Стожки з фаршу — 6 рецептів приготування

Якщо вам приїлися котлети, фрикадельки і тюфтельки, то саме час приготувати стожки з фаршу. Це дивно смачне, м’яке блюдо. Можна експериментувати змінюючи інгредієнти і отримувати щоразу нове, незабутнє страву.

Стожки з фаршу — покроковий рецепт

Приготувати стожки з фаршу вийде у всіх господинь незалежно від досвіду. Це більш економне страву, порівняно з котлетками. Для їх приготування використовують меншу кількість фаршу, а головне, що можна не готувати для них гарнір.

Інгредієнти:

  • фарш – 330 г;
  • олія соняшникова;
  • яйця – 4 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • спеції;
  • сир – 110 г;
  • сіль;
  • картопля – 3 бульби.

Приготування:

  • Засипати в фарш спеції.
  • Присолити.
  • Замісити.
  • Помістити в киплячу воду яйця. Проварити.
  • Злити рідину. Остудити.
  • Позбутися від скорлупок.
  • Підготувати саму дрібну тертку. Подрібнити.
  • Для сиру потрібно середня терка. Перетерти.
  • Нашаткувати цибулю. Робіть це дрібніші.
  • Закинути в гарячу сковорідку.
  • Влити масло. Обсмажити.
  • Промазати деко.
  • Сформувати з фаршу коржики. Товщину не робіть більше одного сантиметра.
  • Розкладаючи, залишайте простір між заготовками.
  • Помістити обжарку на поверхню коржів.
  • Розподілити яйце.
  • Взяти середнього помелу тертку, подрібнити картоплю.
  • Помістити наступним шаром.
  • Підсолити.
  • Присипати сирної стружкою.
  • Прибрати в гарячий духовий шафа (180 гр.).
  • Запікати півгодини.

Загрузка...

Як приготувати з картоплею?

Стожки з фаршу в духовці виходять оригінальними і поживними. Їх завжди слід викладати у вигляді коржів. Смачно доповнювати картоплею, тоді і гарнір не потрібно.

Інгредієнти:

  • фарш – 540 г;
  • сіль;
  • яйце – 1 шт.;
  • картопля – 2 бульби;
  • перець;
  • сир – 170 г;
  • олія соняшникова – 2 ст. ложки;
  • цибуля – 2 цибулини;
  • майонез – 120 мл;
  • хліб – 2 скибочки білого.

Приготування:

  • Подрібнити цибулину.
  • Отриманий кубики закинути в гарячу сковорідку.
  • Влити олію. Засмажити.
  • Для приготування беріть черству булку.
  • Помістити її в воду, можна скористатися молоком. Потримати. Дістати. Віджати.
  • Закинути в фарш.
  • Влити яйце.
  • Присолити.
  • Обсипати перцем. Замісити.
  • Подрібнити крупно сир. Використовуйте тертку.
  • На деко вистелити фольгу.
  • Скачати кульки з маси. Розплющити.
  • Отримані заготовки викласти на фольгу.
  • Взяти ложку, зробити поглиблення в центрі.
  • Закласти засмажку.
  • Скориставшись теркою з великими отворами, перетерти картоплю.
  • Присолити. Підсипати перець. Розмішати.
  • Розмістити наступним шаром.
  • Полити майонезом.
  • Присипати сиром.
  • Сховати в гарячу духову піч.
  • Випікати півгодини.
  • Температура потрібно 185 гр.
Спробуйте також:  Пиріжки з куркою - 7 рецептів приготування в духовці на сковороді

Стожки з фаршу під шубою в духовці

Стожки з м’ясного фаршу краще всього готувати з кількох видів м’яса. Смачно використовувати в рівних пропорціях курячий і свинячий компонент. Блюдо виходить гарне на вигляд, тому для нього можна виділити почесне місце за святковим столом.

Інгредієнти:

  • фарш – 950 г;
  • олія оливкова;
  • перець;
  • сир – 170 г;
  • сіль;
  • картопля – 3 бульби;
  • сухарі панірувальні;
  • печериці – 120 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • цибуля – 4 шт.

Приготування:

  • Перетворити цибулинки в півкільця.
  • Помістити в гарячу сковорідку.
  • Влити оливкове масло.
  • Посмажити.
  • Нарізати гриби. Ідеально якщо вийде соломка.
  • Помістити в обжарку. Прожарити.
  • Підготувати тертку, яка має великі отвори. Подрібнити сир, потім бульби картоплі.
  • Змішати стружку картопляну і сирну.
  • Залити яйцем.
  • Підсолити. Перемішати.
  • У фарш засипати перець. Присолити. Розмішати.
  • Скачати кулі.
  • Вмочити в сухарі.
  • Розмістити на листі.
  • Взяти ложку. Злегка придавити в центрі.
  • Помістити обжарку.
  • Викласти картоплю.
  • Готувати півгодини.
  • Духова шафа виставити на температуру 180 гр.

Варіант приготування з грибами

Хороший варіант новенького страви для любителів грибів. Для приготування можна використовувати печериці або будь-які лісові гриби, які заздалегідь необхідно проварити.

