Свинина в горщику з картоплею в духовці – 7 рецептів приготування

Свинина в горщику з картоплею в духовці — це не просто чудове м’ясне блюдо, але справжнє кулінарне творіння, створене за старовинними мотивами російської кухні. Подивіться, як просто і легко можна перетворити домашній обід в розкішне ресторанне застілля.

Свинина в горщику з картоплею і овочами в духовці

М’ясо зі свіжими овочами, оформлене в глиняному або керамічному посуді, — одне з популярних і завжди затребуваних страв.

Склад інгредієнтів:

  • морква, цибуля-ріпка — 1 шт.;
  • картопля — 4 шт.;
  • молодий баклажан;
  • масло пісне;
  • зубки часнику — 5 шт.;
  • томати, перці — по 2 шт.;
  • свинина (використовуємо пісне м’ясо) — 300 г;
  • зелень, спеції.

Процес приготування:

  • Ретельно очищаємо і промиваємо всі овочі. Видаляємо у «синього» кінчики, поділяємо його шайбами, які ріжемо ще навпіл. Щоб позбавити плід від гіркоти, викладаємо його в глибоку посуд, посипаємо сіллю, залишаємо на півгодини під гніт. По закінченні процесу виливаємо темну рідину, промокаємо шматочки баклажана паперовими серветками.
  • Шаткуємо соломкою моркву, крупно нарізаємо картоплю, перець (без насіння) рубаємо смужками. Ошпарюємо помідори, тримаємо 2 хвилини в звичайній воді, після чого знімаємо шкірку і оформляємо овочі невеликими шматочками. Подрібнюємо пресом часник.
  • Добре промиваємо свинину, просушуємо серветками. Ріжемо м’ясо порційно, обсмажуємо в олії разом з оформленим кубиками цибулею до рум’яності.
  • Розподіляємо продукти по глиняних посудин шарами: картопля, шматочки м’яса, солодкий перець, морква та томати. Приправляємо страва часником і сіллю, посипаємо нарубаною зеленню.
  • Вливаємо в горщики питну воду/бульйон і відправляємо їх на 60 хвилин у духовку (200 °C).

Ошатно сервіруємо стіл, подаємо оригінально оформлений в горщиках смачний обід. Все як в ресторані!

З маринованими огірками

 

Щоб отримати страва з пікантним смаком, скористайтесь представленим рецептом. Не пошкодуєте!

Список продуктів:

  • сметана домашня — 400 г;
  • нежирна свинина — 1 кг;
  • огірки мариновані (невеликі) — 10 шт.;
  • картопля — 700 г;
  • сіль, улюблені спеції.

Порядок приготування:

  • Добре промиваємо шматок не дуже жирного м’яса. Рубаємо його соломкою, з’єднайте з маринованими огірками, нарізаними тонкими слайсами. Кращим варіантом стане використання домашньої засолювання перевіреної якості. Приправляємо компоненти страви спеціями і сіллю, ретельно все перемішуємо.
  • Очищаємо коренеплоди, нарізаємо брусочками.
  • Обробляємо горщики домашньою сметаною, розподіляємо по ємностей м’ясний з огірками склад, потім поміщаємо до нього шматочки картоплі. Зверху викладаємо залишився кисломолочний продукт.
  • Ставимо посуд з компонентами страви на 50 хвилин у піч, запікаємо в закритому вигляді при температурі 190 °C.

Навіть не сумнівайтеся — смак отриманого страви приємно вразить найвибагливішого гурмана.

Як приготувати з печерицями

Страви з грибами — класика російської кухні, особливо якщо апетитна страва приготовлена в духовці.

Перелік продуктів:

  • масло пісне;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • густа сметана — 300 г;
  • борошно — 30 г;
  • нежирна свинина — 700 г;
  • бульби картоплі — 500 г;
  • гриби — 600 г;
  • чорнослив — ½ склянки;
  • спеції.

Поетапне приготування:

  • Очищаємо картоплю, ділимо бульби на досить товсті шари.
  • Нарізаємо попередньо оброблене м’ясо невеликими шматками, підсмажуємо їх до рожевого відтінку, розкладаємо по горщикам. Перчимо і солимо продукт.
  • Маємо на свинині підготовлений картопля. Заливаємо компоненти страви невеликою кількістю бутильованої води, покриваючи рідиною м’ясний шар. Збірка завершена, духовка нагріта (200 °C). Відправляємо в їжу поки піч на 30 хвилин.
  • Тим часом звільняємо цибуля від лушпиння, шаткуємо півкільцями, пасеруємо до м’якого стану. Додаємо борошно, ретельно все перемішуємо, нагріваємо склад ще 3 хвилини.
  • В окремому посуді обсмажуємо до готовності очищені, нарізані пластинами гриби, з’єднуємо їх з цибулею і чорносливом, нарубаним маленькими шматочками.
  • Отриману суміш розкладаємо по глиняних посудин, заливаємо домашньою сметаною, продовжуємо процес запікання ще 30 хвилин.

Готову свинину зі сметаною, картоплею і печерицями в горщиках залишаємо в печі – нехай трохи охолоне. Після цього подаємо страву до столу.

Свинина в горщику з картоплею і сметаною

 

М’ясо, приготоване з коренеплодами в керамічних посудинах, вийде особливо смачною у поєднанні з солодкою домашньою сметаною.

Список інгредієнтів:

  • перці солодкі, томати — по 2 шт.;
  • морква, цибуля-ріпка — 1 шт.;
  • бульби картоплі — 400 г;
  • свинина — 600 г;
  • свіжа сметана — 100 г;
  • прованські трави, спеції.

