Стрілки часнику рецепт приготування на зиму — 13 рецептів

Квітконосне стебло часнику має дуже специфічний присмак і різкі ароматні нотки, завдяки ефірів у маслах, що містяться у великих кількостях. Тому у нього є величезна кількість шанувальників, які вважають страву з цим «гострим» інгредієнтом неймовірно смачним і діляться один з одним різноманітними рецептами приготування часникових стрілок.

Як оригінально приготувати часникові стрілки замариновані з зеленню?

Набір продуктів для даної зимової заготівлі досить невеликий і економічний. Це блюдо ще називається «часникова черемша», з додаванням зелені для ароматності і високих смакових якостей.

Необхідні певні продукти:

  • стрілки від часнику – 1000гр;
  • очищена вода – 1л;
  • свіжа зелень (петрушка, кріп) – по 1/2 пучка;
  • концентрований оцет (70%) – 1ч.л;
  • цукровий пісок – 50гр;
  • харчова сіль – 50гр.

Покроковий кулінарний процес:

  • Часниковий квітконіс обмиваємо водяним душем, зрізаємо зайве (бутони квітів).
  • На розсуд, подрібнюємо часникові стебла на дрібні відрізки (2-6см), середні та довгі, все залежить від розміру баночок для закрутки та особистих уподобань.
  • Зелень петрушки і кропу гарненько промиваємо і рубаємо дрібніше.
  • Стерилізовані баночки заповнюємо подрібненими стеблами з зеленню і заливаємо киплячою рідиною.
  • Рідина з баночок через кілька хвилин злити. Закипілої розсільної рідиною (вода, цукор, концентрований оцет 70%, харчова сіль) заливаємо вміст ємності і закатуємо, прибираємо остигати.
  • Сховати у сухому місці, з температурою повітря не більше 22 С.
  • Стрілки від часнику з перцем і корицею в маринаді

     

    Після визнання страви, коли воно пішло в «народ», кожен намагається додати свою пікантну нотку. Рецепти часникових стрілок бувають у незвичних поєднаннях, але з запашним перцем і пікантною корицею обов’язково сподобаються.

    Щоб закрутити 0,5 л заготовки потрібно:

    • стебло часнику;
    • зерна гвоздики – 3шт;
    • горошки чорного перцю — 4-5шт;
    • кориця – частина палички
    • цукровий пісок – 1ст.л.;
    • харчова сіль – 2ст.л.
    • нерозведений оцет (70%) – 1ч.л.

    Покрокове кулінарний процес:

  • Промиваємо під проточною водою часникові стебла, обрізаємо верхівки (суцвіття). Мельчим стебла на відрізки певної довжини (4-6 см), чим вони коротші, тим більше вміститься в ємність для закрутки.
  • В баночки, заздалегідь простерилізовану, на дно викладаємо шматочок кориці, горошок верху прянощів щільно укладаємо подрібнений стебло часнику.
  • Заливаємо киплячою рідиною, залишаємо на деякий час (2-3 хвилини).
  • Виливаємо рідину і заливаємо банки готовим розсолом, який можна приготувати з цукрового піску, харчової солі і необхідної кількості води. Доводиться до закипання.
  • Тільки закипевшим розсолом заливаються стерилізовані баночки з квітконосами часниковими. Зверху виливається есенція оцтова.
  • Ємності з вмістом закочуються стерильними кришками, які перевертаються і забираються в темне приміщення з температурою повітря не більше 20 С.
  • Стрілки від часнику із зернами гірчиці в маринаді

    Маючи перед собою свіжі стебла часнику, задаєшся питанням: «Що приготувати незвичайне зі стрілок від часнику?» Поєднання з гірчицею надає гармонійний смак цього овочу.

    Знадобляться певні продукти, з розрахунку банки на 700гр:

    • стебло часнику;
    • парасолька кропу – 1шт.;
    • листя лавра – 1-2штуки;
    • горошки чорного перцю – 1ч.л.;
    • гірчиця зернова – 0,5 ст. л.
    • цукровий пісок – 2 ст. л;
    • харчова сіль – 1ст.л;
    • вода фільтрована – 1л;
    • розведений оцет (9%) – 100мл.

