Свинина з ананасами – 14 смачних рецептів, як приготувати в духовці, в мультиварці і на сковороді

Свинина з ананасом — чудове поєднання, яке відрізняється самодостатністю смаку. Воно дуже популярне і вже давно переросло первозданне призначення, як блюдо для святкового столу. Зараз господині готують свинину з ананасами різними способами і вважають це поєднання класикою повсякденності. Існує безліч рецептів, які дозволяють максимально розкрити тонкощі смаку тандему трохи солодкуватою свинини і кисло-солодкого ананаса.

Свинина з ананасами в духовці

І, звичайно, першим представляємо класичний варіант, який виключає використання будь-яких інгредієнтів, зразок грибів і помідор, крім самого м’яса і ананаса.

На 500 г свинини без кісток і жиру візьмемо:

  • банку в 400 мл консервованих ананасів кільцями;
  • 200 г майонезу;
  • 100 г сиру;
  • приблизно по 1/2 ч. л. сухого базиліка, чебрецю, петрушки, часнику і коріандру і, звичайно, сіль.

Поетапну правильну підготовку м’яса в тандемі з ананасом розберемо на прикладі цієї страви:

  • Цілісний великий шматок свинини без жиру і прожилок промиваємо, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо впоперек волокон на медальйони товщиною приблизно в 1 див.
  • Отримані медальйони відбиваємо – це дозволить прискорити процес приготування, що в свою чергу збереже соковитість м’яса.
  • Відбите м’ясо ставимо маринуватися. З чого робити маринад? З сиропу від консервованих ананасів! Для отримання суміші для маринаду необхідно змішати наявні спеції.
  • Отже, свинина замаринована. Процес займе не менше години, а в цей час займемося ананасами. Ні, їх не потрібно нарізати досить просто злегка обсушити.
  • Промаринованное м’ясо промазуємо тонким шаром майонезу. Зверху викладаємо кільце ананаса.
  • Формування завершуємо рясним шаром сирної крихти.
  • 180°С на 30 хвилин, і свинина з ананасами в духовці буде готова дивувати традиційним, але чудовим смаком.

Готуємо на сковороді

Свинину з ананасами можна не тільки запікати, але і смажити. Готуємо на сковороді – спробуємо?

Для втілення рецепта візьмемо:

  • 500 р свинини;
  • банку консервованих ананасів;
  • з 1 болгарського перцю чилі;
  • невеликий корінь імбиру;
  • пара зубків часнику;
  • кілька гілочок зеленої цибулі;
  • соєвий соус.

Приготування свинини на сковороді полягає у виконанні наступних кроків:

  • Обидві різновиди перцю нарізаємо часточками. Тільки гострий ріжемо набагато дрібніше, ніж солодкий. Нарізаємо пір’я цибулі.
  • Часник і імбир можна не просто подрібнити ножем, а, наприклад, перетерти через тертку.
  • Свинину нарізаємо шматками, як на бефстроганов.
  • М’ясо злегка маринуємо в нарізаному перці чілі, часнику і соєвому соусі (пари ложок достатньо). Маринування займе близько 30 хвилин.
  • По завершенні маринування свинину можна відкинути на друшляк, щоб маринад «пішов». У цьому випадку ви будете смажити, а не гасити м’ясо, як того і вимагає рецепт.
  • Через 5 хвилин додаємо в сковороду солодкий перець і цибулю.
  • Наше м’ясо майже готове: лише на фінальній стадії необхідно додати в нього трохи сиропу від ананасів і самі ананаси, нарізані невеликими шматочками.
  • Тушкуємо в такому вигляді страву близько 4 хвилин і знімаємо з вогню.

Насолоджуємося смачним блюдом з легкими гострими нотками.

Рецепт приготування по-китайськи

Ще один варіант приготування страви на сковороді. І в цей раз в кращих традиціях китайської кухні.

Підготуємо:

  • 400 р свинини;
  • 1/3 склянки ананасів;
  • 50 мл соєвого соусу;
  • жовток;
  • 50 г томатної пасти;
  • 25 г крохмалю;
  • 10 г цукру;
  • корінь імбиру;
  • 20 мл рисового оцту.