Методика приготування:

  • Промите м’ясо ріжемо невеликими шматками, присмачую їх запашними травами. Солимо продукти, залишаємо на 40 хвилин просочуватися ароматами приправ.
  • Очищаємо овочі, дрібно натираємо моркву, шаткуємо перці і цибулю подрібнюємо помідори, крупно рубаємо картоплю.
  • Поміщаємо в глиняні ємності частина кілець цибулі, на них маємо порції свинини, потім викладаємо шарами картоплю, моркву, смужки перцю, часточки помідорів. Завершуємо збірку страви залишилися цибулею. Не забуваємо приправляти страву сіллю.
  • Розподіляємо по горщикам сметану, додаємо по 100 мл питної води або бульйону, відправляємо горщики на 50 хвилин у піч.

При бажанні в кінці процесу посипаємо продукти сирної стружкою, потім готуємо ще 10 хвилин у відкритому вигляді до появи ніжної скоринки.

Загрузка...

У томатному соусі

Дуже просте у приготуванні блюдо з тонким присмаком томатного соусу, який не тільки надає яству пікантні нотки, але і забезпечує красу його зовнішнього вигляду.

Необхідні компоненти:

  • перці солодкі — 3 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • масло пісне;
  • картопля — 10 шт.;
  • морква;
  • стебло порею;
  • свинина — 600 г;
  • соус томатний — 120 мл;
  • спеції;
  • сметана (не дуже жирна) — 200 г;
  • стиглі томати — 2 шт.

Технологія приготування:

  • Промиваємо філе свинини, нарізаємо невеликими скибочками, промокаємо серветками. Морква шаткуємо кружечками. Обидва компоненти страви обсмажуємо до утворення рожевої скоринки.
  • Очищений картопля поділяємо на невеликі шматочки і готуємо на сковороді з маслом, поки частини бульб не підрум’яняться. Половину складу поміщаємо в горщики, зверху маємо порції м’яса і моркву.
  • Тепер додаємо решту картоплі, тонко нарізаний цибулю-порей, нарізаний півкільцями ріпчасту овоч, смужки солодкого перцю (без насіння) і часточки зрілих помідорів. Приправляємо продукти сіллю.
  • Змішуємо в піалі соус томатний і сметану, заливаємо вміст горщиків одержаним складом, посипаємо подрібненою зеленню і запашними сушеними травами. Додаємо в кожну ємність до 50 мл окропу.

Запікаємо свинину з овочами і томатним соусом 30 хвилин при t 180 °C.

Печеня по-домашньому

 

Головною складовою представленого страви завжди буде соковите м’ясо. Всі інші компоненти лише супроводжують ніжні шматочки свинини в їх смачному гастрономічному «подорожі».

Склад інгредієнтів:

  • зубки часнику — 3 шт.;
  • картопля (не дуже велика) — 6 шт;
  • бульйон (питна вода) — 400 мл;
  • головка цибулі;
  • свіже м’ясо — 500 г;
  • сіль, листи лавра, спеції, прянощі.

Методика приготування:

  • Промиваємо свинину, поділяємо її на шматочки розміром до 4 см, приправляємо духмяними прянощами. Солимо продукт, розкладаємо порційно по керамічним горщикам.
  • Очищаємо овочі. Моркву нарізаємо кругляком, відправляємо їх до м’яса. Далі слід картопля, нарізаний великими брусочками, потім шар подрібненого півкільцями цибулі. Приєднуємо пропущений через прес часник, поміщаємо в ємності по листу лавра.
  • Заливаємо кожен зібраний складу бульйоном таким чином, щоб рідина покривала продукти не вище картопляного шару. Відправляємо горщики на півтори години в духовку, нагріту до 180 °C.

Печеня по-домашньому готово. Особливо смачним вийшло ніжне і дуже соковите м’ясо. Чудове виконання страви!

Горщики зі свининою, картоплею і сиром в духовці

Подивимося, який приголомшливий ефект надасть сир, доданий до основного складу компонентів класичного рецепту.

Список продуктів:

  • стиглий помідор;
  • цибуля-ріпка — 2 шт.;
  • морква;
  • картопля (бажано невеликі бульби) — 600 г;
  • зелені перці — 2 шт.;
  • свиняча вирізка — 800 г;
  • сир «Голландський» (можна інший твердий сорт) — 250 г;
  • приправи та спеції.

Приготування:

  • Поділяємо м’ясо на невеликі шматки, кладемо продукт в горщики.
  • Обробляємо очищені овочі: цибулю ріжемо кільцями, помідор ділимо на тонкі слайсы, картопля шаткуємо кубиками, перці оформляємо смужками.
  • Відправляємо овочеву масу до свинини, викладаючи компоненти страви в наступній черговості: цибулю, моркву, шматочки коренеплодів, скибочки помідорів, частини перців. Додаємо в продукти бажану кількість солі.
  • Вливаємо в глиняний посуд по 1/3 склянки фільтрованої води. Всипаємо порції сирної стружки, ставимо посуд на 40 хвилин в духовку (180 °C). Не забуваємо про те, що свинина з картоплею і сиром, як і інша страва, оформлене в горщику, готується в закритому вигляді. В іншому випадком верхня частина страви підсохне і втратить соковиті якості.

Дістаємо злегка остиглі горщики з печі і насолоджуємося чудесним страв з апетитною і ніжною скоринкою.

Приготувати свинину в духовці представленими способами вигідно з усіх боків, адже це ситна і смачна страва має досить нестандартне і дуже вишукане оформлення. На таке застілля не соромно і запросити друзів — буде чим пишатися!

 

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...