Страва із сиру на великдень – рецепт з фото

Сирно-морквяна запіканка

Час приготування – 1 ч.
Кількість порцій – 8.

Склад продуктів для сирно-морквяної запіканки:

1. 800 г моркви.
2. 400 г сиру.
3. 25 г манної крупи.
4. 2 яйця.
5. 60 г вершкового масла.
6. 20 г мелених сухарів.
7. 120 г сметани.
8. 60 г цукру.
9. 1 щіпка солі.

Приготування сирно-морквяної запіканки

Морквина очищається, вимивається, нарізають на шматочки, викласти в каструлю, заливають водою (на 1 см вище морквини), доводиться до кипіння і вариться 10 хвилин на мінімальному вогні. Потім морквина подрібнюється за допомогою м’ясорубки.
Духовка ставиться на розігрів. Морквина викладається в каструлю, сильно нагрівається і змішується з манною крупою. Сир протирають через ситечко або пропускають через м’ясорубку. Морквина змішується з яйцями, цукром і сіллю. Сир додається до решти інгредієнтів. Маса добре перемішується.
Деко змащують маслом і обсипається сухариками при бажанні. Маса викладається на деко, розрівнюється і посипається сухарями. На масу кладуть шматки коров’ячого масла. Запіканка готується в духовці близько 35 хвилин до золотистої скоринки. До запіканці подається сметана.

Запіканка з сиру «Як у мами»

Час приготування – 1 ч. 30 хв.
Кількість порцій – 16.

Склад продуктів для запіканки із сиру «Як у мами»:

1. 1 кг сиру.
2. 6 курячих яєць.
3. 4 ст. л. манної крупи.
4. 0,5 склянки цукру.
5. 150 г масла вершкового.
6. 100 г родзинок.
7. 20 г ванільного цукру.
8. 1 щіпка солі.

Приготування запіканки з сиру «Як у мами»

Духовка ставиться на розігрів. Жовтки відокремлюють від білків. Жовтки змішують з цукром, ванільним цукром і добре збиваються за допомогою міксера. Білки солятся і збиваються за допомогою міксера до утворення міцної піни.
Сир збивається за допомогою блендера або протирається через ситечко. Сир змішують зі збитими яєчними жовтками. Суміш ретельно збивається за допомогою блендера. Маса перемішується з манкою і м’яким вершковим маслом і збивається блендером. Далі додаються білки. Знову все ретельно збивається.
Родзинки вимивається гарячою водою і додається до інших інгредієнтів. Все ретельно перемішується за допомогою ложки.
Форма змащується олією, присипається манною крупою або борошном. Сирна маса викладається у форму і поставити в духовку на 40 хвилин. Після охолодження запіканка нарізати порційними шматочками.

Дивіться також:  Спагетті з індичкою в вершково-грибному соусі

Запіканка сирна до великодня з курагою

Час приготування – 1 ч. 30 хв.
Кількість порцій – 8.

Склад продуктів для ніжної запіканки з курагою:

1. 600 г сиру.
2. 100 мл вершків (30% жирності).
3. 100 г масла вершкового.
4. 5 яєць.
5. 150 г родзинок.
6. 200 г кураги.
7. 2 ст. л. меду.
8. 4 ст. л. цукрового порошку.
9. 20 г ванільного цукру.
10. Лимонна цедра (1 плід).
11. Лимонний сік (1 плід).

Приготування ніжною запіканки з курагою

Сирок змішується з вершками і коров’ячим маслом. До них додається лимонна цедра, трохи сахарка, ванільний цукор і родзинки. Маса ретельно перемішується. Яйця і цукор, що залишився збиваються до пишної піни і з’єднуються з підготовленою масою.
Курага нарізати на дрібні кубики і змішується з медом і свіжовичавленим лимонним соком. Духовка ставиться на розігрів. Формочка застеляється пергаментним папером. Краї форми змащуються коров’ячим маслом.
Курага викладається на пергаментний папір рівним шаром. На курагу виливається маса з сиру. Запіканка випікається в духовці приблизно 40 хвилин, остуджується і викладається на блюдо. Вона вживається гарячої або холодної. Відмінно поєднується зі сметаною.