Процес приготування свинини по-китайськи полягає в наступному:

  • Для маринаду змішуємо соєвий соус, половину крохмалю, жовток і цукор.
  • У готовому складі наполягаємо свинину приблизно 30 хвилин, а потім нарізаємо смужками.
  • Мариноване м’ясо відправляємо смажитися на сковороду.
  • В окремому посуді обсмажуємо ананас з перетертим коренем імбиру.
  • Після з’єднання додаємо оцет і пасту.
  • Знову готуємо на помірному вогні. За 10 хвилин до вимикання змішуємо залишки крохмалю з 50 мл води. Вливши цю суміш до м’яса, тушкуємо під кришкою до готовності.
Дивіться також:  Грибний соус з печериць — 7 рецептів з вершками, сметаною

Свинина по китайськи відмінно поєднується з гарніром з рису.

М’ясо з ананасами в мультиварці

І, звичайно, не можна не згадати про метод приготування свинини з ананасами в мультиварці.

Для приготування озброїмося продуктами:

  • 500 р свинини;
  • консервованими анансовими кільцями;
  • твердим сиром;
  • маслом і спеціями.

Приступаємо:

  • Приготування починаємо з підготовки м’яса: свинину потрібно промити і нарізати невеликими шматочками. Нарізку відправляємо в пакет для подальшого відбивання, щоб м’ясо вийшло ще більш смачним.
  • Маринуємо свинину в сиропі і спеціях.
  • Добре підготовлені м’ясні заготовки закладаємо в чашу мультиварки і встановлюємо режим «Випічка». Таким чином обсмажуємо м’ясо 25 хвилин. Перевернувши, викладаємо зверху сир і знову смажимо ще стільки ж.

М’ясо, приготоване за даним рецептом, незважаючи на уявну простоту, в прямому сенсі тане в роті.

З додаванням сиру

Вишукана за смаком, але проста у втіленні свинина з ананасом та сиром стане прикрасою святкового столу.

На 500 г свинини візьмемо:

  • 10 гуртків консервованого ананаса;
  • 150 г сиру;
  • 200 мл сметани.

Приготування:

  • Нарізану шматочками і відбиту свинину промазуємо спеціями і викладаємо у форму для запікання. Зверху розміщуємо ананаси.
  • Поверхня страви рясно промазуємо сметаною (краще використовувати жирну).
  • Останній штрих – тертий сир. Відправляємо все в духовку (180°С)

Через 40 хвилин вже можна буде скуштувати свинину з ананасами, приготовану в духовці.

Як зробити відбивні

Іноді, як би не намагалася господиня, їй не вдається добитися ідеального м’ясної страви. А все тому, що смак у чому залежить від методу підготовки м’яса. Так, наприклад, відбивні, які використовуються в приготуванні свинини з ананасами, слід готувати особливим способом.

Про те, як це правильно робити, читайте далі:

  • Свинину нарізаємо не вздовж, а впоперек волокон.
  • Відбиваємо готовий відрізок м’яса через харчову плівку або пакет – це дозволяє не наводити хаос на кухні.
  • Спеції. Тут думки кухарів розходяться. Багато радять приправляти в кінці приготування, так як сіль «витягує» соки з м’яса. Інші рекомендують солити і перчити ще до початку відбивання, посилаючись на те, що так м’ясо приправляється рівномірно.
  • Слідом на свинину укладається начинка, або «шапочка». У нашому випадку це кільця ананасів.
  • Логічним завершенням формування будь-яких відбивних, запікаємих в духовці, є сир.

Таймінг, під який варто підлаштовуватися, залежить від додаткових інгредієнтів і товщини м’яса. Але варто розуміти, що воно ні в якому разі не повинно бути пересушена.

Відбивна – вельми делікатна м’ясо, яке швидко доходить до стадії повної готовності.

Медальйони зі свинини з ананасами

Відійдемо від класичних варіантів і додамо нотку пікантності в страву за допомогою грибів.

На 600 г свинини, 200 г грибів потрібно:

  • 100 г майонезу;
  • 6 – 7 кілець ананаса;
  • сир твердий;
  • спеції.

Свинина з ананасом та сиром готується наступним чином:

  • М’ясо ріжемо пластами і потім відбиваємо, попередньо добре натерти спеціями.
  • Робимо маринад, змішавши майонез, мелений перець і сіль. Обвалюємо м’ясо в отриманій суміші. Залишаємо на півгодини.
  • Печериці нарізаємо і обсмажуємо в олії.
  • Промаринованное м’ясо викладаємо на деко. Зверху розподіляємо позбавлення від надмірної кількості жиру гриби.
  • Слідом підуть ананаси. Можна викласти їх кружками або попередньо нарізавши кубиками.
  • Присипаємо всі сиром і ставимо в духовку.
Дивіться також:  Часникові булочки – 6 простих і смачних рецептів

Готуємо близько півгодини до апетитної скоринки і неймовірного аромату.

