Страви з креветок — 15 рецептів приготування в мультиварці, в духовці і на плиті

Продовжити молодість, захистити клітини нашого організму від старіння — такі унікальні можливості надають страви з креветок. Голови молюсків буквально «нашпиговані» пігментом астаксантином, що впливає на клітини настільки цілющим чином, а ніжне м’ясо морських мешканців дарує масу смакових і естетичних задоволень.

Паста з креветками у вершковому соусі

Навіщо витрачати гроші за страву в італійському ресторані, коли можна за кілька хвилин отримати домашній аналог в кращому виконанні!

Склад продуктів:

  • сік лимона — 30 мл;
  • свіжі вершки (20%) — 130 мл;
  • креветки — 500 г (неочищені);
  • паста (гнізда фетучине) — 300 г;
  • олія (оливкова або соняшникова) — 60 р.

Спосіб приготування:

  • Опускаємо макаронні вироби в киплячу і трохи підсолену воду, акуратно «смикатимуть» клубок, щоб фетучине не злиплися. Відварюємо 8 хв. при активному кипінні. Готові смужки повинні бути злегка твердими.
  • Купуючи креветки, звертаємо увагу на їх голови. Якщо вони мають чорний колір, — продукт зіпсований, використовувати його небезпечно для здоров’я! Розморожуємо молюсків в холодній воді, очистити від панцира і голови.
  • Вливаємо в сковороду ароматне масло, смажимо у ньому половинку нарізаного тонкими пластинками часнику. Як тільки шматочки придбають золотистий відтінок, виймаємо і викидаємо.
  • Тепер викладаємо креветки, обсмажуємо до 2 хв. при безперервному перемішуванні. Через кілька секунд морські мешканці зніяковіло скрутити кільцями.
  • Вливаємо в піалу сік лимона і вершки. Спочатку молочний склад згорнеться, але вже через 30 секунд розпуститься і перетвориться в гладкий соус, по консистенції схожий зі сметаною. Добре заважаємо склад, з’єднуємо з італійською пастою і креветками.

Знадобилося всього 15 хвилин для того, щоб створити чудової якості вишукане блюдо.

Загрузка...

Як смачно посмажити тигрові креветки на сковороді

Любителі морепродуктів в повному захваті від цього воістину делікатесного представника десятиногих раків, що досягають довжини 36 см і ваги до 700 грамів. Долучимося до їх пристрасті і ми.

Необхідні інгредієнти:

  • тигрові креветки — 500 г;
  • зубки часнику — 2 шт.;
  • томати черрі — 120 г;
  • олія (оливкова і вершкове) — по 20 р;
  • стручок чилі, розмарин, чебрець.

Процес приготування:

  • Нагріваємо сковороду до теплого стану. Очищаємо молюсків від панцирів і голів, обсмажуємо тушки на сухий ємності до повного випаровування рідини.
  • Додаємо масло і продовжуємо приготування тигрових креветок не більше п’яти хвилин, постійно перемішуючи продукт.
  • Подрібнюємо зубки часнику розрізаємо томати на невеликі часточки, з’єднуємо з нарубаною зеленню та маслом оливок. Подаємо креветки з приготованим гострим соусом.

Для цінителів вишуканого вина і безалкогольних напоїв складно знайти більш розкішну закуску.

Королівські креветки в вершково-часниковому соусі

На відміну від тигрових ракоподібних, клан королівських молюсків, використовуваних у поданій рецепті, має досить велику голову і дуже скромний «хвостик».

