Страви з сочевиці – 9 простих і смачних рецептів

Якщо вам набридли звичні страви і хочеться спробувати щось нове, смачне і корисне, то подивитеся рецепти сочевиці. Найголовніше – правильно його приготувати.

Сочевиця на гарнір – простий і смачний рецепт

Приготувати сочевицю можна в якості окремого самостійного страви або як гарнір, який підійде абсолютно до всього.

Необхідні інгредієнти:

  • одна цибулина і три зубчики часнику;
  • сочевиця – один стакан;
  • різні приправи виходячи зі своїх переваг;
  • 500 мілілітрів води;

Процес приготування:

  • Цей простий рецепт для тих хто ще не знає, як варити сочевицю. Нагрійте вказану кількість води, додайте сочевицю, варіть на невеликому вогні близько 30 хвилин, поки вся вода не випарується.
  • За цей час почистіть цибулю і часник подрібніть, обсмажте на сковороді, потім змішайте з сочевицею, присипте обраними спеціями, потримайте приблизно 10 хвилин на вимкненій плиті і подавайте.
Загрузка...

Ситна каша з овочами

Користь сочевиці для організму досить висока, а якщо її змішати ще й з овочами, то страва стане просто вітамінною бомбою.

Необхідні інгредієнти:

  • склянку сочевиці;
  • будь-які спеції на свій смак і свіжа зелень;
  • два помідора і один солодкий перець;
  • одна цибулина.

Процес приготування:

  • Всі зазначені овочі промиваємо, нарізаємо на невеликі шматочки, по черзі викладаємо на сковороду і обсмажуємо до м’якості, після чого приправляємо спеціями.
  • Сочевицю заливаємо водою, якою має бути в два рази більше ніж самої крупи і варимо після кипіння приблизно 10 хвилин.
  • Злити рідину, що залишилася, кашу перекласти до овочів, згасити ще п’ять хвилин, присипати зеленню петрушки і страва готова.

Суп-пюре з грінками

Суп із сочевиці виходить не менш смачним, ніж каша. Обов’язково хоча б раз спробуйте приготувати таку друге блюдо.

Спробуйте також:  Корейська кухня: історія, традиції та особливості; рецепти страв

  • дві картоплі;
  • спеції;
  • два зубчики часнику;
  • один середній кабачок;
  • склянку сочевиці;
  • цибулина і морквина;
  • готові сухарики або кілька скибочок хліба.

Процес приготування:

  • Овочі зі списку потрібно очистити, промити, нарізати на середні шматки і покласти в каструлю. Після цього готувати їх ще п’ять хвилин.
  • Сочевицю промити, додайте до овочів, продовжуйте тушкувати ще п’ять хвилин.
  • Залийте в ємність воду, так щоб вона ледь покривала вміст. Покладіть спеції, перемішайте і варіть близько 25 хвилин.
  • За допомогою блендера перебити всі до стану пюре.
  • Подавайте разом з готовими грінками.

Сочевичні котлети

Страви з сочевиці – це завжди незвичайно і цікаво. Як приклад – ці котлетки, які робляться дуже просто.

Необхідні інгредієнти:

  • дві цибулини;
  • чотири ложки борошна і три рослинного масла;
  • різні приправи за своїм бажанням;
  • приблизно 800 грам чечевиці.

Процес приготування:

  • Крупу залийте водою, її має бути в два рази більше. Доведіть до кипіння і варіть близько 20 хвилин, після чого злийте рідину, що залишилася, а відварену сочевицю пропустити через м’ясорубку.
  • Цибулю наріжте, обсмажте до прозорості, змішайте з сочевицею, присипте спеціями.
  • З отриманої маси вылепите невеликі котлетки, обваляйте їх у борошні і смажте на олії до утворення скоринки.

 

Дієтичний салат з сочевицею

Необхідні інгредієнти:

  • червоний цибуля – половинка;
  • свіжа зелень і спеції;
  • 10 мілілітрів оливкової олії;
  • зубчик часнику і одна невелика морква;
  • склянку сочевиці;
  • дві ложки винного оцту і лимонного соку.

