Свинячі реберця в мультиварці – 6 рецептів

Свинячі реберця в мультиварці дуже ніжне м’ясне блюдо, яке дасть фору будь-відбивної! М’ясо буквально сповзає з кісточки і з’їдається без зусиль. Доповнене картоплею, капустою, у різних маринадах воно заслуговує на статус кращого страви для повсякденних вечерь і святкових обідів. Навчимо готувати кращі реберця в світі.

Класичні свинячі реберця в мультиварці

Класика жанру – свинячі реберця, замариновані в майонезі з часником (або в томатному соусі). Для приготування головне знайти дуже свіжі кісточки, вкриті великими шматочками м’яса. Надто пісні реберця краще не купувати: в процесі гасіння, легкий жир розплавиться, наповнить апетитними соками кожне волокно в м’ясі, так що страва вийде чудово ніжним!

Нам знадобляться:

  • свинячі реберця – 1 кг;
  • майонез – 100 м (або стільки ж будь-якого томатного соусу);
  • чотири зубчики часнику;
  • трохи рослинного масла для обсмажування;
  • сіль, перець за смаком.

Реберця промиваємо під проточною водою, щоб позбутися від дрібних кісточок (що буває, залишаються після розрубу туші), витираємо насухо рушником. Готуємо маринад з майонезу і часнику (або майонезу, кетчупу, часнику). Якщо часник вам здається зайвим, замініть приправу іншим компонентом.

Маринуємо реберця протягом години-півтори, так, щоб вони просочилися соусом. Мультічашу змащуємо маслом, включаємо режим «Смаження» і обсмажуємо реберця до скоринки. Закриваємо всі кришкою і вмикаємо режим випічка – він допоможе приготувати саме запечені реберця.

Якщо ви любите тушковане м’ясо, можна вибрати будь-який інший режим («М’ясо», «Гасіння» і так далі).

Готове м’ясо виходить дуже м’яким, воно злазить з кісточки. Подавати його можна з кільцями маринованої цибулі, будь-яким салатом зі свіжих овочів, картопляним пюре або рисом в якості гарніру.

З картоплею

Легко одночасно запекти м’ясо і бульби картоплі, вийде густе, ситне, смачне рагу. Свинячі реберця з картоплею в мультиварці не вимагають великої кількості компонентів. Для приготування візьміть кілька бульб картоплі, очистіть їх і порізати на 2-3 частини. Можна запекти картоплю цілком, якщо він не великий. Далі обсмажуємо його з реберцями, і заливаємо все половинкою склянки соусу — томатною пастою, змішаної з сіллю, зеленню, розведеною у воді.

 

Залишилося вибрати режим і тушкувати до сигналу про закінчення готування. Такі реберця можна зробити з бульйоном, якщо збільшити кількість рідини: виходить щось середнє між першим і другим блюдом. Подавати тушковані свинячі реберця краще в глибоких глиняних або керамічних тарілках, рясно присипавши петрушкою.

Ріпчасту цибулю додає в рагу за бажанням.

Під соєвим соусом з медом

Реберця, замариновані в соєвому соусі і меді, набувають після запікання в мультиварці карамельну скоринку і кисло-солодкий смак. Соєвий соус розм’якшує волокна, а мед – додає м’ясу солодощі. Страва вийде ще смачніше, якщо додати в маринад трохи гірчиці.

Приготування елементарне:

  • Маринуємо ребра в медово-соєвому соусі.
  • Обсмажуємо на дні мультиварки.
  • Запікаємо на режимі «Випічка».
  • Подавати страву краще з рисом, або запеченими овочами. Вони чудово виглядають на святковому столі, якщо викласти їх на плоске блюдо, прикрасивши зеленню.

    З овочами в мультиварці

    Будь-які сезонні овочі можуть стати основою для приготування незвичайного рагу з реберцями свинини. Для приготування знадобиться все, що доступно в цей час року. Взимку – це капуста, буряк, морква, ріпа, селера, а влітку вибір і зовсім величезний, починаючи від стиглих томатів, закінчуючи цвітною капустою, баклажанами і цукіні.

    Як зробити ситне рагу:

  • Ребра обсмажити на дні мультичаше.
  • Овочі порізати на великі шматочки.
  • Додати овочі до ребер.
  • Приправити сіллю, спеціями.
  • Тушкувати на будь-якому режимі до готовності.
  • Дрібно різати овочі не варто, інакше вони можуть перетворитися на кашу. І можна не додавати води: овочі виділять сік, пропитают ними м’ясо, і воно набуде чарівну тане в роті структуру. Подають овочеве рагу зі сметаною, зеленню і чорним хлібом.

    Загрузка...

    Свинячі реберця в винному маринаді

    Будь винний оцет робить м’ясо ніжним, пікантним і навіть після запікання в мультиварці воно нагадує за смаком шашлик. Краще заздалегідь можна замаринувати м’ясо разом з кільцями цибулі, і чорним перцем протягом ночі, а з ранку запекти реберця до обіду.

    Чинимо так:

  • Мариновані ребра обсмажуємо на сковороді на сильному вогні.
  • Перекладаємо в мультічашу.
  • Готуємо на режимі випічка до появи золотистої скоринки.
  • Блюдо виходить дивовижно смачним і доречним для будь-якого застілля. А якщо ребра викласти на блюдо, подати разом з відвареною картоплею, прикрасити зеленню і зернятками граната, вийде королівське страва, гідне прикрасити стіл в урочистий день.

    Тушковані з капустою

    Капуста, свинячі реберця – класика кулінарних традицій. Можна на манер страв Чехії та Німеччини гасити їх з червонокачанної капустою, а можна – з белокочанным овочем. Дуже смачне зимова страва вийде, якщо змішати квашену капусту зі свіжою і запекти всі разом в мультиварці до м’якості.

    Готуємо по кроках:

  • Капусту дрібно шаткуємо.
  • Змішуємо, свіжу капусту, квашену в пропорції 1:1 (інакше вона вийде занадто кислою).
  • Приправляємо насінням кмину.
  • Картоплю чистимо, режим на великі кубики.
  • Ребра попередньо маринувати не треба, а от обсмажувати – обов’язково.
  • Змішуємо ребра і овочі.
  • Тушкуємо до готовності в мультиварці.
  • Бульйон і воду додавати не треба. Підсолювати краще теж після закінчення циклу – кисла капуста вже солона і тут не потрібно борщить з сіллю. Капусту подають із зеленню, сметаною, а їдять з чорним хлібом.

    Нюанси приготування в мультиварці: Редмонт, Поларіс

    Тонкощі приготування багато в чому залежать від технічних характеристик печі. Сьогодні деякі прилади оснащені спеціальними програмами, що дозволяють одночасно обсмажувати і запікати, тушкувати і варити. Всі ці нюанси зазвичай прописані в інструкціях до мультиваркам, і краще їх уважно вивчити перед початком кулінарної творчості.

    Деякі мультиварки, скажімо, Поларіс, готують реберця за 30-40 хвилин, а інші цілу годину. Все залежить від потужності. Результат, смак може докорінно відрізнятися, так що часто господині досвідченим шляхом вивчають можливості каструлі.

    Але приготувати свинячі реберця в будь-якому випадку дуже просто: вони не вимагають метушні, а результат завжди виходить відмінним. Не бійтеся експериментувати: запікати їх з горохом, квасолею, кабачками або баклажанами, міняйте спеції і балуйте себе ситним м’ясним блюдом.

    Спробуйте нові рецепти:

    Загрузка...