Свиняча грудинка в духовці – 7 смачних рецептів приготування

Грудинка являє собою відносно дешеву частина туші свині, і при цьому страви з неї виходять смачними і дуже ситними. До того ж, свиняча грудинка в духовці є ще й досить корисною, так як при запіканні велику кількість жиру, що витоплюється.

Свиняча грудинка, запечена в духовці зі спеціями

Навіть початківець кулінар з легкістю впорається з приготуванням такого простого рецепту. Результат перевершить всі очікування.

Використовуються для підготовки ситного страви лише пара інгредієнтів:

  • 1 кг грудинки;
  • спеції і сіль.

Покрокова інструкція приготування:

  • Основний інгредієнт промивається, після чого обсушивается паперовими рушниками.
  • В піалі змішуються улюблені спеції і сіль.
  • Цільний шматок грудинки ретельно натирається сумішшю спецій, після чого поміщається у форму для запікання, поставити в розігріту до 180 °C духовку на 60 хвилин.
  • Готовий продукт нарізати пластинами, які відразу подаються до столу.

Готуємо у фользі

 

Перед тим, як приготувати грудинку вагою в 1 кг у фользі, слід додатково взяти:

  • головку часнику;
  • сіль і мелений перець.

Черговість дій:

  • Грудинка промивається, обсушивается, а також звільняється від хрящів або реберець, якщо такі є.
  • В піалі змішуються пропущений через прес часник, а також сіль і спеції.
  • Отриманою сумішшю натирається шматок свинини, який обертається фольгою кілька разів.
  • Грудинка у фользі відправляється в розігріту до 180 °C духовку, де запікається 60 хвилин.
  • По закінченні вказаного часу м’ясо залишається в закритій духовці ще 30 хвилин, після чого страва у фользі відправляється в холодильник на 3 години.
  • Остиглий продукт нарізане тонкими пластинками, які викладаються на тарілку і подаються до столу.

Як смачно запекти в рукаві

Апетитна грудинка чудово підходить для сервірування святкового столу.

Для виконання рецепта достатньо підготувати:

  • 1 кг грудинки;
  • лимон;
  • головку часнику;
  • стопку рослинного масла;
  • зелень;
  • спеції і сіль.

Основні кроки приготування страви:

  • М’ясний шматок промивається і обсушивается паперовими рушниками, які добре вбирають надлишки рідини.
  • Очищені зубчики часнику діляться на тонкі пластинки, якими нашпиговують грудинка.
  • З лимона вичавлюється сік.
  • З ароматних спецій, солі, соку та олії готується в окремій піалі густа кашка.
  • М’ясо натирається пряної масою, після чого поміщається в рукав, який туго зав’язується з двох сторін.
  • Запікається грудинка 80 хвилин, останні 20 з яких – у надрезанном рукаві, щоб грудинка придбала красивий підрум’янений вигляд.

Рулет з грудинки свинячої в духовці

Рулет, приготований з грудинки, з легкістю замінить ковбаси та інші м’ясні вироби, які ми звикли брати в магазині.

Досить обзавестися:

  • 1 кг грудинки;
  • головку часнику;
  • сумішшю перців;
  • сіллю.

Етапи приготування полягають у виконанні таких маніпуляцій.

  • Перець всипається в ступку, де ретельно перетирається. Потім спеція змішується з сіллю.
  • М’ясо добре промивається, після чого в ньому робляться надрізи «ромбиком» для часнику.
  • Часник очищається і ділиться на пластинки, якими нашпиговують м’ясний продукт.
  • Грудинка натирається сумішшю спецій з сіллю, а потім згортається у вигляді рулету, який фіксується нитками.
  • Рулетик поміщається в фольгу, в якій випікається протягом 2 годин при 170 °C.
  • По закінченні вказаного часу виріб дістається з духовки, щоб після охолодження при кімнатній температурі його можна було відправити в холодильник на 3 години.

Загрузка...

З овочами

 

Грудинка, запечена з різноманітними овочами, виявляється особливо соковитою і корисною.

Ця закуска стане нагадуванням про яскраве літо, коли на пікніку збиралися найближчі.

Готується страва з:

  • 600 г грудинки;
  • 3 цукіні;
  • 2 болгарських перців;
  • цибулини;
  • 3 головок часнику;
  • рожевого помідора;
  • 5 морквин;
  • 30 мл соєвого соусу;
  • такого ж обсягу рисового оцту;
  • оливкової олії;
  • спецій;
  • зелені і йогурту.

Хід роботи:

  • З головки часнику, спецій, солі, оцту і соєвого соусу робиться маринад, яким заправляється нарізана порційними шматочками грудинка.
  • Цибулина нарізають півкільцями, цукіні і перець – кубиками, моркву – соломкою, часник – пластинками, томат – кружечками.
  • Через 3 години у форму для запікання шарами укладаються цукіні, ½ цибулі, часнику½, морква, ½ цибулі, перець, помідори, ½ часнику і грудинка.
  • Вміст сбрызгивается маслом, заправляється маринадом і прикривається фольгою, після чого страва запікається 60 хвилин до готовності.
  • Перед подачею апетитну страву притрушивается рубаною зеленню і заправляється йогуртом.

Запікаємо з картоплею

 

Картопля – універсальний гарнір, відповідний до різних м’ясних і рибних страв. В цілях економії часу ситний обід можна приготувати шляхом запікання 1 кг грудинки разом з такою ж кількістю картоплі.

Крім того, знадобляться:

  • сіль;
  • соняшникова олія;
  • пряні трави;
  • перець мелений.

Спосіб приготування:

  • Картопляні бульби очищаються і ріжуться на кілька частин, які відварюють в підсоленій воді 10 хвилин. Після цього вони виводяться на паперовий рушник, де сбрызгиваются маслом і притрушиваются спеціями.
  • З солі і спецій готується пряна суміш, якої натирається грудинка.
  • М’ясо поміщається в рукав, який зав’язується з двох сторін.
  • Запікається грудинка 60 хвилин, після чого один край рукава розв’язується, щоб туди вмістилися картопляні шматочки.
  • Запікання триває ще 40 хвилин

Свиняча грудинка, запечена в духовці з часником

Смачне блюдо з грудинки виходить з використанням наступних продуктів:

  • 1,5 кг м’яса;
  • 200 г цибулі;
  • головки часнику;
  • стопки вустерського соусу;
  • суміші чорного і червоного перцю;
  • невеликої кількості чебрецю.

Етапи підготовки страви:

  • М’ясо промивається, звільняється від хрящів і натирається спеціями.
  • Часникові зубчики нарізати пластинками.
  • В грудинці робляться надрізи, в які вкладається часник. Після цього продукт кладуть у вогнетривку форму, застелену фольгою.
  • Цибулю нарізати кільцями.
  • Грудинка поливається соусом, а потім покривається подрібненою цибулею.
  • Заготівля прикривається фольгою, після чого відправляється в духовку на 1,5 години.

Свиняча грудинка в духовці – ситне і апетитне блюдо, швидке і просте приготування якого робить його доступним навіть для зовсім юних і недосвідчених господинь.

 

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...