Список компонентів:

  • олія оливок — 130 г;
  • зубки часнику — 3 шт.;
  • вершки (жирність 35%) — 200 г;
  • королівські креветки — до 20 шт.;
  • сушений орегано — 2 ст. л.;
  • листя розмарину — 4 ст. л.;
  • вино (бажано, Шардоне) — 250 мл

Порядок приготування:

  • Поміщаємо всі приправи і спеції у чашу, додаємо пресований часник, вливаємо вино і перемішуємо компоненти. Викладаємо розморожені і очищені королівські креветки в отриманий склад, залишаємо на 7 годин для маринування.
  • Нагріваємо в сотейнику масло оливок, обсмажуємо молюсків до рожевого кольору, перевертаємо, отримуємо ефект легкого загару» з іншого боку.
  • Додаємо в ємність залишився маринад, вливаємо свіжі вершки і тушкуємо до 4 хвилин, безперервно перемішуючи продукти.

Прикрашаємо царський частування з королівських креветок в вершково-часниковому соусі свіжою зеленню. Урочисто подаємо в наші кухонні «палати»!

Простий рецепт до пива

Цей спосіб приготування креветок всім поціновувачам пива присвячується…

Перелік продуктів:

  • креветки — 500 г;
  • зубки часнику — 4 шт.;
  • сир «Дор Блю» — 50 р;
  • олія оливок — 40 мл;
  • жирні вершки — 200 г;
  • майонез — 50 мл;
  • сіль, кріп, перо цибулі, перець, петрушка, листя лавра.

Інструкція до приготування:

  • Викладаємо розморожені креветки в просторий посуд для маринаду. Посипаємо невеликою кількістю солі і перцю, видавлюємо з преса 2 зубки часнику, додаємо лист лавра. Розподіляємо складу за всіма молюскам і залишаємо їх у такому стані години на два.
  • Нарізаємо в тарілку перо цибулі, гілочки кропу і петрушки. Додаємо розкришений на маленькі частини сир. Можна використовувати будь-який інший сорт з цвіллю. Приєднуємо 2 нарубаних зубчика часнику і заправляємо продукти свіжим майонезом. Змішуємо інгредієнти ложкою, акуратно розчавлюючи шматочки «Дор Блю».
  • Далі нагріваємо сковороду з маслом оливок, викладаємо підготовлені креветки і обсмажуємо їх близько 5 хвилин при активному перемішуванні. Завжди дотримуємося час приготування, щоб зберегти ніжні властивості м’яса молюсків. В іншому випадком отримуємо жорстку («гумову») і несмачну їжу.
Спробуйте також:  Як приготувати стручкову квасолю заморожену?

Приготований соус викладаємо в призначену для цих цілей посуд, виставляємо її в центр місткого страви і оточуємо чашу золотистими креветками. Доповнюємо цю красу келихами свіжого пінного напою.

 

Креветки, запечені з сиром по-грецьки

Нащадки древніх жителів Еллади кажуть, що чого-чого, а креветок ніколи багато не буває.

Список компонентів:

  • великий помідор;
  • оливки — 15 шт;
  • половина цибулини;
  • королівські креветки — 6 шт.;
  • зубки часнику — 2 шт.;
  • сир «Фета» — 50 р;
  • олія оливок;
  • пзв (горілка грецька) або вино — 60 мл;
  • сіль, перо цибулі, петрушка, пекучий перець.

Поетапне приготування:

  • Нагріваємо в сковороді олію, підсмажуємо до м’якого стану дрібно нарізане перо цибулі, подрібнені зубки часнику і колечка оливок. Приправляємо інгредієнти пекучим перцем, додаємо розділений на маленькі кубики помідорів, вливаємо узо або вино. Тушкуємо продукти на тихому вогні, поки соус не загусне.
  • Королівські креветки очищені приєднуємо до решти продуктів. Сюди ж кладемо подрібнену зелень, солимо морепродукти і обсмажуємо не більше хвилини.
  • Розподіляємо молюсків за формами для запікання, поливаємо густим соусом, посипаємо шматочками сиру Фета і відправляємо на 20 хвилин у духовку, нагріту до 180°C.

Незабутнє враження залишає не тільки пікантний смак креветок, запечених з сиром по-грецьки, але і майстерне оформлення страви.

 

Дієтичне перше блюдо в мультиварці

Незвичайний суп з креветок, виготовлений в домашньому агрегаті, стане черговим приємним сюрпризом для любителів дієтичного харчування.

