Страви зі свинячої шиї – 7 смачних рецептів приготування

Свиняча шия по праву вважається найсмачнішою частиною м’ясної туші, з якої можна приготувати різноманітні страви. Нижче розглянуті найбільш смачні страви зі свинячої шиї з покроковими інструкціями приготування.

Свиняча шия, запечена в духовці

Шматочок ароматного і соковитого м’яса, приготованого в духовій шафі, – дуже популярна страва, що завоювало любов простотою виконання і насиченістю смаку.

Інгредієнти:

  • 1 кг шиї;
  • 5 цибулин;
  • гірчиця;
  • майонез;
  • оцет;
  • сіль і спеції.

Спосіб приготування:

  • В піалі змішуються спеції, якими натирається попередньо промита і обсушенная шия.
  • Поки м’ясо вбирає сіль, готується маринад: цибулини нарізати півкільцями і заливаються оцтовим розчином.
  • Через 15 хвилин шия поливається маринадом і відправляється в холод на 2 години.
  • По закінченні вказаного часу м’ясо викласти на деко, де змащується соусом з гірчиці і майонезу.
  • Випікається шия 2 години в розігрітій до 180°С духовій шафі.

Рада. Вибираючи шматочок шиї, слід звертати увагу на жирові прошарки, які повинні бути білими або рожевими, що свідчить про свіжість свинини.