Страви з кисломолочного сиру – 15 рецептів швидкого і смачного приготування

Хочете урізноманітнити своє меню? Пропонуємо швидкі і смачні рецепти страв з сиру, серед яких ви знайдете варіанти для сніданку, вечері, а також дієтичні і святкові страви.

Класичні сирники із сиру

Для приготування знадобиться:

  • одне яйце;
  • трохи цукру і солі, виходячи зі своїх смакових переваг;
  • півкілограма сиру;
  • півсклянки борошна.

Процес приготування:

  • Переминаем сир і змішуємо його з іншими зазначеними в списку інгредієнтами. Отриманий склад ретельно вимішуємо, щоб маса була однорідною, без грудок і не липла до рук.
  • Якщо вона все ж пристає до шкіри, то просто збільшіть кількість борошна
  • Формуємо невеликі коржі, кожну мачає в борошні, викладаємо на гарячу сковороду і доводимо до красивого золотистого кольору з двох сторін.

Ліниві вареники

Немає часу займатися ліпленням? Отже, готуємо на швидку руку швидкі сирні вареники.

Інгредієнти для страви:

  • 20 грам цукру;
  • сіль за смаком;
  • яйце – одна штука;
  • 130 грам борошна;
  • півкілограма сиру.

Процес приготування:

  • У посуд поміщаємо сир, злегка розминаємо його виделкою, вбиваємо яйце, кладемо сіль і перемішуємо.
  • Потім засипаємо борошно, цукор і доводимо масу до однорідності. Вона повинна бути м’якою, досить щільною і трохи приставати до рук.
  • Нарізаємо тісто на шматки, розкачуємо «ковбаски» і ділимо їх на невеликі шматочки.
  • Отримані заготовки можна прибрати в морозилку на зберігання, а можна відразу зварити. Для цього помістіть їх в киплячу підсолену воду і тримайте, поки вони не спливуть. Подавайте з будь солодкої добавкою за своїм бажанням.

Дуже смачне печиво

Існують і дитячі рецепти страв із сиру.

Якщо малюк не хоче, чи є цей молочний продукт, то спробуйте приготувати смачне сирне печиво, від якого просто неможливо відмовитися.

Продукти для приготування:

  • упаковка розпушувача;
  • упаковка вершкового масла;
  • борошно – 350 грам;
  • 0,4 кг сиру;
  • цукор по своєму смаку.

Процес приготування:

  • Масло ділимо на шматочки, топимо будь-яким зручним способом і потім з’єднуємо з размятым сиром. Бажано масу добре збити за допомогою блендера.
  • В цю ж суміш кладемо вказану кількість розпушувача з борошном. Все дуже ретельно перемішуємо так, щоб можна було сформувати м’який, але пружний клубок. Після чого кладемо його в холодильник для покращення властивостей.
  • Розкачуємо заготовку в тонкий пласт і вирізаємо з нього гуртки середнього розміру.
  • Кожну порцію з однієї сторони опускаємо в цукор, згортаємо і робимо такі ж дії ще два рази. Вмочати в цукор щоразу зовсім необов’язково. Все залежить від того, наскільки солодку випічку ви хочете отримати. Деяким досить просто присипати солодким піском печиво зверху.
  • Всі зроблені заготовки потрібно помістити у форму або на деко і прибрати приблизно на 15 хвилин в заздалегідь прогрітий до 210 градусів духовку.

Млинці з сиром

Для страви потрібно:

  • три склянки молока;
  • масло рослинне – одна ложка;
  • баночка сметани;
  • сир – півкілограма;
  • борошно – 400 грам;
  • п’ять ложок цукру;
  • 2 яйця.