    Опис кулінарного процесу:

  • Під водяним душем всполосните часникові стебла, зірвавши верхні частини (суцвіття).
  • Подрібнити стебла на відрізки довжиною 4-6см.
  • Залити ємність з пагонами часнику окропом на деякий час (3-4 хвилини). Воду злити.
  • У банки, заздалегідь простерилізовану, на дно викласти парасольки кропу і листя лавра.
  • Щільно закласти весь обсяг банки пагонами часнику.
  • Зверху кинути гірчичні зерна і посипати горошинами перцю.
  • Готується розсільну рідина шляхом змішування і кип’ятіння у воді цукрового піску, харчової солі. В момент кипіння влити столовий оцет.
  • Залити киплячою розсільної рідиною банки, дати охолонути з перевернутими вниз кришками.
  • Прибрати в затемнене приміщення з температурою повітря не вище 20 С.
  • Стрілки від часнику ловлення по-корейськи

     

    Дана закрутка від стебел часнику на зимовий період припаде до душі любителям гостренького».

    Потрібні продукти:

    • стебло часниковий;
    • зубчики часнику – 2-3шт;
    • кріп – 1 парасольку;
    • листя лавра – 3-4штуки;
    • цукровий пісок – 1/2ст.л;
    • харчова сіль – 2 ч. л;
    • розведений 9% оцет – 1ч.л.
    • суміш прянощів для приготування моркви по – корейськи;
    • харчова сіль/соус із сої;
    • олія рослинна, пісне для смаження

    Поетапне приготування:

  • Молоді стебла від часнику обмити водяним душем. Зрізати верхню частину (суцвіття). Подрібнити на шматки розміром 4-6см;
  • Коли в сковороді олію досить розжариться всипати стрілки від часнику. Обсмажувати поки не розм’якшаться.
  • Додаємо цукровий пісок, подрібнений лист лавра, оцет, суміш прянощів для моркви по-корейськи. Присолити за смаком.
  • Смажити вміст сковороди, поки не випарується зайва рідина.
  • Прибираємо з жару, даємо охолонути.
  • Часникові зубчики, подрібнені через прес, додати у смажену теплу суміш, розмішуємо і ставимо в холодне приміщення.
  • Загрузка...

    Мариновані молоді часникові стебла в соку червоної смородини

    Любителі незвичайних смакових поєднань обов’язково оцінять цей рецепт. Смородина додасть насиченість кольору і деяку кислинку, яка замінить оцет.

    Інгредієнти:

    • часниковий квітконіс (стрілка) – 1,0 кг;
    • червона садова смородина – 0,5 кг;
    • кріп сухий – 2зонтика;
    • цукровий пісок – 2ст.л;
    • сіль – 1,5 ст. л;
    • фільтрована вода – 400мл.

    Приготування заготовки:

  • Молоді пагони часнику гарненько промити водяним душем, зрізати верхівки (суцвіття). Подрібнити відрізками довжиною 4-6см.
  • Заливаємо окропом ємність зі стеблами на пару хвилин, після рідина виливаємо.
  • В соковижималку закладаємо сировину (порічки) і отримуємо потрібну кількість соку.
  • Готуємо Маринад з вичавленого смородинного соку, цукрового піску, солі, кроповий парасольок, даємо закипіти.
  • Укладаємо подрібнені стрілки від часнику щільніше в баночки, заздалегідь простерилізовану. Заливаємо киплячим розсолом.
  • Закорковуємо кришками і ставимо остигати догори дном.
  • Зберігаються закрутки в темному, прохолодному приміщенні.
  • Ловлення стебла часнику з паприкою і коріандром на зиму


     

    Ця чудова закуска змусить прокинутися в зимовий період і подарує багато гастрономічних вражень.

    Знадобляться продукти:

    • часникові квітконоси – 0,4 кг;
    • зубці часнику – 3шт;
    • масло пісне – 50мл;
    • соус із сої – 50мл;
    • паприка – 4ст.л.;
    • харчова сіль – 1ст.л.
    • розведений 9% оцет – 1ст.л.;
    • подрібнений коріандр – 1ч.л.;
    • горошини перцю (чорний і червоний) – 3шт;
    • цукровий пісок – 1ст.л;

    Поетапне опис кулінарного процесу:

