Страви з кисломолочного сиру – 14 рецептів приготування швидко і смачно

Страви з кисломолочного сиру – це не тільки сирники і запіканка. З цього корисного інгредієнта можна приготувати пиріг, печиво і навіть закуску для святкового столу.

Ліниві вареники з сиру

Необхідні продукти:

  • три великих ложки борошна;
  • 200 грам 5% сиру;
  • одне яйце;
  • щіпка солі;
  • дві ложки цукру.

Процес приготування:

  • Зазначене кількість сиру добре переминаем виделкою, змішуємо з усіма іншими компонентами за списком, вимішуємо однорідне тісто.
  • Формуємо ковбаску (не занадто товстий), нарізаємо її на невеликі шматочки, які обвалюють з двох сторін у борошні.
  • Відправляємо заготовки у вже киплячу воду, тримаємо на вогні близько п’яти хвилин, після чого подаємо, наприклад, зі сметаною. Їх можна заморозити і використовувати при необхідності.

Загрузка...

Дієтичні сирники без яєць

Для тих, хто хоче схуднути, підійдуть дієтичні страви з сиру. Зверніть увагу, що молочний продукт краще брати з мінімальною кількістю жиру або взагалі без нього.

Необхідні продукти:

  • 0,25 кг сиру;
  • велика ложка борошна;
  • одна ложка цукру або за смаком.

Процес приготування:

  • З’єднайте вказану кількість сиру розітріть з цукром і за допомогою виделки до однорідного стану.
  • Коли маса стане досить м’якою, всипте муку, ще раз перемішайте і з цього тіста сформуйте кульки. Притисніть їх небагато між пальцями так, щоб вийшов корж.
  • Відправляємо заготовки на гарячу сковороду (бажано, антипригарну, щоб не використовувати масло) і смажимо з двох боків до рум’яності.

Як варіант, можна прибрати напівфабрикати в духовку на 25 хвилин, встановивши нагрівання на 180 градусів.

Сирний пиріг в духовці

Необхідні продукти:

  • ч. л. розпушувача;
  • 0,25 кг сиру;
  • два яйця;
  • 120 грам вершкового масла;
  • один стакан цукру;
  • половина склянки сметани;
  • півтори склянки борошна.

Процес приготування:

  • Борошно з’єднайте з розпушувачем і половиною від зазначеної кількості цукру. Потім додаємо масло, заздалегідь порізане на шматочки (воно має бути охолодженим). Руками розтираємо цю масу так, щоб утворилася клейка крихта.
  • Сир добре розім’яти виделкою або перетерти через сито, змішати з жовтками і сметаною.
  • Цукор, що залишився з’єднуємо з білками і збиваємо міксером до утворення піни. У результаті повинна вийти маса, приблизно в три рази більше первісної.
  • Отриману суміш додаємо до сиру і доводимо до однорідності.
  • У форму спочатку кладемо половину тіста, а потім сир з білками, який теж прикриваємо рештою тестом.
  • Прибираємо майбутній десерт в духовку на 30 хвилин, прогрів його заздалегідь до 180 градусів.

Ватрушки з сирною начинкою

Необхідні продукти для тіста:

  • 0,2 кг сметани;
  • 100 грам цукру;
  • 0,4 кг борошна;
  • близько 50 грамів маргарину;
  • чотири яйця.

Продукти для начинки:

  • 40 грам цукрової пудри;
  • 0,2 кг сиру;
  • дві ложки борошна;
  • 10 грам ванільного цукру;
  • одне яйце.
Спробуйте також:  Рулет з фаршу – 7 рецептів приготування з начинкою в духовці

Процес приготування:

  • Для того щоб зробити тісто, необхідно всі зазначені інгредієнти зі списку змішати між собою. В останню чергу додається маргарин. У підсумку виходить маса однорідної консистенції, яку потрібно загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник на півгодини.
  • Складові зі списку для начинки також змішуємо і отримуємо наповнення для ватрушок.
  • З тіста формуємо кульки однакового розміру. Защипуємо їх краю до середини, щоб утворилося поглиблення, яке наповнюємо сирною начинкою.
  • Прибираємо заготовки в духовку і тримаємо 30 хвилин при 200 градусах.

 

Закусочні помідори з сиром і зеленню

Необхідні продукти:

  • зубчик часнику;
  • зелень, спеції майонез на свій смак;
  • 100 грам сиру;
  • п’ять помідор, приблизно однакового розміру.

Томати вибирайте невеликі, з щільною м’якоттю, які буде зручно і є, і фарширувати.

