Страви зі свинячого серця – 7 рецептів

Свиняче серце – доступний субпродукт, що використовується в кулінарії абсолютно в різних видах. М’язовий орган можна гасити, варити, запікати і включати в якості допоміжного інгредієнта при створенні вишуканих салатів. Усі страви зі свинячого серця відрізняються високою харчовою цінністю в поєднанні з досить низьку вартість.

Салат зі свинячого серця з маринованою цибулею

Закуска з м’язового органу з доповненням у вигляді маринованої цибулі вразить своєю м’якістю, легкої пікантністю з гострими нотками.

Щоб приготувати такий апетитний салат, необхідні:

  • серце;
  • 2 великі цибулини;
  • майонез;
  • улюблені спеції;
  • лавровий лист;
  • по 10 мл оцту і води;
  • трохи солі і цукру.

Спосіб приготування:

  • Субпродукт ділиться на половинки, які очищаються від згустків крові, судин і трахей.
  • Серце заливається водою, у якій вариться 35 хвилин з додаванням лаврового листочка і спецій.
  • Далі рідина змінюється, і продукт проварюється ще стільки ж часу.
  • Після охолодження з нього готується тонка соломка.
  • Поки проводяться попередні роботи з серцем, цибулю шинкуется тонкими півкільцями, які заливаються маринадом з оцту, води, цукру і дрібки солі.
  • Через 1 годину цибульні кільця злегка віджимають і змішують з м’ясної соломкою.

Салат заправляється майонезом.

Як смачно загасити субпродукти в мультиварці

Часто можна почути точку зору про те, що найбільш смачні страви готуються лише з м’яса. Але якщо ці критики спробують тушковане серце свиняче з овочами і підливою, то їхня думка в корені зміниться.

Інгредієнти:

  • серце;
  • велика морквина;
  • велика цибулина;
  • по 40 мл томатної пасти, сметани;
  • трохи борошна та соняшникової олії;
  • сіль і приправи.

Покрокова інструкція приготування:

  • Серце промивається і нарізається тонкими шматочками.
  • Морквина треться, а цибулина нарізається кубиками.
  • У ємність мультиварки вливається трохи масла, на якому обсмажується овочева суміш протягом 20 хвилин в режимі «Випічка».
  • По закінченні половини часу в мультиварку додається серце.
  • Коли пролунає звуковий сигнал, вміст чаші заправляється сметанно-томатним соусом зі спеціями.
  • Потім додаємо трохи води, після чого страва готується 2 години в режимі «Гасіння».
Дивіться також:  Лазанья з соусом бешамель – 9 покрокових рецептів

Хаггіс — шотландське блюдо

Відмінне блюдо, приготоване в традиціях шотландської кухні, передбачає наявність:

  • свинячих шлунка, печінки і серця;
  • легені;
  • великої цибулини;
  • 200 г вівсяної крупи;
  • 20 мл оцту;
  • спецій і солі.

Етапи підготовки:

  • Шлунок добре очищається зовні, а потім зсередини.
  • Далі субпродукт вимочується протягом 8 годин в оцтовому розчині з додаванням солі.
  • Крупа всипається в миску і заливається водою, після чого настоюється до розбухання близько 4 годин.
  • Печінка, серце і легке добре очищаються, промиваються і викладаються в каструлю, де покриваються водою.
  • Варяться субпродукти 2 години.
  • У глибокій ємності змішуються подрібнену цибулю, набрякла крупа, сіль, спеції, кубики відварених внутрішніх органів і 200 мл бульйону.
  • Підготовлений шлунок заповнюється начинкою, зашивається і поміщається у велику каструлю з 5 л бульйону.
  • Готується страва 3 години і подається гарячим.

Важливо! У процесі теплової обробки продукту, варити свиняче серце слід на повільному вогні.

Ситний гуляш зі свинячого серця

Щоб подати до вечері смачний гуляш, який можна вживати в якості самостійного блюда, необхідні:

  • серце;
  • за 3 морквини і цибулини;
  • 2 шт. болгарського перцю;
  • 200 мл м’ясного бульйону;
  • соняшникова олія;
  • сіль і спеції.

