегна индюшиные — 3 шт.;
  • сіль, спеції.

Порядок приготування:

  • Викладаємо в простору чашу заздалегідь розм’якшений вершковий жир, приєднуємо до нього бажану кількість солі, паприку і інші спеції. Перемелюємо в суміш перець запашний, збиваємо складу віночком, потім видавлюємо в нього сік з половини лимона. Добре все перемішуємо.
  • Обробляємо і промиваємо стегна індички, промокаємо серветками. Отриманий масляний соус поміщаємо під шкіру птиці, проштовхуючи суміш пальцями як можна далі по всій фаланзі. Зверху посипаємо м’ясо сіллю і перцем. Таким способом оформляємо інші гомілки.
  • Маємо стегна в рукаві для запікання, виливаємо залишки ароматного маринаду, фіксуємо відкриті кінці упаковки. Не забуваємо зробити кілька проколів на верхній частині плівки, щоб її не розірвало від утворився в процес приготування пара.
  • Відправляємо деко з заготівлею на 45 хвилин в духову шафу (220 °C). В кінці запікання розрізаємо рукав, підсушуємо м’ясо до рум’яності.

Готуємо смачний гарнір для стегенець індички, для чого підсмажуємо в маслі нарізану і зачищену спаржу, поливаючи її соком від половинки лимона і посипаючи натертою цедрою.

Ситне блюдо з картоплею

Складно сказати, що вийде більш апетитним, якщо смачно приготувати стегно індички з розсипчастими коренеплодами — м’ясо чи картопля?

Набір компонентів:

  • масло пісне;
  • соус соєвий — по смакам;
  • зубки часнику — 3 шт.;
  • стегно індички — від 1 кг;
  • гірчиця — 20 р;
  • кмин, паприка, імбир, сіль, перець;
  • бульби картоплі — 10 шт.;
  • сухарі панірувальні — 30 р.

Процес приготування:

  • Поміщаємо оброблену гомілку індички в чашу з питною водою, в якій заздалегідь розчиняємо 50 г кухарської солі. Залишаємо продукт на півгодини в такому стані.
  • В цей час очищаємо коренеплоди, промиваємо, просушуємо рушниками, нарізаємо не дуже великими часточками. Присмачую шматочки пісним маслом, приправляємо сухарями, спеціями, запашними травами. Все добре перемішуємо, викладаємо продукт у вогнетривку форму і ставимо на 40 хвилин в духовці (200 °C).
  • Наповнюємо шприц соєвим соусом, наколюємо їм індичку в декількох місцях, натираємо сіллю і гірчицею, спеціями і прянощами. Пакуємо гомілку у фольгу, не забуваємо додати зубки часнику для аромату.
Спробуйте також:  Курка у вершковому соусі - 9 рецептів приготування

Запікаємо м’ясо близько години. В кінці процесу відкриваємо папір і підсмажуємо стегно до рум’яності. Подаємо ситне блюдо разом з золотистими часточками запеченої картоплі.

Рулет зі стегна індички зі шпинатом і горіхами

 

А зараз приготуємо святкове страву з філе стегна індички з ароматною і дуже приємною начинкою.

Перелік компонентів:

  • олія соняшникова — до 40 м;
  • перець солодкий — ½ плода;
  • горіхи волоські — 120 г;
  • зерна гірчиці — 20 г;
  • філе індички — 600 г;
  • сіль, трави прованські, розмарин.

Поетапне приготування:

  • Розкладаємо м’ясо птиці на дошці, надрізаємо продукт таким чином, щоб вийшов прямокутний пласт.
  • Злегка відбиваємо продукт кулінарним молотком. Зверху розміщуємо промитий і просушений шпинат, а також подрібнені блендером горіхи.
  • Рубаємо соломкою плід перцю (насіння видаляємо) і викладаємо з одного м’ясного краю.
  • З’єднуємо в піалі сіль, спеції і прянощі, заливаємо складу маслом і все ретельно перемішуємо.
  • Звертаємо м’ясної лист з начинкою у вигляді рулету, перев’язуємо його шпагатом і розміщуємо у формі для запікання, обклавши боки вироби розмарином.
  • Ще раз обробляємо індичку гірчицею, накриваємо посуд фольгою і відправляємо на годину в духовку, нагріту до t 220 °C.
  • Підрум’янюємо рулет у відкритому вигляді, залишаємо на час охолонути, а потім видаляємо фіксуючу нитка.

Подаємо страву в цілому або порційно нарізаному вигляді.

Запікаємо з чорносливом і курагою

 

М’ясо індички чудово поєднується з різноманітними продуктами, спеціями і прянощами. Додавання сухофруктів підкреслить яскравий смак отриманого наїдки.

Використовувані інгредієнти:

  • масло пісне;
  • сметана домашня — 50 г;
  • чорнослив, курага — 50 г;
  • філе індички — 800 г;
  • спеції, прянощі.

Процес приготування:

  • Обробляємо стегно індички звичним способом. Акуратно відокремлюємо філе, розпластуємо його на дошці. Відбиваємо продукт, надаючи йому форму прямокутника. Натираємо м’ясо сіллю, перцем, улюбленими спеціями і прянощами, після чого густо обробляємо сметаною.
  • Перекладаємо пласт на деко, застелений харчовою фольгою. Ошпарюємо курагу і чорнослив окропом, промиваємо, просушуємо серветками, розрізаємо на невеликі частини.
  • Розміщуємо на м’ясному аркуші підготовлені сухофрукти, загортаємо щільним рулетом, скріплюємо краю паперу.
  • Запікаємо індичку 50 хвилин при t 190 °C. В кінці процесу обсмажуємо м’ясо до рум’яності у відкритому вигляді.
Спробуйте також:  Омлет без молока – 8 смачних рецептів приготування на сковороді, в мікрохвильовій печі, духовці і в мультиварці

Ось як просто можна приготувати і подати на святковий стіл надзвичайно смачне, вишукано оформлена філе зі стегна індички.

З медово-гірчичним маринадом

 

Цікавою особливістю страви стане чудовий склад, який приготуємо спеціально для апетитного запікання м’яса птиці. Стегно індички у фользі з медово-гірчичним маринадом — це щось неповторне, надзвичайно смачне!

Список продуктів:

  • стегно індички — до 700 м;
  • зубки часнику — 3 шт.;
  • гірчиця баварська — 30 г;
  • мед рідкий — 30 г;
  • коріандр мелений — 10 г;
  • соус соєвий — 50 мл

Приготування страви:

  • Для отримання запашної маринаду з’єднуємо в чаші подрібнений пресом часник, рідкий мед, соєвий соус і свіжу гірчицю. Сіль і перець приєднуємо за особистим уподобанням.
  • Ретельно перемішуємо склад, змащуємо їм попередньо оброблену гомілку птиці (шкіру при бажанні видаляємо), поміщаємо її в закриту ємність і залишаємо на ніч в холодильнику.
  • Вистилаємо жароміцний посуд двома листами фольги (маємо папір хрест навхрест). Викладаємо замариноване стегно кісточкою вгору і поливаємо соусом, що залишився. З’єднуємо упаковки, стежачи за тим, щоб ароматний склад не протікав назовні.

Випікаємо страву 2 години при t 200 °C, після чого подаємо до столу.

Стегно індички в духовці можна приготувати настільки різноманітна, наскільки вистачить нашої фантазії і майстерності. Нагородою за виявлену винахідливість стане щире захоплення запрошених гостей. Все буде смачно, приємно, справді чарівно!

 

Загрузка...