Процес приготування:

  • Сир з’єднайте з майонезом, кладемо спеції на свій смак, дрібно нарізану зелень і роздавлений часник. Добре перемішуємо.
  • Помідори ділимо навпіл, прибираємо м’які нутрощі і наповнюємо сирною начинкою.

 

Сирна запіканка в мультиварці

Якщо це блюдо ніяк не виходить у вас в духовці, значить готуємо в мультиварці. За допомогою цього приладу ви обов’язково отримаєте пишну і смачну запіканку.

Необхідні продукти:

  • 0,6 кг сиру;
  • половина ч. л. соди;
  • за півтори ложки борошна і манки;
  • два яйця;
  • 150 грам вершкового масла;
  • сіль і ванільний цукор за смаком;
  • три чверті склянки цукру.

Процес приготування:

  • Для початку присипте манкою дно чаші, щоб по закінченні процесу можна було легко витягти випічку.
  • Вершкове масло розтопіть до рідкого стану.
  • Розберіть яйця на білки і жовтки і змішайте обидві частини з цукром, взявши його порівну.
  • Сир добре розімніть, додайте жовтки і топлене масло, сюди ж викладіть соду, борошно з манкою і ванільний цукор. Отриману масу з’єднайте з білковою і вимішайте до однорідності.
  • Перекладіть отримане тісто в чашу мультиварки, увімкніть прилад у режим «Випічка» на 45 хвилин.

Смачний і простий кекс

 

 

Необхідні продукти:

  • три яйця;
  • 250 грам борошна;
  • щіпка солі;
  • 15 грам розпушувача;
  • ванільний цукор на свій смак;
  • 0,2 кг цукру;
  • півпачки вершкового масла;
  • 200 грам сиру.

Процес приготування:

  • Масло доводимо до м’якості, з’єднуємо з двома видами цукру, сіллю і добре перемішуємо.
  • Вбиваємо в отриманий склад яйця, викладаємо сир і знову перемішуємо масу.
  • Окремо беремо борошно з розпушувачем і додаємо до суміші з попереднього кроку. У вас повинно вийти досить густе тісто.
  • Поміщаємо його у форму і відправляємо в духовку на 45 хвилин, прогрів її до 180 градусів.
Спробуйте також:  Яєчня з помідорами — 8 рецептів приготування

Печиво з сиру «Гусячі лапки»

Необхідні продукти:

  • ч. л. ванільного цукру;
  • півтори склянки борошна;
  • 0,2 кг сиру;
  • половина ч. л. розпушувача;
  • стакан цукру;
  • 0,1 кг вершкового масла.

Процес приготування:

  • Змішуємо борошно з ванільним цукром і розпушувачем, потім з сиром і нарізаним на шматки маслом. Руками все перетираємо до утворення крихти і вимішуємо, так щоб вийшло тісто. Прибираємо його в холод на 90 хвилин.
  • Отдохнувшую основу розгортаємо в пласт, в якому вирізаємо рівні кружечки. Кожен з них однією стороною занурюємо в цукор, звертаємо навпіл, потім знову в цукор і ще раз навпіл. Виходить щось, схоже на гусячу лапку. За допомогою вилки можна нанести на неї візерунок.
  • Прибираємо заготовки в прогрітий до 180 градусів духовку і дістаємо готове печиво, через 20 хвилин.

Сирні рогалики

Необхідні продукти:

  • близько 80 грам цукру;
  • 0,25 кг борошна;
  • одне яйце;
  • дві ложки рослинної олії;
  • 0,15 кг сиру;
  • ч. л. соди;
  • 10 мармеладок для начинки;
  • щіпка солі.

Процес приготування:

  • Сир добре розімніть, змішайте з сіллю і цукром, вбийте яйце і доведіть складу до однорідності.
  • Вливаємо в нього масло, кладемо соду, борошно і вимішуємо до стану тесту.
  • З нього розкачуємо коло, який розрізаємо на трикутники з дуже вузькою основою. На кожен кладемо начинку і звертаємо в трубочку, починаючи з широкої сторони.
  • Прибираємо всі заготовки в духовку приблизно на 20 хвилин, заздалегідь прогрів її до 180 градусів.

Шарлотка з яблуками і сиром

Необхідні продукти:

  • два яблука;
  • 20 грам вершкового масла;
  • 0,2 кг борошна;
  • чотири яйця;
  • три ложки сметани;
  • 200 грам сиру;
  • 150 грам цукру;
  • 10 грам розпушувача;
  • щіпка солі.

