Страви з свинячої вирізки – 9 смачних рецептів

Свиняча вирізка вважається найкращою м’ясної частиною. При правильному приготуванні свинина виходить ніжною і трохи солодкуватою, що надає стравам особливу пікантність. Страви з свинячої вирізки такі апетитні, що навіть найвибагливіший гурман не зможе перед ними встояти.

Смажена свиняча вирізка з овочами на сковороді

На відміну від інших частин тваринного м’яка вирізка ідеально підходить для смаження на сковороді, особливо в умовах обмеженої кількості часу.

Інгредієнти:

  • 400 г вирізки;
  • в 2 рази менше баклажанів;
  • 150 г грибів;
  • цибулина;
  • 1 солодкий перець;
  • ½ Головки часнику;
  • по 15 мл соєвого соусу і бальзамічного оцту;
  • сіль і спеції.

Спосіб приготування:

  • З м’яса готуються медальйони, з цибулини – півкільця, з грибів – платівки, а з баклажана і перцю – кубики.
  • Вирізка порційно обсмажується і викладається на тарілку.
  • Далі обсмажуються баклажани з перцем і цибулею, до яких через 2 хвилини відправляються гриби.
  • Через 3 хвилини в сковороду повертається м’ясо.
  • Вміст солиться, приправляється і заливається сумішшю оцту і соусу.
  • Через 5 хвилин страва подається до столу.

Готуємо в’ялене м’ясо

Якщо вибрати якісний вихідний продукт, то відірватися від домашнього в’яленого м’яса буде неможливо.

Достатньо підготувати:

  • 1 кг вирізки;
  • улюблені спеції і сіль.

В процесі:

  • М’ясо ділиться на 2 рівні частини, які солятся і рясно пересипаються приправами.
  • Вирізка маринується в холодильнику протягом доби, протягом яких м’ясо перевертається.
  • По закінченні вказаного часу м’ясо відкидається на друшляк, де за 2 години повинна стекти вся рідина.
  • Далі продукт обсипається свіжими спеціями, обертається марлею і перетягується шпагатом.
  • В’ялиться вирізка тиждень на кухні, в зручному місці під шафкою.

Як смачно запекти у фользі

В духовці з використанням фольги і без того ніжна вирізка виходить ще пахучіше і м’якше.

Дивіться також:  Лаваш з сиром на сковороді – 9 рецептів приготування

Будуть потрібні:

  • 700 г м’яса;
  • ½ Головки часнику;
  • 15 г французької гірчиці;
  • трохи соєвого соусу і соняшникової олії;
  • сіль і спеції.

Етапи підготовки:

  • Готується з гірчиці, соусу і часникової кашки заправка, якій змащується шматок м’яса.
  • Вирізка приправляється улюбленими спеціями і загортається в фольгу.
  • М’ясо запікається при стандартній температурі близько 60 хвилин.

Надзвичайно смачний шашлик

Любителям шашлику з корейки варто взяти на замітку страва з вирізки, яка вважається дієтичною, але більш ніжною.

Для приготування необхідно:

  • м’ясо;
  • йогурт;
  • кайенский перець;
  • сік лайма.

Хід роботи:

  • Промита вирізка нарізати великими шматочками.
  • З йогурту, перцю і соку готується гострий соус, яким заливають м’ясо.
  • Маринується блюдо близько 3-4 годин.

Медальйони зі свинячої вирізки

Блюдо відрізняється простотою виконання і ніжним смаком нежирної свинини.

Для підготовки достатньо:

  • шматочки вирізки;
  • трохи соняшникової олії;
  • солі і улюблених спецій.

Черговість дій:

  • М’ясо нарізати шматочками товщиною до 3 см, які лупляться приправами і збризкують маслом.
  • Обсмажуються медальйони за 90 секунд з кожної сторони, після чого викладають на деко, де присаливаются.
  • М’ясо накривається фольгою і поставити в духовку на 10 хвилин, що додасть медальйонів більшої соковитості.

Ніжні відбивні до святкового столу

Відбивні під рум’яною скоринкою пробуджують неймовірний апетит і зникають зі святкового столу в одну мить.

Для приготування знадобляться:

  • вирізка;
  • 2 яйця;
  • трохи борошна;
  • шматочок сиру;
  • сіль і спеції.