Черговість дій:

  • Свиняче серце очищається, звільняючись від згустків крові, клапанів і судин, після чого нарізають кубиками, які обсмажуються на олії.
  • З моркви готується стружка, а з цибулі з перцем – півкільця.
  • Морквяно-цибульна суміш викладається до продукту, і після додавання солі і спецій, гаситься 30 хвилин.
  • Через зазначений час в ємність вливається бульйон, а також додаються півкільця перцю, після чого страва готується на слабкому вогні під кришкою 10 хвилин.

Традиційно гуляш вживається в гарячому вигляді.

Рецепт запікання у фользі

Неймовірно ніжними і м’якими свинячі серця в кількості 4 шт. виходять при запіканні в духовці з використанням фольги.

Дивіться також:  Оладки з печінки яловичої – 7 рецептів

Крім основного інгредієнта, знадобляться:

  • 2 цибулини;
  • 3 помідори;
  • таку ж кількість морквини;
  • сіль, спеції і ½ головки часнику.

При створенні страви із субпродуктів:

  • Внутрішні органи промиваються, очищаються і натираються сумішшю з солі, спецій і товченого часнику.
  • Через 2 години на фольгу викладаються нарізані колечками і підсолені овочі, на які розміщуються серця.
  • Фольга закривається, і страва відправляється в духовку на годину.

За 10 хвилин до завершення зазначеного часу субпродукти відкриваються, щоб утворився гарний рум’янець.

З грибами на сковорідці

Салат зі свинячого серця – смачне, але не єдино можливе блюдо з поживного внутрішнього органу тварини.

Не менш смачним і корисним виходить страва на сковороді, приготоване з:

  • серця;
  • 200 г цибулі;
  • такої ж кількості грибів;
  • помідори;
  • 50 мл сметани;
  • зелені;
  • соняшникової олії;
  • солі і спецій.

При втіленні рецепта в життя:

  • Щоб блюдо вийшло м’яким, оброблене серце попередньо відварюється в підсоленій воді з додаванням прянощів.
  • Вариться основний інгредієнт 2 години на повільному вогні.
  • Гриби нарізати пластинами, які обсмажуються до рум’яності.
  • Лук ріжеться кільцями, які відправляються в сковороду і, через 5 хвилин, доповнюються кубиками томати і відвареного серця.
  • Через 7 хвилин на вміст посуду відправляється подрібнена зелень.
  • Після додавання грибів, складові страви обсмажуються ще 5 хвилин, заливаються сметаною, подсаливаются і приправляють за смаком.

Через 5 хвилин томління страва подається до столу.

Свиняче серце з картоплею в горщиках

Коли господиня, будучи на роботі, дізнається, що ввечері намічається зустріч гостей, то є привід спробувати приготувати просте у виконанні печеня зі свинячого серця.

Для отримання страви необхідні досить бюджетні продукти:

  • серце;
  • 1 кг картоплі;
  • 300 г часникових стрілок;
  • невелика морквина;
  • ½ Л огіркового розсолу;
  • пучок кропу;
  • по 50 г томатної пасти і майонезу;
  • шматочок сиру;
  • трохи солі і меленого перцю.
Дивіться також:  Меню на новий рік – 27 рецептів та ідей до святкового столу

Спосіб створення страви:

  • Свиняче серце промивається і добре очищається від зайвих плівок, згустків крові і клапанів.
  • Потім м’язовий орган ріжеться на шматочки.
  • Картопляні бульби очищаються і нарізати великими кільцями, які солятся і приправляється.
  • Часникові стрілки ріжуться невеликими шматочками, морква – кубиками, а кріп дрібно рубається.
  • Інгредієнти розкладаються в рівній кількості з порційним горщикам в такій послідовності: картопля з серцем, стрілки, морква, зелень.
  • У великій піалі готується заливка з розсолу, томатної пасти, майонезу, солі і спецій.
  • Вміст горщиків заливається заправкою, притрушивается сирної стружкою, після чого ємності ставляться на деко в духовку.

Час приготування страви при температурі 180 °C становить 90 хвилин, протягом яких господиня зможе прийняти ванну після трудового дня і підготуватися до прийому довгоочікуваних гостей.

Страви зі свинячого серця дуже різноманітні, смачні та ароматні, тому не варто в магазині проходити повз такого живильного субпродукту.