  • Молоді часникові стебла помити, зрізати верхівки суцвіть, порізати на частини потрібної довжини приблизно 4-6см.
  • На розпечену сковороду з маслом акуратно всипати подрібнені часникові стебла. Тривалість обжарювання 10 хвилин.
  • Наливаємо соус із сої разом з розведеним 9% оцтом. Чекаємо, поки вміст сковороди почне закипати, і доповідаємо горошки перцю, коріандр мелений, харчову сіль, цукровий пісок, паприку.
  • Змішати і внести подрібнений під пресом часник.
  • В стерилізовані баночки розкладаємо щільніше стебла від часнику і закатуємо кришками.
  • Прибираємо в прохолоду готові закрутки.
  • Пряна паста з часникових стрілок з аґрусом і кінзою

    Ще одна з численних варіацій рецептур створення з стебел часнику. Цінителі по — гостріше і кінзи дане блюдо оцінять по достоїнству.

    Необхідний певний список продуктів:

    • квітконоси від часнику – 500гр;
    • ягоди агрусу – 500гр;
    • масло пісне – 80мл;
    • харчова сіль – 1,5 ст. л;
    • петрушка, кінза по одному пучку

    Покрокове приготування:

  • Добре промити водяним душем соковиті стебла часнику, обламати верхівки суцвіть.
  • Ягоди агрусу всполоснуть, обсушити і відірвати хвостики.
  • М’ясорубкою перемолоти агрус і часникові стрілки в пастоподібну масу.
  • Зелень кінзи і кропу ретельно змити, подрібнити.
  • Пісне масло, зелень додати до перемеленої однорідної пасти агрусу і стебел часнику.
  • Банки і пластикові кришки простерилізувати. Заповнити банки масою, закатати.
  • Місце зберігання повинно бути темним і прохолодним.
  • Стрілки часнику з чебрецем і базиліком

     

    Чебрець і базилік мають у своєму складі ефірні масла, які виділяють досить сильний запах і специфічний, освіжаючий присмак. У поєднанні зі стеблами часнику створять кулінарний витвір.

    Необхідні інгредієнти:

    • стебла від часнику – 0,7 кг;
    • суміш зеленої частини рослин чебрецю, базиліка, кропу – 0,3 кг;
    • готова приправа («Вегетта») – 6ст.л.

    Покрокове опис кулінарного процесу:

  • Промиті і обсохлі квітконоси від часнику і всієї зелені перемолоти за допомогою м’ясорубки.
  • Отриману ароматну масу приправити «Вегеттой». Гарненько все перемішати.
  • Стерилізовані банки заповнити пастоподібної масою і закрити капроновими кришками.
  • Місце зберігання вибрати прохолодне, без прямих влучень сонячних променів.
  • Смажені стрілки часнику

    Якщо немає достатнього часу або визначеного списку інгредієнтів, щоб приготувати оригінальне блюдо, але є соковиті квітконоси часнику, тоді можливо швидко спорудити гарнір для рибних, м’ясних страв або піднести як одиночне блюдо.

    Необхідні стрілки від часнику, харчова сіль, масло (пісне або вершкове).

    Процес приготування:

  • Обполоснути водяним душем стебла часнику. Не придатні верхівки обламати. Подрібнити стели на частини потрібного розміру.
  • Коли в сковороді масло почне закипати акуратно зсипати нарізані часникові стебла, посолити і прожарювати до пом’якшення.
  • Тушковані стрілки часнику в томаті

     

    Одне з доступних, не складного у кулінарній обробці страви, яке завжди виходить ароматним і дуже ситним.

    Необхідні продукти:

    • стрілка від часнику – 0,3 кг;
    • свіжі помідори (2шт.) або паста з томатів (1ч.л.);
    • цибуля-ріпка – 1-2головки;
    • зелена частина кропу і петрушки – по 1/2пучка;
    • харчова сіль – ½ ч. л;
    • масло пісне – 50гр;
    • мелений чорний перець.

    Етапи приготування:

  • Стрілки від часнику, промиті, з обрізаними верхівками, порізати на частини потрібного розміру.
  • В прогріту сковороду налити олію, викласти подрібнену цибулю.
  • Коли цибуля почне набувати карамельного відтінку додати до нього соковиті стрілки часнику.
  • Після томління в продовження 6-9 хвилин ввести розведену з водою пасту з томатів або нарізані часточками свіжі помідори.
  • Готувати до моменту, поки стрілки від часнику розм’якшиться і поміняють відтінок кольору на темно болотний.
  • За пару хвилин до подачі посипати тушковану масу дрібно нарубаною зеленню.
  • Квашені стрілки часнику

    Цей специфічний смак стебел овоча не залишить байдужими тих, хто любить смак квашених овочів.

