Свинина з картоплею в горщиках – смачне, досить ситне блюдо, яке подобається, як дітям, так і дорослим. Готувати його не складно, але результат виходить вище всяких похвал. Поєднання звичайних, на перший погляд, продуктів створює неповторну гармонію смаку і дивного аромату. Якщо ви хочете приготувати щось смачненьке на обід або вечерю, пропонуємо кілька простих, але дуже апетитних рецептів, які точно оцінять ваші рідні та близькі.
Свинина з картоплею в горщиках – простий рецепт
Смачне блюдо, яке не вимагає багато часу. Продукти, які використовуються в рецепті, є в холодильнику кожної господині.
Необхідні продукти:
- свинина – 700 гр.;
- картопля середнього розміру – близько 700 гр.;
- цибуля – 2 — 3 шт.;
- морква – 1 середніх розмірів.;
- борошно – 1 ст. л;
- часник – 3 зуб.;
- соняшникова рафінована олія;
- вода – 500 гр.;
- спеції.
Спосіб приготування
- Свиняче м’ясо нарізаємо на порційні шматочки.
- Нарізану свинину мачає в борошно і акуратно викладаємо в попередньо розігріту сковорідку на рослинну олію. Готувати до рум’яної скоринки.
- Цибулю почистити, нарізати тонкими півкільцями.
- Моркву натерти на крупній тертці.
- Підготовлені овочі обсмажити в тій же сковороді, де готувалося м’ясо.
- Картоплю помити, очистити, нарізати на невеликі часточки.
- Беремо горщики, викладаємо на дно посуду обсмажені овочі. Наступний крок – шматочки свинини. Зверху розкладаємо картоплю.
- В окремому посуді змішуємо воду з дрібно нарізаним часником та іншими спеціями (на ваш розсуд). Готову заправку заливаємо в горщики, приблизно по 50 мл у кожний.
- Готувати страву близько 40 хвилин при температурі 190оС.
Приємного всім апетиту!
Готуємо свинину в горщиках з картоплею і грибами
Таке блюдо відомо з давніх часів. Раніше його готували в печі. Ми пропонуємо зробити його в духовці. Хоча технології для його приготування і сучасні, але виходить воно не менш смачним і ароматним, ніж у пічці.
Вам знадобиться:
- свинина – 800 гр.;
- картопля – 9 шт.;
- печериці – 450 гр.;
- домашня сметана – 350 гр.;
- цибуля – 2 — 3 шт.;
- часник;
- сіль, перець;
- трави;
- соняшникова олія.
Процес приготування страви
- Гриби ретельно помити і нарізати шматочками.
- У сковороді розігріти рослинне масло, обсмажити на середньому вогні гриби протягом 10 хвилин. Посолити за смаком.
- Цибулю почистити, порізати кубиками.
- М’якоть свинини нарізати невеликими шматочками, щоб зручно було складати їх у горщики.
- При бажанні свинину можна попередньо обсмажити на сковорідці 10 хвилин, додавши сіль і перець за смаком.
- Попередньо помиту картоплю нарізати на маленькі кубики або невеликі часточки.
- У мисці з’єднати сметану, пропущений через прес часник, спеції та сушені трави. Ретельно перемішати.
- Інгредієнти викладаємо в горщики. Спочатку кладемо цибулю, потім м’ясо. Додаємо трохи солі. Наступний шар – гриби, зверху поливаємо сметанною заправкою.
- Зверху кладемо шматочки картоплі.
- У попередньо розігріту духовку відправити горщики. Випікати блюдо 45 хвилин при температурі близько 200 градусів.
Важливо! Якщо ви не обсмажували м’ясо на сковороді, час приготування слід збільшити до 1 години.
Печеня в горщиках
Це блюдо безпрограшний варіант для обіду, так і для вечері. Приготувавши цей рецепт, ви смачно нагодуйте навіть дуже велику родину.
Інгредієнти на 6 порцій:
- картопля – 10 шт.;
- свинина – 500 гр.;
- морква – 1 велика або 2 середніх.;
- дві невеликі цибулини.;
- 3 болгарських перцю.;
- помідор – 2 шт.;
- цибуля – 3 шт.;
- сметана невеликий жирності – 150 гр.;
- томатний соус – 100 мл;
- соняшникова олія;
- спеції, сушені трави, сіль, перець.
Рецепт:
- Спочатку слід помити, очистити і нарізати картоплю на невеликі скибочки.
- Обсмажуємо шматочки на розігрітій сковорідці до появи ледь помітною золотистої скоринки.
- Половину обсмаженого картоплі складаємо в горщики, трохи присаливаем зверху.
- Філе свинини нарізаємо на порційні шматочки, моркву – кружальцями.
- Обсмажуємо м’ясо і моркву.
- Отриману суміш викладаємо на картоплю в горщики.
- Зверху присипаємо залишилися шматочками картоплі.
- Потім нарізати цибулю, цибулю-порей, болгарський перець.
- Інгредієнти шарами утрамбувати в горщики.
- Завершальний шар – помідори кружечками.
- Страву полити соусом із сметани і томатного соусу. Посипаємо все сушеними травами і меленим перцем за смаком.