Більш цікавий смак буде у випічки з кисло-солодкими фруктами, м’якоть яких щільна, не зерниста.

Процес приготування:

  • Цукор змішуємо з яйцями і збиваємо до отримання піни. Окремо змішуємо сир зі сметаною, а потім цю масу додаємо до солодкої яєчної. Засипаємо туди ж борошно, сіль і розпушувач.
  • Яблука промиваємо, видаляємо з них шкірку і серцевину, а м’якоть нарізаємо на тонкі скибочки.
  • Форму промазуємо маслом, вливаємо поверх нього тісто, на яке викладаємо яблучні дольки. Готуємо при 180 градусах в гарячій духовій шафі не менше 40 хвилин.

Чізкейк з сиру зі згущеним молоком

Необхідні продукти:

  • пакетик ванільного цукру;
  • 0,25 кг печива;
  • два яйця;
  • 0,2 літра вершків;
  • банку згущеного молока;
  • 600 грам сиру;
  • 150 грам вершкового масла.

Процес приготування:

  • Печиво подрібнюємо будь-яким способом до крихти, яку змішуємо з заздалегідь розтопленим вершковим маслом.
  • Викладаємо цю масу в ємність для випікання, добре притискаємо до дна і прибираємо в холодильник на деякий час.
  • Вершки трохи нагріваємо, з’єднуємо зі згущеним молоком і злегка збовтуємо виделкою. У цю суміш додаємо сир, яйця, ванільний цукор і добре збиваємо міксером.
  • Дістаємо ємність з холодильника, викладаємо в неї приготовану сирну начинку і прибираємо в духовку спочатку на 10 хвилин при 200 градусах, а потім ще на 45 хвилин, знизивши температуру до 170 градусів.
Спробуйте також:  Макарони по-флотськи в мультиварці - 7 рецептів приготування

Класичні сочники в духовці

Необхідні продукти для тіста:

  • борошно – чотири склянки;
  • 4 ложки цукру;
  • половина ч. л. солі і стільки ж розпушувача;
  • 0,15 кг маргарину;
  • два яйця;
  • шість ложок сметани.

Продукти для начинки:

  • одне яйце;
  • ванілін за смаком;
  • три ложки цукру;
  • 0,5 кг сиру.

Процес приготування:

  • У посуд поміщаємо маргарин, цукор і яйця, потім сметану і сіль. Добре перемішуємо склад, всипаємо борошно з розпушувачем і доводимо масу до стану тесту.
  • Для приготування начинки просто з’єднуємо всі зазначені в списку інгредієнти.
  • Тісто перетворіть в тонкий пласт і виріжте з нього кругляш невеликого діаметру. На одну половину покладіть ложку начинки, а другою половиною накрийте її. Скріпіть краю, але тільки з боків, середина повинна бути відкритою.
  • Приберіть всі зліплені заготовки на деко і готуйте в духовій шафі близько 30 хвилин при 180 градусах.

Варшавський сирник

Необхідні продукти:

  • 40 грам какао і стільки ж борошна;
  • 0,6 кг сиру;
  • два яйця;
  • 0,25 кг сметани;
  • стакан цукру;
  • дві ложки вершкового масла;
  • пакетик ванільного цукру.

Процес приготування:

  • У посуд поміщаємо вказану кількість сметани та сиру, а потім топлене масло. Збиваємо складу до однорідності за допомогою міксера, вводимо борошно і знову працюємо міксером.
  • В окремому посуді збиваємо яйця і цукор так, щоб утворилася біла піна, і цю суміш перекладаємо до сирної маси.
  • Отриманий склад ділимо навпіл і до однієї його частини додаємо какао.
  • У форму для випікання спочатку кладемо тісто темного кольору, потім світлого і прибираємо майбутній десерт в духовку, розігріту до 180 градусів на 40 хвилин.

Закуска з лаваша і сиру

Необхідні продукти:

  • пучок свіжої зелені;
  • спеції за смаком;
  • дві ложки сметани;
  • два лаваша;
  • зубок часнику;
  • 0,3 кг сиру.

Процес приготування:

  • Зелень дрібно нарізаємо, з’єднайте з сиром, тиском часником і сметаною. Добре перемішуємо складу до однорідності. За смаком кладемо спеції, наприклад, сіль і перець.
  • Отриманою сумішшю добре промазуємо лаваш, скручуємо його в рулет, загорнути у харчову плівку і прибираємо на пару годин в холод перед подачею.

Сир добре поєднується практично з усіма продуктами, а це значить, що можна пофантазувати і створити своє, авторське, смачне і незвичайне блюдо.

Загрузка...