    Необхідні певні інгредієнти:

    • квітконоси від часнику;
    • джерельна вода – 0,4 л;
    • сіль – 15гр;
    • укропные парасольки – 2-3шт;
    • концентрований оцет (9%) – 10мл

    Покрокове приготування:

  • Часникові стебла відібрати, обмити водяним душем, дати обсохнути.
  • Порізати на частини потрібного розміру, наприклад, 4-6см.
  • Окропом води залити об’ємну ємність зі стеблами часнику, залишити, вилити воду через 2 хвилини.
  • Закип’ятити маринад, що складається з води, солі, перед кипінням додати розведений 9% оцет.
  • Заповнені часниковими стеблами і парасольками кропу ємності залити розсолом розсолом.
  • Зверху покрити бавовняною тканиною і придавити гнітом, щоб зверху проступила рідина маринаду.
  • Прибрати кваситься в прохолодне приміщення на кілька тижнів.
  • Лечо з часникових стрілок

    У зимовий період рецепт буде мати величезний успіх і ємності з нею будуть швидко зникати, опинившись на святковому або повсякденному столі.

    Щоб приготувати цю смачну закрутку знадобляться:

    • часниковий квітконіс (стрілки) – 1000гр;
    • паста з томатів – 500гр;
    • фільтрована вода – 500мл;
    • столовий оцет (9%) – 100мл;
    • масло пісне – 100мл;
    • цукор-пісок – 100гр;
    • сіль – 1ст.л.;
    • зелень

    Поетапне приготування:

  • Молоді стебла часнику відібрати, промити під водяним душем, дати обсохнути. Розділити ножем або ножицями стрілки від часнику на відрізки потрібного розміру (3-6см).
  • Приготувати розсіл з фільтрованої води, харчової солі, цукру-піску, пасти з томатів. Поставити в об’ємну ємність на жар, дати закипіти.
  • У окріп води обережно засипаємо нарізані часникові частини і залишаємо на середньому жарі нудитися трохи більше 20 хвилин.
  • Зелень ретельно промити, дрібно порізати і відправити до киплячу масу. Слідом влити розведений 9% оцет.
  • Протомитися вміст кілька хвилин і закочувати.
  • В стерилізовані баночки щільно укладаємо часниково-томатну суміш і закриваємо стерильними кришками.
  • Закутуємо банки у грубу матерію догори дном і даємо остудитися.
  • Сховати в темне місце, з температурою не вище 23 С до запитання.
  • Пікантний соус зі стрілок часнику на зиму через м’ясорубку

     

    Рецепт простий, швидкий у створенні, використовується як пікантний соус або заправка до різноманітних гарячих страв.

    Необхідний певний список інгредієнтів:

    • стрілки від часнику – 500гр;
    • сіль харчова – 100гр;
    • спеція коріандр

    Рецептура приготування:

  • Ретельно вимити від забруднень стебла часнику, дати обсохнути.
  • Приготований обсяг сировини перемолоти м’ясорубкою.
  • Змішати часникову масу з харчовою сіллю і подрібненим коріандром.
  • В баночки середнього розміру розкласти готовий соус, закупорити пластиковими кришками.
  • Сховати в приміщення з температурою повітря не більше 18 С.
  • Приправа з часникових стрілок з кропом «Для перших страв»

    Нестандартна суміш додасть блюдам освіжаючий, вибуховою смак і допоможе прокинутися до життя в зимові холоди.

    Знадобиться:

    • стрілки від часнику – 500гр;
    • сіль харчова – 1,5 ст. л;
    • пучок кропу

    Приготування приправи:

  • Молоді стебла часнику і пучок кропу добре промиваємо. Даємо просушитись.
  • Перемелюємо через м’ясорубку підготовлені інгредієнти.
  • Підсолюємо, змішуємо.
  • Розкладаємо по банках, не забуваючи присолити ще зверху, для кращої консервації і прибираємо зберігатися в холодне темне місце.
  • Загрузка...