Перелік інгредієнтів:

  • філе куряче — 300 г;
  • томат-пюре — 30 г;
  • печериці — 150 г;
  • очищені креветки — 200 г;
  • молоко кокосів — 50 мл;
  • цедра лайма, тертий імбир — по 1 ч. л.;
  • рибний соус (бажано, тайська);
  • бульйон курячий — 50 мл

Порядок приготування:

  • Нарізаємо невеликими кубиками мите і просушену серветками філе птиці. Печериці шаткуємо тонкими пластинами. Чистимо і дрібно натираємо імбир. Подрібнюємо стручок чилі, попередньо видаливши насіння. Від плоду лайм нам необхідна тільки цедра, яку знімаємо з тонкої скоринки.
  • Поміщаємо всі підготовлені компоненти в чашу мультиварки, додаємо рибний соус і очищені креветки, заливаємо продукти курячим бульйоном і кокосовим молоком.
  • Закриваємо кришку приладу, вибираємо програму «Варка на пару» і виставляємо час приготування 25 хвилин.

Частіше включаємо в своє меню дієтичні страви з креветок, щоб жити довго і щасливо!

Готуємо в хрусткій сирній скоринці

Доповнюємо нашу кулінарну скарбничку смачною стравою з креветок, одягнених у апетитно хрустку сирну скоринку.

Необхідні продукти:

  • сир «Пармезан» (інший твердий сорт) — 60 г;
  • лимон;
  • борошно (бажано, кукурудзяна) — 90 г;
  • великі креветки — 400 г;
  • яйце;
  • зубок часнику;
  • пісне масло;
  • сіль, суміш перців, кріп.

Технологія приготування:

  • Звільняємо кожного молюска від всіх сегментів панцира, включаючи голову. Хвостики залишаємо. Видаляємо зі спинок фрагменти кишкових вен. Таким способом очищення ракоподібних ми забезпечуємо ніжні якості готового продукту і виключаємо присутність у ньому зайвої гірчинки.
  • Вичавлюємо в чашу сік лимона, додаємо подрібнений часник, щіпку меленого перцю, три гілочки нарубаного кропу і трохи солі. Перемішуємо отриманий маринад, занурюємо в нього креветки, залишаємо в такому стані на півгодини.
  • В іншому посуді з’єднуємо дрібно натертий сир і борошно, в окремій піалі збиваємо яйця.
  • Нагріваємо в сотейнику масло. Його повинно бути досить для майже повного покриття креветок. Дістаємо одну особину з ароматного соусу, акуратно насаджуємо на вилку, занурюємо в кляр, обвалюємо з усіх сторін в паніровці і опускаємо в киплячий жир.
  • Швидко обробляємо ще кілька штук, розміщуючи їх по сусідству з першим молюском. Обсмажуємо кожну особину до рум’яної скориночки і залишаємо на кілька секунд на паперових серветках для позбавлення від зайвої олії.

Подаємо креветки в хрусткій сирній скоринці, сервіруючи журавлинним соусом і улюбленою зеленню.

Рис з морепродуктом і горошком

Пісні страви з креветками — це необмежені кулінарні можливості в приготуванні смачного, корисного, делікатесного страви.

 

 

Склад інгредієнтів:

  • зелений горошок (заморожений) — 150 г;
  • цибулина, морква, плоди солодкого перцю;
  • креветки (бажано великі) — 400 г;
  • зубки часнику — 4 шт.;
  • овочевий бульйон — 250 мл;
  • олія оливкова/соняшникова;
  • сіль, суміш перців.