Спосіб готування по-французьки

Медальйони з ананасом та сиром по-французьки готуються до неподобства просто, а виходять просто чарівними.

Для втілення рецепта знадобиться:

  • 700 г свинини;
  • банку ананасів;
  • 1 головка цибулі;
  • 60 г сиру;
  • 50 мл олії.

Приготування знову починаємо з підготовки м’яса: промиваємо, нарізаємо, приправляємо спеціями і відбиваємо. Готові м’ясні медальйони викладаємо на промаслений лист. Слідом рясно розподіляємо тонкі цибульні кільця. Потім підуть ананас і тертий сир.

Щоб уникнути пересушування м’яса, вливаємо близько 75 – 100 мл води і ставимо в духовку (250°С).

Через 40 хвилин вилучаємо м’ясо з ананасами з печі і насолоджуємося чудовим смаком і ароматом.

В гостро-солодкому соусі

Поєднання гострих і солодких ноток в послевкусии страв давно стало класикою, яка завжди розкривається з нового боку.

На 400 г свинини візьмемо:

  • банку в 400 мл консервованих ананасів;
  • 75 мл соєвого соусу;
  • 50 мл білого вина (переважно, сухого);
  • 60 г крохмалю;
  • 2 солодких перцю;
  • корінь імбиру розміром 2*2;
  • 35 мл олії;
  • 2 ст. л. з гіркою томатної пасти;
  • ст. л. оцту.

Технологія приготування свинини в гостро-солодкому соусі з ананасами:

  • Заздалегідь підготовлену свинину маринуємо протягом півгодини в суміші 50 мл сиропу від ананасів, 50 мл соєвого соусу, білому вині і 30 г крохмалю.
  • Після закінчення цього часу м’ясо вилучаємо з маринаду (маринад не виливаємо, зберігаємо і злегка обсушуємо, щоб у процесі воно смажилося, а не тушкувалося.
  • Відправляємо м’ясні заготовки на сковороду, а через 10 хвилин викладаємо до них нарізаний соломкою перець.
  • Маринад вливаємо в сковороду, з’єднавши з тертим імбиром і іншими спеціями.
  • Тушкуємо ще 10 хвилин і вводимо залишки сиропу, змішаного з крохмалем, томатною пастою і оцтом.
  • Довівши складу до кипіння, закладаємо в сковороду шматочки ананаса. Ще 2 хвилини – і чудове ласощі готовий.

Подаємо з улюбленим гарніром.

Піджарка зі свинини з ананасами

Продукти:

  • 0,5 кг свинини;
  • банку ананаса в сиропі;
  • дві ложки олії;
  • 1 зубчик часнику;
  • до 200 грам брокколі;
  • перець червоний солодкий;
  • цибуля;
  • 18 – 20 мл соусу чілі;
  • 15 мл соєвого соусу;
  • 30 г борошна.

Покрокові дії:

  • Всі овочі, крім брокколі, нарізаємо скибочками або смужками.
  • Злегка обсмажуємо в маслі нарізану скибочками свинину.
  • Такі інгредієнти, які потрібно відправити до м’яса: часник, перець і капуста. 3 – 4 хвилин спільного обсмажування буде цілком достатньо.
  • Ананас, два види соусу цибулю викладаються в сковороду по черзі.
  • Останнім додаємо ананасовий сироп, змішаний з борошном.

Тушкуємо до загустіння і подаємо з гарніром з картоплі або рису.

Свинячий антрекот по-гавайськи

І знову готуємо на сковороді. В цей раз антрекот по-гавайськи.

Які продукти потрібно підготувати:

  • антрекот з м’яса свині – 4 шт.;
  • ананас – 4 тонких кільця;
  • томати – 2 плоду;
  • сир твердий – 100 г;
  • олія для смаження.

Свинячий антрекот по-гавайськи готуємо наступним чином:

  • Помідори розрізаємо навпіл і, обвалявши в борошні, обсмажуємо в сковороді. Відкладаємо в сторону.
  • Антрекоти злегка маринуємо в спеціях, відбиваємо і обсмажуємо в рослинному маслі по 3 хвилини на обидві сторони.
  • На м’ясо викладаємо ананасові кільця і сир (нарізаний, а не натертий). Відправляємо отримані заготовки в духовку.
  • Температура – 180°С. Час – до розплавлення сиру.

Домігшись бажаного стану, викладаємо м’ясо на порційну тарілку і прикрашаємо раніше обсмаженими помідорами.

