Свинина смажена на сковороді шматочками з цибулею – 6 рецептів, як смачно посмажити м’ясо

Соковиті шматочки свинини, смажені з цибулею на сковороді поживна друге блюдо, яке можна подати до обіду чи вечері. Воно не довго готується, головне, правильно підібрати інгредієнти і запам’ятати дії.

Простий рецепт свинини, смаженої шматочками з цибулею

Щоб приготувати страву з м’яса, краще всього взяти шию, карбонат або вирізку. Якщо м’ясо дістали з морозилки, то розморожувати продукт слід природним чином (без мікрохвильовок або теплої води). Повторного заморожування і розморожування м’ясо піддавати не рекомендується. При готуванні продукти мають бути кімнатної температури. Ще один важливий момент при приготуванні смачного соковитого м’яса використовується сковорода з товстим дном.

Вам знадобиться:

  • свинина – 0,6 кг;
  • цибуля ріпка – 0,15 кг;
  • соняшникова олія – 3 ст. ложки;
  • часник – 3 зубчики;
  • чорний перець дрібного помелу;
  • сіль.

Покрокова інструкція:

  • Порізати м’ясо на частини поперек волокон шириною 2,5 – 3 див.
  • Цибулю тонко нарізати четвертинками.
  • Часник подрібнити з допомогою терки або в млині.
  • Розжарити сковороду, влити олію і покласти м’ясо.
  • Витримати свинину 4 – 5 хвилин, потім перевернути шматочки і тримати стільки ж до отримання золотистої скоринки.
  • Викласти цибулю і готувати 5 – 6 хвилин, не закриваючи посуд кришкою.
  • Знизити потужність смаження до мінімуму, закрити сковороду кришкою і смажити ще 7 хвилин.
  • Висипати сіль, часник, перець і продовжувати готувати ще не менше 5 хвилин.

Пам’ятайте, що при смаженні м’ясні шматки кладуть на розжарену сковороду, щоб швидко утворилася карамелизированная скоринка, яка буде утримувати сік усередині м’яса.