Покрокова інструкція створення страви:

  • З вирізки готуються шматочки, які добре відбивають тупою стороною молотка, щоб не порушувати структуру м’яса.
  • Яйця збиваються в окремій мисочці.
  • Відбивні солятся, приправляється і обвалюються в борошні, а потім умочують в яєчної маси.
  • Вироби обсмажують з двох сторін, після чого викладають на деко, де присипаються сирної стружкою і відправляються в гарячу духовку на 7 хвилин.
  • На блюді вироби прикрашаються зеленню для додання святковості.
Дивіться також:  Картопля в мундирі – 6 рецептів запікання та варіння

Рецепт запікання з чорносливом

Страви з свинячої вирізки в духовці дуже різноманітні.

Можна приготувати оригінальне страву з:

  • 600 г свинини;
  • 10 шт. чорносливу;
  • 10 г французької гірчиці;
  • ½ Головки часнику;
  • солі і спецій.

При приготуванні:

  • З м’яса формується пласт за допомогою спиралеобразных рухів ножем.
  • Одержаний м’ясної шматок відбивається.
  • Внутрішня сторона майбутнього рулету змащують гірчицею, солиться, приправляється і покривається половинками чорносливу.
  • Досить туго згорнути рулет, який фіксується за допомогою зубочисток, а потім обв’язується кулінарним шпагатом.
  • Виріб обертається фольгою і поставити в духовку на 1 годину, за 20 хвилин до завершення якого фольга розгортається, щоб додати страві рум’яності.

Свиняча вирізка з журавлинним соусом

Свиняча вирізка із солодкуватими нотками дуже гармонійно поєднується з ягодами журавлини, що додають м’ясу трохи кислинки і насиченості.

Щоб втілити рецепт в життя, слід придбати:

  • ½ Кг вирізки;
  • 50 г меду;
  • ½ Стопки оливкової олії;
  • зубок часнику;
  • трохи часниковою солі і сухої гірчиці;
  • 100 г заморожених ягід журавлини;
  • ½ Стопки лимонного соку;
  • щіпка коричневого цукру.

Щоб вразити гостей вишуканим кисло-солодким блюдом з свинини:

  • Вирізка добре промивається.
  • У мисочці змішуються сіль з гірчицею, після чого сумішшю натирається підготовлене м’ясо.
  • На сковороді розігрівається масло, в якому з усіх боків обсмажується м’ясо.
  • Сковорода без ручки переміщається в розігріту до 200°C духовку, де знаходиться близько 15-20 хвилин.
  • В піалі з’єднуються оливкова олія і рідкий мед, після чого заправкою поливається м’ясо.
  • Через 10 хвилин свинина витягується з духовки і ріжеться шматочками, які розкладають по тарілках.
  • Перед подачею м’ясо поливається соусом з журавлини, лимонного соку, товченого часнику і цукру, який попередньо проварюється на повільному вогні близько ¼ години.
Дивіться також:  Курка з апельсинами в духовці – 8 рецептів приготування

М’ясо, фаршироване грибами і сиром

Смачні страви з свинячої вирізки не обмежуються відбивними і медальйонами. Дуже вишукано виглядає смачна і ніжна свинина, фарширована грибами.

Щоб виконати нескладний рецепт, необхідно взяти:

  • 300 г м’яса;
  • 100 г печериць;
  • 30 г бринзи;
  • стільки ж ковбаси;
  • 1 болгарський перець;
  • 1 помідор;
  • цибулина;
  • сіль і оливкове масло.

Послідовність дій:

  • Вирізка ріжеться уздовж і розкривається книжкою, після чого злегка відбивається і солиться.
  • Ковбаса ріжеться кільцями, гриби – пластинками, бринза – шматочками.
  • На підготовлений шар викладаються ковбаса, сир і ½ грибів, а потім кінці вирізки сколюються зубочистками.
  • З овочів і грибів готується салат, який заправляється оливковою олією.
  • На деку фаршироване м’ясо посипається салатом і відправляється в духовку для запікання до рум’яної скоринки.

Отже, свиняча вирізка – прекрасний продукт, з якого можна приготувати величезну кількість абсолютно різних страв. Але всі вони будуть мати дещо спільне – ніжність та соковитість.