Процес приготування:

  • Поставте варитися сочевицю, зазвичай на це йде близько 30 хвилин, потім промийте її.
  • Змішайте всі рідкі компоненти зі списку, додайте роздавлений часник і дуже добре розмішайте, бажано віночком.
  • Подрібніть цибулю, моркву і зелень, з’єднайте їх з відвареною сочевицею, додайте приправи за своїм смаком і залийте все приготованим соусом.
  • Приберіть страву на 40 хвилин у холодильник, а потім подавайте.
Спробуйте також:  Капуста тушкована з м'ясом – 8 рецептів

Томатний суп із бобовими

Необхідні інгредієнти:

  • два зубчики часнику;
  • склянку сочевиці;
  • спеції на свій смак;
  • морквина, цибулина і солодкий перець;
  • 600 мл томатного соку;
  • склянку сочевиці.

Процес приготування:

  • Для початку відварюємо сочевицю приблизно 25-30 хвилин, так щоб вона не стала зовсім м’якою.
  • Всі овочі промиваємо та нарізаємо, а морквину перетираємо на тертці.
  • Цибулю трохи обсмажуємо, потім змішуємо його з морквою і перцем, вливаємо трохи води і тушкуємо овочі пару хвилин. Робити це краще всього в каструлі.
  • Додаємо туди сочевицю, томатний сік, кладемо вибрані спеції по своєму смаку, перемішуємо і варимо не більше 10 хвилин.
  • Засипаємо роздавлений часник, прикриваємо кришкою і наполягаємо перед подачею.

Варіант приготування з грибами

Необхідні інгредієнти:

  • приправи за своїм смаком;
  • 200 грам грибів;
  • Приблизно пів-літра чистої води;
  • цибулина і морквина;
  • сочевиця – один стакан в сухому вигляді;
  • два зубчики часнику.

Процес приготування:

  • Очищаємо овочі, добре промиваємо та нарізаємо на не дуже дрібні шматочки.
  • Спочатку зовсім трохи обсмажуємо цибулю, потім додаємо до нього моркву і гриби. Все перемішуємо і тримаємо на плиті буквально пару хвилин, так щоб компоненти не стали дуже м’якими.
  • Перекладаємо все в каструлю, засипаємо сочевицю поверх овочів, вливаємо вказану кількість води, причому її потрібно довести до кипіння, приправляємо блюдо спеціями, не забуваючи про часник, і тушкуємо на слабкому вогні до готовності. Точний час приготування залежить від сорту сочевиці.

Чечевиця з куркою і болгарським перцем

Необхідні інгредієнти:

  • одна цибулина;
  • один солодкий перець;
  • будь-які приправи за своїм бажанням;
  • два зубчики часнику;
  • склянку сочевиці;
  • приблизно 300 грам курячого філе.

Процес приготування:

  • Крупу заливаємо двома склянками води, яку потрібно заздалегідь довести до кипіння і готуємо близько 30 хвилин, поки каша не стане м’якою.
  • Подрібнюємо всі інші продукти зі списку і злегка обсмажуємо їх на сковороді з додаванням невеликої кількості олії.
  • Філе промиваємо, нарізаємо на квадратики, додаємо до овочів і смажимо ще близько 10 хвилин, після чого засипаємо туди відварену сочевицю, перемішуємо, кладемо вибрані спеції і тушкуємо не більше семи хвилин. За цей час сочевиця стане більш ароматною.
Спробуйте також:  Піца з лаваша - 7 рецептів, як приготувати піцу в духовці, мікрохвильовій печі та на сковороді

Індійський дав – покроковий рецепт

Необхідні інгредієнти:

  • свіжа зелень;
  • невеликий корінь імбиру;
  • такі спеції: куркума, коріандр, кориця, зіра, червоний перець;
  • близько 150 грам чечевиці;
  • ложечка лимонного соку;
  • два зубчики часнику.

Процес приготування:

  • Часник і імбир потрібно звільнити від шкірки, нарізати на невеликі шматочки, а зелень розділити на листя. Краще всього для страви підходить петрушка.
  • Поміщаємо в каструлю промиту сочевицю і підготовлені у першому кроці продукти.
  • Заливаємо вміст водою, так що вона повністю покривала всі і варимо на невеликому вогні приблизно протягом 20 хвилин.
  • Зазначені спеції засипаємо на сковороду і трохи обсмажуємо, після чого змішуємо з сочевицею.
  • Всю масу переминаем до стану пюре, але не занадто сильно, щоб все ж були дрібні частинки сочевиці, вливаємо лимонний сік, все добре перемішуємо і подаємо страву до столу самостійно або як гарнір.
Загрузка...