Інгредієнти:

  • яйце – 57 м;
  • фарш – 950 г;
  • сіль – 1 г;
  • сир – 160 г;
  • перець чорний;
  • цибуля – 330 г;
  • олія оливкова – 37 мл;
  • картопля – 340 г;
  • сухарі панірувальні – 210 г;
  • печериці – 75 р.

Приготування:

  • Перетворити в півкільця цибулі.
  • Розжарити сковорідку. Залити масло. Просмажити цибулинки.
  • Гриби нашаткувати соломкою.
  • Помістити до цибулині.
  • Взяти велику тертку, зробити стружку з сиру.
  • Подрібнити на тертці картоплю. Дрібну фракцію не використовуйте, інакше страва перетвориться на кашу.
  • Змішати картопляне і сирну стружку. Сир використовувати тільки половину від загальної кількості.
  • У фарш засипати сіль, перець.
  • Розмішати.
  • Скачати кульки.
  • Помістити в сухарі панірувальні.
  • Обкатати.
  • Промазати маслом деко.
  • Помістити заготовки.
  • Розкласти на фарш обжарку.
  • Вкрити картопляною масою.
  • Присипати залишилася сирної стружкою.
  • Прибрати в гарячий духовий шафа.
  • Готувати півгодини.
  • Температура 180 гр.
Спробуйте також:  Вершковий соус для спагетті – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

З курячого фаршу

Це блюдо не тільки нагодує сім’ю, але і заощадить кошти.

Інгредієнти:

  • фарш – 650 г курячого;
  • сухарі панірувальні – 3 ст. ложки;
  • сир – 110 г;
  • перець;
  • яйце – 4 шт.;
  • сіль;
  • картопля – 4 бульби;
  • олія оливкова;
  • цибуля – 1 шт.

Приготування:

  • У фарш засипати сухарі.
  • Присолити.
  • Підсипати перець чорний. Замісити.
  • Нашаткувати цибулину. Щоб очі не сльозилися від цибулі, необхідно очищену головку помістити під холодний струмінь води. У процесі подрібнення постійно змочувати ножик водою.
  • Помістити на розпечену сковороду.
  • Влити масло оливкове.
  • Закинути цибулю. Обсмажити.
  • У киплячу воду помістити яйця. Проварити шість хвилин.
  • Злити рідину. Остудити.
  • Зняти шкарлупки.
  • Порубати на дрібні шматки.
  • Перетерти сир на тертці з великими отворами.
  • На цій же тертці натерти картоплю.
  • Зліпити коржики з фаршу.
  • Розмістити на листі, промазанном маслом.
  • Помістити обжарку.
  • Обсипати яйцем.
  • Розкласти картоплю. Приплюснути.
  • Накрити сиром.
  • Сховати в духову шафу. До цього моменту він розігрітий (180 гр.).
  • Витримати півгодини. Головне не перетримати, інакше фарш випарується і стане сухим.

З помідорами і сиром

Це блюдо не вимагає ніякого гарніру. Готову страву помістити на блюдо і прикрасити зеленню.

Інгредієнти:

  • фарш – 740 г;
  • борошно – 100 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • кріп – 4 гілки;
  • томат – 1 шт.;
  • спеції;
  • майонез – 4 ст. ложки;
  • сіль – 15 г;
  • олія соняшникова;
  • перець чорний – 13 р.
  • петрушка – 4 гілки.

Приготування:

  • Підсолити фарш.
  • Присипати перцем, потім спеціями.
  • Нашаткувати кріп.
  • Закинути в фарш.
  • Розмішати.
  • Зробити коржики.
  • Помістити їх у борошно. Перевернути. Вони повинні стати повністю білими.
  • Промазати маслом деко.
  • Помістити заготовки.
  • Нашаткувати цибулину.
  • Отриману соломку розмістити на коржі.
  • Помідор нарізати. Досить зробити гуртки.
  • Вкрити цибулю.
  • Натерти сир.
  • Присипати помідори.
  • Промазати майонезом.
  • Запікати півгодини (180 гр.).
Спробуйте також:  Каннеллоні з фаршем - 6 рецептів приготування

Кілька секретів, як зробити смачні стожки

Слідуючи простим рекомендаціям, ви зможете приготувати кулінарний шедевр.

  • Щоб блюдо вийшло смачніше, використовуйте тільки свіжий фарш, заморожений не беріть.
  • Розмочену булку додавати не варто, замініть панірувальними сухарями, а краще взагалі обійтися без цього продукту.
  • Щоб стожки вийшли ніжними, не додавайте яйця у фарш. Якщо без них не можете обійтися, то використовуйте тільки жовток.
  • Окріп допоможе зробити страву більш соковитим і м’яким. Для цього додайте у фарш пару ложечок крутого окропу.
  • Щоб страва пропекалось рівномірно й одночасно приготувався з усіх боків, залишайте зазор між заготовками.
  • Смак допоможуть урізноманітнити прянощі, трави, свіжа зелень. Можна додавати в будь-якій кількості за бажанням.
  • Це прийнято подавати страву без гарніру. Урізноманітнити блюдо допоможуть овочі, консервовані або свіжі, розкладені поруч в якості доповнення.
Загрузка...