Покроковий процес:

  • Вбиваємо в ємність вміст яйця, кладемо трохи солі, тільки одну ложку цукру і вливаємо склянку холодного молока. Перемішуємо.
  • Туди ж засипаємо борошно, вливаємо молоко, що залишилося і доводимо суміш до однорідності, так щоб вона була без грудок.
  • З тіста випікаємо млинці на сковороді з маслом, але тільки з одного боку. Вони повинні вийти тонкі.
  • Сир перетираємо, кладемо до нього один жовток, засипаємо цукор, сіль і вливаємо трохи рослинного масла. Перемішуємо
  • На рум’яну сторону млинця покласти сирну суміш, загортаємо її в конвертик і ці заготовки кладемо на прогріту сковороду, щоб довести страву до готовності. Його можна знімати, коли друга сторона млинця стане золотистою.
Дивіться також:  Марципан – що це? 5 рецептів приготування марципана в домашніх умовах

Готуємо запіканку в мультиварці

Страви з сиру в мультиварці виходять особливо ніжними і корисними.

Причому розумний прилад подбає про те, щоб випічка дійсно вийшла смачною.

Інгредієнти для запіканки:

  • третину склянки цукру;
  • сухофрукти на свій смак;
  • ч. л. розпушувача;
  • манка – 80 грам;
  • ванілін і сіль кладіть по своєму смаку;
  • 500 грам сиру;
  • склянка кефіру;
  • 4 яйця.

Покроковий процес:

  • Перебиваємо яйця міксером на низьких оборотах, так щоб вони стали пишними. Засипаємо цукор і вмикаємо міксер ще на хвилину.
  • Туди ж починаємо додавати по черзі всі інші зазначені компоненти, перемішуємо. Тісто має вийти густим.
  • Промажте дно чаші маслом, викладіть тісто, увімкніть на приладі програму «Випічка», а час встановіть на 45 хвилин.

Рецепт чізкейк без випічки

Інгредієнти для десерту:

  • 500 грам сиру;
  • 20 грам желатину;
  • печиво, бажано, пісочне – 0,25 кг;
  • пів-упаковки вершкового масла;
  • півсклянки цукру;
  • пів-літри молока;
  • два пакетики ваніліну;
  • будь-яке варення по своєму смаку.

Процес приготування:

  • Печиво перетворюємо в крихту. Краще за допомогою блендера, але можна і будь-яким іншим способом.
  • Змішуємо її з нарізаною на кубики маслом і дуже добре розтираємо суміш, щоб масло розподілилося рівномірно.
  • Отриману масу розміщуємо в обраній ємності, притискаємо руками, щоб вона лягла щільно, і прибираємо в холод хоча б на одну годину.
  • Сир з’єднайте з ваніліном, цукром і заливаємо склянкою молока. Перебиваємо блендером до однорідності.
  • Окремо заливаємо желатин залишився холодним молоком, швидко розмішуємо, щоб не з’явилися грудки.
  • Відправляємо суміш на плиту, і як тільки вона почне кипіти, відразу ж знімаємо. Желатин повинен весь розчинитися.
  • Те, що вийшло, заливаємо до сирної маси, перемішуємо і покриваємо нею шар печива.
  • Прибираємо десерт в холодильник на чотири години для застигання і перед подачею поливають варенням.

Сочники з сиром

Інгредієнти для страви:

  • 7 ложок цукру;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 0,4 кг сиру;
  • 100-грамова упаковка масла;
  • щіпка солі;
  • два курячих яйця;
  • приблизно 0,5 кг борошна;
  • 150 грам сметани;
  • пакетик ваніліну;
  • дві ложки манки.

Процес приготування:

  • 300 грам сиру розімніть вилкою або переб’ємо блендером. Додамо чотири ложки цукру, ложку сметани, манку і один білок. Ретельне всі перемішаємо.
  • В іншій ємності з’єднаємо збите яйце, три ложки цукру, сметану і все це пропустимо через блендер. Додамо, що залишився сир і ще раз скористаємося блендером або міксером.
  • Туди ж додамо борошно, розпушувач, ванілін, сіль і вымешаем складу до утворення однорідного грудки.
  • Розкачуємо його тонким шаром і вирізаємо гуртки середнього розміру. Одну половину заготовки наповнюємо підготовленим сиром, а другий прикриваємо його.
  • Промазані порції потрібно прибрати в духовку, попередньо нагріту до 200 градусів, і тримати там, поки зверху вони не стануть рум’яного кольору.