Дивіться також:  Кукурудзяна каша на воді – 6 рецептів приготування

З горішками кешью і соєвим соусом

І знову блюдо для цінителів східної кухні. Завдяки додаванню в нього кешью, смак м’яса стає максимально підкресленим і вираженим.

Інгредієнти на склянку кешью і 50 мл соєвого соусу:

  • 500 р свинини;
  • 20 мл яблучного оцту;
  • ананаси в сиропі;
  • 2 моркви;
  • 1/4 ст. білого вина (сухого);
  • 30 г крохмалю;
  • кунжут за смаком.

Готуємо так:

  • Приготування починаємо з попереднього подрібнення моркви. Ріжемо її гуртками, а ананас – брусками. Горіхи переважно дрібно перетерти.
  • Беремо оцет, вино, сироп від ананасів, соєвий соус і крохмаль. Змішуємо.
  • Свинину нарізаємо біфштексами і обсмажуємо до апетитної скоринки на олії. Відправляємо м’ясо у форму для запікання.
  • Слідом в тому ж маслі готуємо морква, чорнослив і горіхи.
  • Через хвилин вливаємо в сковороду маринад і тушкуємо отриманий склад 10 хвилин.
  • Готовою сумішшю заливаємо м’ясо і запікаємо 10 хвилин в духовці при 190°С.

Подаємо свинину з ананасами, присипавши кунжутним насінням.

Рецепт оригінальних м’ясних рулетиків

Набридли листкові страви? Тоді приготуйте страву по-новому – у вигляді рулетиків. Наявність фруктово-сирної начинки зробить їх соковитим, ароматним і дуже смачними.

Для приготування 4 порцій страви заздалегідь підготуйте:

  • 600 г свинини;
  • 1/2 банки ананасів;
  • 100 г сиру;
  • ст. л. гірчиці.

За 50 хвилин ми повинні виконати наступні дії:

  • Свинину ріжемо вздовж волокон і відбиваємо. Відбиваємо м’ясо досить тонко, так, щоб при згортанні воно не рвалося. Також рекомендовано перед початком відбивання шматочки з обох сторін натерти спеціями: в цьому випадку свинина виходить більш насиченим смаком.
  • Відбите м’ясо з одного боку натираємо гірчицею. Вона в поєднанні з ананасом додасть пікантності і легкий, ледь вловимий аромат.
  • Сир натираємо на крупній тертці і викладаємо на м’ясо.
  • Ананас подрібнюємо так дрібно, як тільки можемо, і викладаємо поверх сиру.
  • Злегка прикриваючи краю, загортаємо м’ясо рулетом (стандартно, начинкою всередину).
  • Обв’язуємо кожну заготовку ниткою, викладаємо на деко або у форму і ставимо в духовку. При 180°С рулети будуть запікатися півгодини.

Трохи почекавши, знімаємо нитки і приступаємо до дегустації, простого, але пікантного страви.

Свинина в кисло-солодкому соусі з ананасами

І знову втілення в реальність класичного рецепту свинини в кисло-солодкому соусі з ананасами.

Для приготування знадобиться:

  • 500 р свинини;
  • 1/2 ст. соєвого соусу;
  • по 1 ст. л. крохмалю та борошна;
  • по 2 ст. л. столового оцту і цукру;
  • томат;
  • болгарський перець;
  • морква;
  • консервований ананас;
  • томатна паста.

Свинина в кисло-солодкому соусі готується таким чином:

  • Медальйони зі свинини відбиваємо і маринуємо 30 хвилин. Робимо Маринад з соєвого соусу, крохмалю і борошна.
  • Перець натираємо побільше, морква трохи дрібніше. З томату знімаємо шкірку і м’якоть подрібнюємо.
  • Ананас нарізаємо кубиками і, змішавши з морквою, пасеруємо на рослинній олії. Слідом відправляємо томати і тушкуємо все разом.
  • На іншій сковороді обсмажуємо свинину.
  • Поки йде процес, робимо соус для м’яса з суміші томатної пасти, цукру та оцту.
  • Викладаємо м’ясні заготовки у форму для запікання, закриваємо овочевий засмажкою з ананасом і заливаємо соусом.
  • Запікаємо свинину при 200°З 10 – 15 хвилин до готовності.

Знову насолоджуємося незрівнянним смаком такої незвичайної свинини, перетвореною в сукупності з ананасами.

За яким би рецептом ви не готували, будьте впевнені, що отримаєте смачне і ароматне блюдо. Зіпсувати таку свинину майже неможливо, якщо, звичайно, спочатку були обрані якісні інгредієнти.