Процес приготування:

  • Очищаємо креветки від панцирів, видаляємо голови, через надріз на спинках витягуємо «чорні вени». Відокремлені фрагменти молюсків обсмажуємо в маслі, притискаючи до дна ємності. Це сприяє кращому виділенню соків. Перекладаємо оброблені частини в сито, забираючи останні краплі олії.
  • Повертаємо «креветочний жир» в сковороду, приєднуємо 2 рубаних зубчики часнику, нагріваємо ще 50 секунд.
  • Тепер додаємо підготовлений рис, обсмажуємо 2 хв., постійно перемішуючи склад. Солимо їжу, вливаємо овочевий бульйон (воду) і тушкуємо продукти 25 хв. на мінімальному вогні в закритому до закінчення цього часу вигляді.
  • Очищену цибулю дрібно шаткуємо, нарізаємо кубиками моркву, рубаємо смужками солодкий перець (без насіння). Відварюємо зелені горошини 5 хв. у підсоленій воді, потім зливаємо рідину.
  • В окремій ємності нагріваємо олію, покласти цибулю, приправляємо сіллю, смажимо 2 хв. Додаємо моркву пасеруємо до м’якого стану. Приєднуємо шматочки перцю, через 4 хв. додаємо горошок. Закінчуємо обробку овочів через 2 хвилини.
  • Далі зводимо продукти до борта посуду, на вільному місці обсмажуємо ще 2 подрібнених зубчики часнику, потім викладаємо готові креветки з рисом. Вимикаємо вогонь, перемішуємо компоненти страви.
Спробуйте також:  Куряча грудка в сметанному соусі - 6 рецептів на сковороді, з грибами, в духовці або мультиварці

Закриваємо посуд і наполягаємо її вміст 5 хвилин. Це час єднання продуктів, наповнення їх пікантними смаками, пряними ароматами, яскравими кольорами і відтінками.

Запікаємо в беконі в духовці

Приголомшливо апетитна закуска, отримана чудовим поєднанням копченого м’яса і креветок. Дуже вдала кулінарна знахідка!

Необхідні продукти:

  • мед — 30 г;
  • бекон — 7 скибочок;
  • оцет винний — 15 мл;
  • креветки — 14 шт.;
  • олія оливок — 50 мл;
  • сіль, перець.

Поетапне приготування:

  • З’єднуємо в піалі мед, оцет, свіже масло і нарубану зелень. Приправляємо компоненти сіллю і перцем, добре перемішуємо. Викладаємо очищених звичайним способом молюсків і залишаємо їх на півгодини в запашному маринаді.
  • Розрізаємо смужки бекону на половинки, загортаємо в них підготовлені креветки, кінці копченостей скріплюємо зубочистками.
  • Поміщаємо апетитні вироби на деко, запікаємо до рум’яного виду при t=190°C.

Непосвячені в таємницю єднання креветок з беконом після першого укусу будуть перебувати кілька секунд в деякій розгубленості, а потім — багато годин у щирому захваті!

Стир-фрай з креветками і овочами на сковороді

Для приготування гарячого страви з креветок необхідна сковорода-вок. Однак цілком підійде і звичайна, з товстим дном.

Перелік компонентів:

  • невелика морква, плоди солодкого перцю;
  • цибулина — ½ головки;
  • брокколі — ½ суцвіть качана;
  • гриби шиітаке — 50 г;
  • очищені і відварені креветки — 10 шт.;
  • масло пісне;
  • шматочки молодого восьминога — 200 г;
  • соус устричний — 30 мл

Приготування страви:

  • Особливістю технології стир-фай (stir-fry) є майже миттєве отримання смачною, корисною і надзвичайно апетитною їжі. Якщо сковорода-вок поки відсутня серед кухонного начиння, підбираємо просторий посуд, щоб компоненти страви смажилися, а не тушкувалися.
  • На першому етапі розігріваємо олію. Гриби шиітаке на Сході називають не інакше як еліксиром довголіття і молодості, настільки цілющими властивостями вони володіють. Нарізаємо їх смужками і обсмажуємо до легкої рум’яності.
  • У такій же формі шаткуємо моркву, перець і цибулю. Броколі розбираємо на суцвіття. Шматочки восьминога відварюємо півгодини, дрібно нарізаємо.
  • Овочі закладаємо з урахуванням швидкості їх приготування, як це робимо для борщу. В першу чергу кладемо в ємність з грибами брокколі і моркву. Через 2 хв. в хід йдуть шматочки перцю, потім цибулю.
  • Отже, наші овочі майже готові. Додаємо креветки і частини восьминога, вливаємо устричний соус в такому обсязі, щоб його вистачило на покриття всього складу розміщених продуктів.