Королевська ватрушка

Ще одне просте, але смачну страву, зроблену з сиру. Вам не знадобиться багато інгредієнтів і часу.

Дивіться також:  Торт з печива без випічки зі згущеним молоком – 8 рецептів

Складові для випічки:

  • ч. л. соди;
  • упаковка вершкового масла;
  • сир – 500 грам;
  • п’ять яєць;
  • щіпка солі і ванілін на свій смак;
  • півкілограма борошна.
  • цукор – 130 грам.

Процес приготування:

  • Масло пропускаємо через крупну тертку, змішуємо з двома ложками цукру та іншими сипучими компонентами зі списку. Необхідно вимішати масу так, щоб утворилося тісто консистенції липкою крихти.
  • В іншу ємність кладемо сир, вбиваємо яйця, засипаємо цукор, що залишився і, якщо є бажання, додаємо ще й ванілін.
  • Промасливаем форму для випічки, кладемо в неї частину крихти з олії, потім сирну масу і знову крихту. Прибираємо майбутній десерт в гарячу духовку на 35 хвилин, а температуру виставляємо на 180 градусів.

Сирний пиріг в духовці

У духовці можна приготувати багато цікавих страв з кисломолочним продуктом. Наприклад, пиріг за наведеним нижче рецептом.

Для тіста знадобиться:

  • пів-ложечки розпушувача;
  • 0,1 кг масла;
  • 250 грам борошна;
  • 120 грам цукру.

Для начинки:

  • 250 грам сиру;
  • дві ложки цукру;
  • 2 яйця;
  • ч. л. ваніліну.

Покроковий процес:

  • Тепле масло переминаем, засипаємо до нього залишилися сухі компоненти, які є в списку, і перемішуємо до крихти.
  • У сир додаємо яйця, туди ж засипаємо ванілін і цукор.
  • Половину крихти кладемо у форму, зверху покриваємо її сиром і розподіляємо залишки крихти. Включаємо в духовці температуру до 200 градусів і запікаємо десерт протягом 40 хвилин.

Налисники з сиром

Інгредієнти для рідкого тіста:

  • цукор – 50 грам;
  • яйця – три штуки;
  • сіль за смаком;
  • 0,75 літра молока;
  • 100 грам борошна;

Інгредієнти для наповнювача:

  • півкілограма сиру;
  • ванілін за бажанням;
  • одне куряче яйце;
  • п’ять ложок цукру.

Процес приготування:

  • Компоненти, які зараховані в списку для тіста, поміщаємо в будь-яку ємність, але бажано, в глибоку. Перемішуємо склад так, щоб не було грудок. Маса повинна вийти досить рідким, щоб млинці вийшли тонкі. Заливаємо тісто ополоником на сковороду і випікаємо заготовки.
  • Все, що вказано в списку для начинки, також змішуємо і отриманим складом промазуємо кожен млинець, трохи не доходячи до країв. Звертаємо порції у вигляді рулету.
  • Заготовки кладемо на сковороду з маслом щільно один до одного, заливаємо близько трьох ложок води і тушкуємо приблизно 15 хвилин, включивши низький рівень нагріву.

Смачний і простий кекс

Інгредієнти для випічки:

  • пакетик розпушувача;
  • яйця – три штуки;
  • сир – близько 300 грам;
  • половина упаковки маргарину;
  • трохи більше склянки борошна;
  • 120 грам цукру;
  • ванілін за бажанням.

Покроковий процес:

  • Злегка розм’якшуємо маргарин, засипаємо до нього ванілін і цукор, збиваємо все міксером. Додаємо кисломолочний продукт і продовжуємо збивати ще приблизно 30 секунд.
  • Вливаємо яйця, засипаємо борошно з розпушувачем і просто перемішуємо, щоб маса вийшла більш однорідною.
  • Переміщаємо її в підходящу для нагріву посуд і випікаємо при 180 градусах. При цьому стежимо за часом – зазвичай до повної готовності кексу потрібно до 40 хвилин.