- Щоб страва добре пропеклося, додаємо в кожну посудину 50 мл окропу. Готувати необхідно 30 хвилин при температурі 180 градусів. Страва готова!
З додаванням овочів
Приготувавши таке печеня з свинини один раз, воно неодмінно стає улюбленим всієї родини. Смачне, соковите, ароматне. Цей рецепт обов’язково оцінять, як рідні, так і гості.
Необхідні продукти:
- філе свинини – 500 гр.;
- 2 – 3 цибулини;
- морква – 2 шт.;
- помідор – 3 шт.;
- перець – 3 шт.;
- картопля – 5 шт.;
- невеликий баклажан;
- кріп;
- соняшникова рафінована олія;
- сіль, мелений перець.
Спосіб приготування:
- Інгредієнти ретельно помити, обсушити.
- Баклажани нарізати кружечками, посолити, через 20 хвилин промити під холодною водою, витерти паперовим рушником.
- Моркву нарізати соломкою або натерти на тертці, цибулю і перець – кубиками.
- Помідори обшпарити окропом, зняти шкірку і порізати півкільцями.
- Нарізане невеликими слайсами м’ясо обсмажити на розігрітій з олією сковорідці до появи скоринки.
- Картоплю розрізати на кілька часточок.
- Формуємо горщики. На дно викладаємо картоплю, потім пошарово заповнюємо ємність цибулею, м’ясом, морквою, перцем, баклажанами та помідорами.
- Посолити за смаком, залити горщики гарячою водою.
- Запікати при температурі 200 градусів близько 1 години.
Подавати блюдо гарячим разом з дрібно нарізаним кропом.
Готуйте із задоволенням!
З маринованими огірками
Смачний і простий рецепт з нотками новизни. Спробуйте приготувати, вам обов’язково сподобається.
Для страви потрібно:
- 500 гр. свинини;
- 300 гр. картоплі;
- 2 невеликі цибулини;
- 1 середня морквина;
- 3 маринованих огірка;
- 150 гр. сметани;
- ложка томатного соусу;
- 60 гр. вершкового масла;
- сіль, перець, трави;
- майонез.
Процес приготування:
- М’ясо нарізаємо на шматочки, солимо, перчимо, маринуємо в майонезі близько 10 хвилин.
- Цибулю шаткуємо півкільцями, моркву і картоплю – соломкою, огірки – кубиками.
- У глибокій мисці перемішуємо сметану, томатний соус. Кондитерської пензликом змащуємо дно і краї горщиків.
- Викладаємо шари в посуд. Спочатку у горщики покласти м’ясо, потім огірки, картоплю. Після, злегка солимо.
- Наступний шар – цибуля, морква, змащений майонезом. Знову солимо за смаком, знову присипаємо картоплею. В кінці знову додаємо трохи солі, майонезу і невеликий шматочок вершкового масла.
- Закладаємо блюдо в духовку на 60 хвилин.
Випікати при температурному режимі 180 градусів. Подавати разом із зеленню.
Приємного апетиту!
Свинина з картоплею в горщиках під сирною скоринкою
Сирна скоринка – це родзинка даної страви. Разом з м’ясом і картоплею вона створює неймовірно приємний смак і дуже апетитний аромат.
Вам знадобляться наступні продукти:
- свинина — 400 гр.;
- картопля — 6 шт.;
- цибуля середньої величини — 2 шт.;
- одна морква;
- сир твердих сортів — 70 гр.;
- майонез (на кожен горщик 1 ст. л.);
- сіль, перець, трави за смаком.
Інструкція по приготуванню:
- У порізану на дрібні шматочки свинину додати сіль і перець, обсмажити філе на сковорідці близько 3 хвилин.
- Нарізати картоплю кубиками, моркву – соломкою, цибулю – півкільцями, сир пропустити через крупну тертку.
- В горщики викладаємо шарами м’ясо, цибулю, моркву, картоплю.
- Заливаємо вміст гарячою водою на дві треті.
- Розігріваємо духовку до 180 градусів. Ставимо горщики на 20 хвилин.
- Потім акуратно дістаємо блюдо, зверху засипаємо натертим сиром і поливаємо майонезом і поставити назад в духовку ще на 10 хвилин.
Страва готова!
Рецепт з помідорами
М’ясо з томатами – класика, яка підкорила серця багатьох. Саме помідори додають страві особливого соковитості і тонкого, приємного аромату.
Продукти для страви:
- свиняче м’ясо – 500 гр.;
- 3 невеликих помідора;
- сметана – 100 гр.;
- соус сацебелі – 2 ст. л;
- петрушка;
- сіль, перець.
Принцип приготування:
- Свиняче філе просушуємо, нарізаємо невеликими шматочками (дрібніше, ніж на шашлик).
- Помідори шаткуємо часточками.
- Закладаємо інгредієнти в горщики: шар м’яса злегка солимо, потім додаємо трохи меленого перцю, потім – гілочки петрушки, порізані помідори, заливаємо все сметаною, приправляємо блюдо грузинським соусом (при бажанні можна замінити томатним соусом або кетчупом).
- Наповнюємо ємності гарячою водою.
- Горщики тримати в духовці 50 хвилин при температурі 200 градусів.
- Подавати як основну страву разом з дрібно посіченою зеленню.