Прогріваємо їжу 2 хвилини і подаємо стир-фрай, виконаний у кращих східних традиціях.

Корисний салат з авокадо

Продовжуємо наш творчий процес приготуванням холодною, але не менш смачною і апетитною їжі з креветками і екзотичними плодами.

Перелік продуктів:

  • соус «1000 островів» — 50 р;
  • листя зеленого салату — 8 шт.;
  • помідор і авокадо — 1 шт.;
  • креветки — до 20 шт.;
  • кількість солі, перцю і соку лимона підбираємо за власним уподобанням.

Технологія приготування:

  • Очищаємо креветки, відварюємо 3 хвилини в підсоленій воді, витягаємо з ємності.
  • Зрізаємо з авокадо шкірку, видаляємо кісточку, поділяємо плід на невеликі часточки. Викладаємо фрукт в зручну чашу, скроплюємо соком лимона.
  • Додаємо в посуд розірвані руками листя салату, нашатковану часточками помідор і охолоджених молюсків.

Заправляємо закуску класичним для салатів соусом, дуже популярним у канадської та американської кухні.

Варіант приготування в соєвому соусі

Заморожені креветки і пікантна приправка — відмінний тандем для легкої закуски, розкриває свої «підводні» секрети навіть недосвідченим господаркам.

Склад інгредієнтів:

  • зубки часнику — 3 шт.;
  • олія оливок;
  • креветки заморожені — 500 г;
  • соус соєвий — 40 г;
  • цибулина, лимон;
  • сіль, перець.
Спробуйте також:  Кабачки в клярі – 7 рецептів приготування

Приготування:

  • Розморожуємо молюсків. Сполоснувши їх холодною водою, очищаємо, викладаємо в зручну чашу, змішуємо з тонко нарізаними кільцями цибулі і червоним перцем. Приправляємо морепродукти соєвим соусом і залишаємо маринуватися на півгодини.
  • Нагріваємо в сковороді олію і злегка обсмажуємо цибулю, входить до складу маринаду. Приєднуємо креветки, продовжуємо термічну обробку продуктів 7 хвилин, після чого вливаємо залишилася ароматну суміш і додаємо подрібнений часник.

Перемішуємо приготовані в соєвому соусі креветки, розкладаємо по тарілках і скроплюємо соком лимона. Бетеавон-апетит!

Незвичайний шашлик з креветок

Поживний обід, приготований з делікатесного продукту, — дуже цікава варіація на тему улюблених шашликів.

Список компонентів:

  • лимон;
  • креветки королівські — 500 г;
  • суміш перців і спецій (гарам масала), кмин, розмарин — по ¼ ч. л.;
  • олія оливок — 60 мл;
  • каррі — ½ ч. л.;
  • сіль.

Порядок приготування:

  • Для отримання насиченого і яскравого аромату розтолочимо в ступі порошок каррі, насіння кмину, індійські приправи і суміш перців.
  • Поміщаємо в піалу масло оливок, спеції, сік лимона і приєднуємо потовчену суміш. Ретельно розтираємо компоненти до однорідного стану.
  • Очищені від панцирів креветки (без нутрощів, голів і хвостів) натираємо приготованою сумішшю і залишаємо на 2 години маринуватися.
  • Добре розігріваємо решітку гриля. Нанизуємо молюсків на дерев’яні шпажки, присипаємо запашними сухими спеціями і запікаємо до 7 хвилин. Періодично перевертаємо шампури з закускою.

