Свинина з чорносливом – 8 рецептів приготування в духовці, в мультиварці і на сковороді

Чорнослив – це не просто сушений фрукт. Це справжнє джерело мікроелементів і вітамінів, які допомагають нашому організму поліпшити імунітет і обмін речовин. Завдяки своєму легкому копченого запах та кисло-солодкого смаку він ідеально підходить для приготування різних страв. Так, свинина з чорносливом виходить дуже м’якою, з легкою кислинкою і пікантним ароматом.

Свинина, запечена з чорносливом в духовці

Сьогодні страви з свинини часто готують для повсякденного або святкового меню. Таке м’ясо можна зробити з різними овочами, приправами, подавати з будь-якими гарнірами. Багато господині з усіх варіантів обробки вибирають запікання – свинина виходить апетитною і не такою шкідливою, як при обсмажуванні. Запікати м’ясо можна з різноманітними інгредієнтами, але найцікавішим з них є чорнослив. Сушена слива надає стравам вишуканий і тонкий смак.

Інгредієнти:

  • свинина – 1,3 кг;
  • сушена слива – 180 г;
  • соєвий соус – дві ложки;
  • гірчиця зернами – дві ложки;
  • майонез – чотири ложки;
  • перець, сіль.

Спосіб приготування:

  • Беремо цільний шматок м’ясної вирізки і робимо в ньому надрізи, формуючи з м’якоті щось, на зразок гармошки. Приправляємо спеціями, в «кишеньки» закладаємо сухофрукти.
  • Робимо маринад з майонезу, соєвого соусу і гірчиці. Отриманою сумішшю заливаємо м’ясо і залишаємо на пару годин.
  • Кладемо м’ясо з сухофруктами в кулінарний рукав і тушкуємо в духовці 40 – 45 хвилин, температура – 180ºС

Як смачно загасити свинину в мультиварці

Азіатська кухня подарувала нам безліч рецептів приготування м’яса з кисло-солодкими фруктами. І сьогодні нам вже не здається дивним використовувати в кулінарії непоєднувані інгредієнти, адже в підсумку з м’яса виходить справжній делікатес. Пропонуємо вам рецепт швидкого приготування свинини з сушеної сливою в мультиварці.

Інгредієнти:

  • свинина – 1,2 кг;
  • в’ялений чорнослив – 280 м;
  • морквина;
  • головка цибулі;
  • лимонний сік – ложка;
  • часточка часнику;
  • гірчиця діжонська – ложка;
  • олія олив – дві ложки;
  • коньяк – 70 мл;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Свинину ріжемо брусочками і присмачую їх спеціями.
  • В окрему миску наливаємо масло, коньяк і сік лимона, кладемо гірчицю, подрібнені часточки часнику і приправу. Все змішуємо і заливаємо отриманим маринадом свинину. Залишаємо просочуватися.
  • У чашу мультиварки кладемо свинячі брусочки разом з маринадом. Сюди ж висипаємо кільцями цибулю і дрібно порізану моркву, кладемо сухофрукти і включаємо режим «Гасіння» на 1 годину. Свинина з чорносливом, тушкована в мультиварці, виходить дуже м’якою, і слонової тане в роті.
Дивіться також:  Курячі стегна в духовці – 8 рецептів

Простий рецепт на сковороді

Всім шанувальникам м’ясних страв ми рекомендуємо різноманітні рецепти приготування свинини з чорносливом. І навіть якщо ви не дуже любите сушені фрукти, все одно варто влаштувати такий кулінарний експеримент. В’ялений чорнослив не має різкого запаху, при цьому він дуже смачний, а м’ясо з таким інгредієнтом виходить ніжним і соковитим.

Інгредієнти:

  • 500 р свинини;
  • 150 г чорносливу;
  • цибулина;
  • морква;
  • 5 г свіжого імбиру;
  • ложка соєвого соусу;
  • ложечка соку лимона (яблучного оцту);
  • склянку бульйону (води);
  • спеції, олія.

Спосіб приготування:

  • Свинину ріжемо упоперек волокон на шматочки товщиною в один сантиметр. М’ясо відбиваємо, солимо, перчимо, обвалюємо в борошні і смажимо на сильному вогні протягом п’яти хвилин.
  • Моркву і цибулю шаткуємо полукольцам і окремо пасеруємо на малому вогні 5 – 7 хвилин.
  • Готувати м’ясо з чорносливом ми будемо в маринаді. Для цього з’єднуємо соєвий приправу, цитрусовий сік і подрібнений імбир.
  • Змішуємо овочі зі свининою, заливаємо заправкою, підливаємо бульйон (воду), накриваємо і тушкуємо 20 хвилин.
  • Чорнослив обдаємо окропом і розрізаємо на дві частини, викладаємо його до свинини з овочами і залишаємо на вогні ще 10 хвилин.

Рулетики з свинини з чорносливом

Для тих, хто відкрив для себе унікальне поєднання свинини з сушеними фруктами або намагається пізнати щось нове, пропонуємо приготувати м’ясні рулетики з сушеної сливою. Така страва ідеально підходить для сімейного або урочистого застілля.

Інгредієнти:

  • свинина – 700 г;
  • в’ялений чорнослив 70 г;
  • сир – 70 г;
  • натуральний жирний йогурт – півсклянки;
  • приправи.