Сирні рогалики для дітей

Інгредієнти, необхідні для приготування:

  • півкілограма сиру;
  • упаковка масла вагою 100 грам;
  • третину склянки цукру;
  • 0,5 кг борошна;
  • трохи солі до смаку;
  • ч. л. розпушувача.
Дивіться також:  Сирні палички – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Процес приготування:

  • Для випічки не беріть холодний сир і масло, їм обов’язково потрібно дати постояти і «дійти» до кімнатної температури. Потім слід змішати їх з сипучими продуктами, зазначеними в списку. Масу вимішуємо так, щоб утворився податливий, м’який і грудку.
  • Ділимо його на кілька частин, кожну розкачуємо в тонкий пласт, присипаємо частиною цукру і знову проходимся качалкою.
  • Нарізаємо тісто на трикутники і кожен скачуємо у вигляді рогалика, починаючи з широкої частини.
  • За бажанням присипаємо їх ще невеликою кількістю цукру і готуємо приблизно 30 хвилин в духовці, яку заздалегідь нагріли до 180 градусів.

Шарлотка з яблуками і сиром

Якщо вам подобаються дієтичні страви з сиру, то обов’язково спробуйте і цей ніжний пиріг.

Необхідні інгредієнти:

  • кориця, ванілін та інші прянощі на свій смак;
  • 40 грам борошна;
  • цукор – три ложки або ж використовуйте мед;
  • ч. л. розпушувача;
  • 600 грам сиру;
  • три яйця;
  • два яблука.

Процес приготування:

  • Змішуємо яйця з сиром, засипаємо цукор і потрібну кількість борошна. Туди ж додаємо розпушувач, ванілін з корицею і перемішуємо.
  • Яблука очищаємо від шкірки, вирізаємо середину і ріжемо м’якоть на скибочки.
  • Приготовану суміш кладемо у форму і зверху укладаємо шматочки фруктів. За бажанням їх можна присипати корицею.
  • Доводимо До готовності десерт в духовці, встановивши температуру до 200 градусів, а час на 30 хвилин.

Варшавський сирник

Інгредієнти для страви;

  • 40 грам борошна і стільки ж какао;
  • масло вершкове, приблизно, дві ложки;
  • баночка сметани;
  • ванілін – за бажанням;
  • два курячих яйця;
  • 550 грам сиру;
  • 160 грам цукру.

Покроковий процес:

  • В будь-якої ємності необхідно змішати сметану з сиром, влити топлене вершкове масло і все це довести до однорідності блендером. Туди ж відправляємо борошно.
  • В іншу миску вбиваємо яйця, кладемо цукор і за допомогою міксера перетворюємо суміш в білу піну.
  • Отриману масу вливаємо до сиру, змішуємо і ділимо отриманий склад на дві частини.
  • До першої засипаємо какао, щоб вона стала коричневого кольору, а другу залишаємо білої.
  • В обрану форму заливаємо шоколадне тісто, потім біле і випікаємо десерт 30 хвилин, обов’язково попередньо прогрів духовку до 180 градусів.

Закуска з лаваша

Відмінний варіант швидкої закуски для вечері або ж святкового столу.

Інгредієнти для страви:

  • дві ложки сметани;
  • 2 зубки часнику;
  • 250 грам сиру;
  • свіжа зелень і будь-які приправи на свій смак;
  • два тонких лаваша.

Покроковий процес:

  • Поміщаємо сир в миску, розминаємо його, щоб прибрати грудочки. Змішуємо сирну масу з обраної зеленню і тиском часником, кладемо трохи сметани. Доводимо масу до однорідної консистенції, не забуваючи приправити спеціями.
  • Добре перемішуємо склад і покриваємо їм лаваш, рівномірно розподіляючи по поверхні.
  • Скачуємо заготовку в рулет і нарізаємо на порційні шматочки. За бажанням можна прибрати закуску на деякий час в холодильник – тоді вона стане ще більш насиченим. Але не забудьте чимось прикрити лаваш, інакше він засохне.

Як бачите, з сиру можна приготувати найрізноманітніші страви. І всі вони дуже прості, виконуються з доступних інгредієнтів і, найголовніше, виходять дуже смачними.