Подаємо незвичайний шашлик з креветок на стіл, при необхідності трохи солимо. Смачно, як на природі!

Рулетики з рисового паперу

Спрінг роли — ніжні весняні вироби з азіатської кухні. Оригінальна начинка одягається в тонке тісто, млинці або, як у нашому варіанті, рисовий папір.

Інгредієнти:

  • креветки королівські (варені) — 300 г;
  • авокадо — 1 шт.;
  • олія оливок;
  • квасоля (пророщені паростки) — 100 г;
  • рисова локшина (фунчоза) — 60 г;
  • салат айсберг, базилік (м’ята) — по 1 пучку;
  • чорний кунжут.

Компоненти соусу:

  • зубки часнику — 2 шт.;
  • цукор — 120 г;
  • сік лайма — 120 мл;
  • соуси чилі, рибний, оцет рисовий — по 30 мл

Спосіб приготування:

  • Опускаємо у теплу кип’ячену воду кожен лист рисового паперу. Через 15 секунд витягаємо, розміщуємо на рушниках.
  • Витримуємо тонку прозору локшину (фунчозу) 5 хв. в окропі, потім відціджуємо рідина. Очищаємо заздалегідь відварені креветки і розрізаємо навпіл. Авокадо шаткуємо смужками.
  • Розкладаємо на рівній поверхні розм’якшені рисові пласти, обережно розгладжуємо. Відступаємо від краю, розміщуємо гілочки м’яти, паростки квасолі, шматочки молюсків. Зверху маємо локшину і брусочки авокадо.
  • Для отримання соусу з’єднуємо в піалі всі зазначені для складу компоненти і добре перемішуємо.
  • Накриваємо начинку листям салату, акуратно, але щільно, звертаємо фаршировану папір у формі сигари. Обсмажуємо вироби в сковороді з маслом, обережно перевертаючи через 2 хв. теплової обробки.

Викладаємо рулети з рисового паперу на блюдо, посипаємо кунжутним насінням і подаємо з гострим соусом.

Салат «Цезар» з креветками

Представлений рецепт — справжній ватажок нашого смачного кулінарного «війська», який завоював кращі позиції на святковому столі.

Перелік компонентів:

  • ромен-салат — 400 г;
  • хлібний м’якуш — 250 г;
  • сік лимона;
  • мед — 30 г;
  • креветки — 500 г;
  • олія оливок;
  • яйця перепелині — 5 шт.;
  • сир «Пармезан» — 80 г;
  • зубки часнику — 2 шт.;
  • томати черрі — 5 шт.;
  • сіль, перець.

Технологія приготування:

  • Готових молюсків очищаємо від панцирів, як це робили в попередніх рецептах. Залишаємо креветки на 20 хв. в маринаді з суміші меду, соку лимона і перцю. Після цього підсмажуємо морепродукти 2 хв. до рожевого кольору.
  • Викладаємо на гарячу сковороду з маслом роздавлений часник, нагріваємо на сильному вогні до коричневого кольору, через 2 хв. прибираємо. Нарізаємо пласти хліба маленькими квадратами, поміщаємо замість вилучених зубков і трохи підсушуємо. Залишаємо на паперових серветках для поглинання надлишків жиру.
  • Відварюємо і очищаємо перепелині яйця, поділяємо на часточки. У такій же формі ріжемо помідори.
  • Вистилаємо широке блюдо шаром салатного листя. Зверху маємо остиглі сухарики, розкладаємо серед них ще теплі креветки і посипаємо частиною натертого «Пармезану». Оточуємо продукти яєчними і помидорными кубиками, поливаємо залишками запашного маринаду і посипаємо сирної стружкою.

Наша кулінарна перемога над отриманням кращого салату «Цезар» з креветками відбулася в самі короткі терміни!

Знайомство з кулінарними прийомами приготування страв з мешканців морів і океанів для нас, «сухопутних» жителів, тільки починається. Пізнання всіх таємниць і секретів ще попереду!

Загрузка...