Спосіб приготування:

  • Чорнослив подрібнюємо на дрібні шматочки. Якщо він занадто щільний, то попередньо замочуємо його в окропі. Сир пропускаємо через дрібну тертку.
  • Йогурт змішати з сиром і чорносливом, додаємо приправи. Це буде начинка.
  • М’ясо ріжемо на шматки (як на відбивні), приправляємо спеціями, розподіляємо по них начинку і звертаємо рулетиками.
  • Беремо форму для випічки, кладемо в неї свинячі рулети, кожен просочуємо йогуртом і посипаємо сиром. Готуємо страву протягом 35 хвилин, температура – 180ºС
Дивіться також:  Курка по-китайськи – 7 рецептів приготування

Запікаємо в горщиках

Сьогодні обридлі колись страви в горщиках знайшли друге життя. М’ясо, томленное в красивою посуді, виходить не тільки смачним, але і зберігає більшу частину своїх корисних властивостей. Приготування страви не займе багато сил і часу, а в результаті у вас на столі з’явиться ситне і апетитне блюдо з оригінальною подачею.

Інгредієнти:

  • ½ Кг свинини;
  • жменю сушеної сливи;
  • склянка сметани;
  • цибулина;
  • три гілочки кропу;
  • приправа для м’яса;
  • паприка, сіль, червоний гострий перець за смаком.

Спосіб приготування:

  • Свинину ріжемо кубиками, приправляємо спеціями і залишаємо на 20 – 25 хвилин.
  • На дно горщика викладаємо кубиками цибулю, потім трохи чорносливу і наливаємо 50 мл води. Укладаємо шматочки свинини, зверху – подрібнений кріп і залишилися сухофрукти.
  • Завершальний штрих – сметана і трохи кропу. Накриваємо горщики кришечками і відправляємо в духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів.

З додаванням волоських горіхів

Свинина з чорносливом і грецькими горіхами – це можливість ситно нагодувати своїх гостей. З простих і доступних продуктів можна приготувати воістину святкове частування. Для приготування візьміть краще свіже або парне м’ясо, щоб блюдо вийшло м’яким і соковитим.

Інгредієнти:

  • кіло свинячого м’яса;
  • шість горіхів волоських;
  • 130 г сушеної сливи;
  • сіль, перець, коріандр.

Спосіб приготування:

  • Сушену сливу і горіхи подрібнюємо. На свинині робимо уздовж не дуже глибокі надрізи і розкриваємо її немов книгу.
  • М’ясо присипаємо сіллю, перцем і приправляємо коріандром. У розрізи закладаємо начинку з черносливов і горішків. Збираємо м’ясо, міцно обв’язуємо ниткою і викладаємо у форму. Відправляємо в духовку на 40 хвилин при температурі 200 градусів.
  • Запечена свинина з чорносливом в духовці ідеально поєднується з різними соусами. Наприклад, візьміть сік, який залишиться після запікання, вилийте його в сковороду, введіть 180 мл білого сухого вина і кип’ятіть п’ять хвилин. Після, влийте 300 мл курячого бульйону і покладіть дві ложечки гірчиці. Проваріть на слабкому вогні десять хвилин, потім зніміть з плити, додайте трохи вершкового масла і перемішайте.
  • Готове м’ясо нарізаємо порційними шматочками, викладаємо на салатні листя і поллємо приготованим соусом.
Дивіться також:  Хе з курки – 6 рецептів приготування в домашніх умовах

Гуляш зі свинини з чорносливом

Багато господині готують гуляш за традиційним рецептом, де м’ясо обсмажують разом з овочами і тушкують з томатною пастою і водою. І якщо вам набрид такий варіант приготування, то спеціально для вас у нас є рецепт гуляшу з свинини з чорносливом в томатному соусі.

Інгредієнти:

  • 500 г свининою вирізки;
  • цибуля порей;
  • дві середні морквини;
  • жменю сушеної сливи;
  • до півлітра м’ясного бульйону;
  • дві ложки томатної пасти;
  • ложка борошна;
  • дві гілочки петрушки;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Свинину ріжемо кубиками, паніруємо в борошні і смажимо на добре прогрітому олії до золотистого відтінку.
  • Окремо пасеруємо подрібнену цибулю.
  • У ємність з товстими стінками викладаємо м’ясо разом з цибулею і кладемо томатну пасту. Злегка обсмажуємо інгредієнти, кладемо чорнослив, наливаємо бульйон і тушкуємо свинину протягом 40 хвилин, поки вона не стане м’якою.
  • Після, кладемо нарізану моркву і спеції, тушкуємо продукти ще 10 хвилин, посипаємо подрібненою зеленню і через хвилину вимикаємо. Залишаємо готову страву під кришкою, щоб гуляш добре настоявся.

Готуємо в духовці з сиром

Сьогодні ми будемо готувати відбивні зі свинини, але не з грибами і посипані сиром, як звикли, а з сушеними фруктами і Моцарелою. М’ясо під такою начинкою виходить дуже соковитим і смачним.

Інгредієнти:

  • 700 г свинини;
  • 350 г чорносливу;
  • три цибулини;
  • 120 г сиру Моцарелла;
  • сіль, суміш перців, олія олив.

Спосіб приготування:

  • Чорнослив заливаємо гарячою водою, потім розрізаємо його на дві частини.
  • Цибуля шмагаємо півкільцями і злегка обсмажуємо на оливковій олії.
  • Свинину ріжемо на шматки, відбиваємо і приправляємо спеціями.
  • Деко змащуємо маслом, кладемо на нього м’ясо, поверх якого розподіляємо цибулю і потім чорнослив. Прикриваємо все фольгою і ставимо в духовку на 20 хвилин.
  • Потім дістаємо блюдо, фольгу прибираємо, посипаємо свинину тертої Моцарелою і запікаємо ще 15 хвилин, температура – 180ºС

Свинина і чорнослив відмінно гармоніюють між собою. Сушена слива додає м’ясу копчений присмак і пікантний аромат. А крім того, разом з чорносливом ви можете використовувати і інші сушені фрукти, наприклад, курагу.