Свинина в кисло-солодкому соусі по-китайськи

Свинина, приготована в кисло-солодкому соусі, є знаменитим китайським стравою. Її пахощі і неперевершений вигляд цілком відповідають головним переконанням традиційної китайської кулінарії. Суть полягає в тому, що процес приготування страви до такої міри змінює зовнішній вигляд і смак початкових продуктів, що навіть вгадати, з чого воно зроблено дуже непросто.

Свинина по китайськи в кисло солодкому соусі

В китайських провінціях свинину нарізають довгими смужками і готують без овочів, а ось за кордоном країни рецепт став стрімко видозміняться. Свинину вже розрізають великими кубиками, а готують разом з ананасами і солодким перцем.

Європейські країни використовують кисло-солодкий соус, готуючи не тільки свинину, але і м’ясо курки, індички, а вегетаріанцям цей соус припав до вподоби разом з сиром тофу. ♥

Як приготувати свинину в кисло-солодкому соусі? Отже, поїхали:

Для приготування свинини в кисло-солодкому соусі в східному стилі нам потрібні:

  • – 250 г свинини;
  • – 1 столова ложка цукру;
  • – 3 столові ложки рисового вина;
  • – сіль;
  • – рисовий оцет 2 чайні ложки;
  • – 2 столові ложки соусу з злив;
  • – 2 столові ложки соєвого соусу світлого відтінку;
  • – 0,5 склянки кукурудзяного крохмалю;
  • – 50 мл кип’яченої води;
  • – 2 яєчного білка;
  • – половинка цибулини;
  • – 150 г ананаса;
  • – 1 чайна ложка тертого імбиру;
  • – 1 солодкий червоний перець;
  • – зелена цибуля.

 

Незважаючи на чималу кількість інгредієнтів, свинина в кисло-солодкому соусі готувати нескладно:

Час на приготування страви – 45 хвилин. Кількість порцій – 2.

Покроковий рецепт свинини в кисло-солодкому соусі:

  • Через брак свіжого ананаса, можна взяти заморожену і, в крайньому випадку, консервований, але слід врахувати, що зайвий цукор сиропу може вплинути на всю композицію смаку.
  • Готування починають зі змішування цукру, солі, рисового вина й оцту, соєвого і сливового соусу. Сюди ж додають кукурудзяний крохмаль і розмішують, поступово доливаючи кип’ячену воду до отримання однорідності суміші. Спробувавши на смак можна додати цукор або сіль.
  • Тепер беруть свинину, нарізають кубиками і кладуть у миску. До м’яса вливають рисове вино, чайну ложку кукурудзяного крохмалю і столову ложку соєвого соусу. Прикривають його і залишають промаринуватися на 20 хвилин.
  • Вже перед смаженням свинину змішують з білками і залишилися крохмалем. Для смаження краще взяти сковороду вог, наливають масло і кладуть шматочки м’яса. Свинину готують до отримання золотистої скоринки.
  • Після приготування м’яса сковороду звільняють для смаження овочів. Нарізаний перець, ананас і цибулю відправляють смажитися, потім до них додають імбир, готують, помішуючи не більше хвилини. Тепер можна додавати кисло-солодкий соус і свинину. Все перемішують і прогрівають. Викладають на тарілку, посипати зеленою цибулею.
  •  

    Зверніть також увагу на те, як правильно посмажити свинину.

    Тепер можна подивитися відео рецепт свинини в кисло-солодкому соусі по китайськи, щоб краще зрозуміти процес приготування:

    Спробуйте нові рецепти:

    Загрузка...