Свинина з картоплею в мультиварці — 8 рецептів приготування

Свинина з картоплею в мультиварці — найпростіше і цілком звичайне блюдо, яке чудово підійде для обіду або навіть вечері. Не знаєте, як швидко і без особливих турбот нагодувати домашніх? Спробуйте один з запропонованих нижче рецептів!

Свинина з картоплею в мультиварці — базовий рецепт

Ароматне м’ясо, м’яка картопелька і все це з мінімумом зусиль.

Необхідні продукти:

  • цибулина;
  • лавровий лист та інші спеції на свій смак;
  • півкілограма свинини;
  • чотири картоплини.

Процес приготування:

  • Включити прилад на режим «Випічка» і встановити час на 20 хвилин. У чашу викласти порізану цибулю і свинину кубиками, обсмажити.
  • Додати до них подрібнену картоплю, заправити спеціями і виставити режим «Гасіння» на 50 хвилин, після чого страву можна подавати.

З додаванням овочів

У цьому рецепті можна використовувати практично будь-які овочі, головне, щоб вони добре поєднувалися з м’ясом.

Необхідні продукти на півкіло свинини:

  • два помідора;
  • головка цибулі і моркву посочнее;
  • п’ять картоплин;
  • приправи на ваш вибір;
  • сир – 100 грам;
  • дві ложки сметани і майонезу.

Процес приготування:

  • Моркву та цибулю очищаємо, подрібнюємо на кубики. Так само чинимо і з м’ясом, нарізавши його на квадрати середнього розміру. Відправляємо все в чашу і присипаємо зверху обраними приправами.
  • Помідори перетворюємо на шматочки і викладаємо поверх решти інгредієнтів.
  • Потім йде картопля, порізана будь-яким способом.
  • Завершує все натертий сир і суміш майонезу зі сметаною.
  • Виставляємо прилад в режим «Гасіння» на годину і з нетерпінням чекаємо, поки блюдо буде готово.

Тушкована картопля зі свининою та грибами

Це ще один варіант ситного обіду або вечері для всієї родини.

Необхідні продукти:

  • п’ять картоплин;
  • чотири ложки сметани;
  • приправи і зелень за бажанням;
  • цибуля – одна штука;
  • 400 грам свинини;
  • 250 грам грибів.

Процес приготування:

  • Починаємо з подрібнення всіх інгредієнтів, нарізавши їх так, як вам більше подобається.
  • Мультиварку включаємо в режим «Смаження» або «Випічка» і починаємо злегка обсмажують. Спочатку м’ясо так, щоб воно трохи змінило колір. Потім викладаємо туди ж цибулю і тримаємо ще кілька хвилин. Слідом викладаємо гриби і доводимо до м’якості протягом 15 хвилин.
  • Додаємо картоплю, приправи, сметану по своєму смаку і перемикаємо робочий режим «Гасіння» і час на 50 хвилин. Ваша свинина з картоплею і грибами готова!

Запіканка з картоплі і свинини в мультиварці

В цьому універсальному приладі готувати цю страву можна не тільки базовим способом, але ще й зробити з тих самих інгредієнтів справжню запіканку.

Необхідні продукти:

  • морквина;
  • п’ять картоплин;
  • два яйця;
  • півкілограма свинячого фаршу;
  • три ложки борошна і стільки ж майонезу;
  • цибулина;
  • різні приправи за смаком.

Процес приготування:

  • Добре промийте всі овочі, очистіть і подрібніть. Картоплю і моркву перетворити в тонкі пластинки, а цибуля — у півкільця.
  • Підготуйте чашу мультиварки (можна трохи промазати її маслом) і першим шаром щільно викладіть кружечки картоплі, приправивши її спеціями.
  • Зверху покрийте її рівномірно розподіленим фаршем, потім цибулею, морквою і знову картоплею. За смаком можна трохи змінити цей варіант і додати ще один шар фаршу.
  • Тепер приготуємо щось на кшталт соусу. Для цього з’єднаємо яйця з борошном і майонезом, дуже добре перемішаємо і тим, що вийшло, заллємо всі продукти в чаші.
  • Увімкніть прилад на 60 хвилин, поставивши режим «Випічка», а коли процес завершиться, переверніть чашу на блюдо так, щоб вміст повилазило, і низ опинився верхи запіканки.

Щоб ваш шедевр тут же не розсипався, цей «кульбіт» виконайте, коли блюдо трохи охолоне.

З помідорами під сирною шубою

Одне з найсмачніших поєднань: ніжне м’ясо, помідори і сирна скоринка. Запечена свинина з картоплею в духовці, чимось схожа на цю страву, але в цьому варіанті виходить навіть краще.

Необхідні продукти:

  • п’ять картоплин;
  • різні приправи;
  • 400 грам свинини;
  • приблизно 80 грам сиру;
  • одна цибулина;
  • дві ложки майонезу.

Процес приготування:

  • Лук очищаємо, нарізаємо кільцями і кладемо на дно чаші. Зверху покриваємо його шматочками свинини, яку обов’язково потрібно приправити спеціями.
  • Знову викладаємо шар цибулі, а потім і картоплю, нарізану на пластинки середньої товщини.
  • Все це добре промазуємо майонезом і завершуємо сиром, натертим на крупній тертці.
  • Доводимо до готовності протягом 50 хвилин в режимі «Випічка».

З додаванням капусти

Всі знають, якою смачною може бути тушкована капуста з картоплею та м’ясом. Так чому б не зробити таке блюдо і в мультиварці?

Необхідні продукти:

  • шість картоплин;
  • спеції за смаком;
  • морква і цибулина;
  • близько 400 грам капусти і стільки ж свинини.

Процес приготування:

  • Це дуже простий варіант, достатньо підготувати всі інгредієнти і подрібнити їх, нарізавши на невеликі кубики. Нашаткувати Капусту краще. Після цього всі компоненти пора викласти в чашу мультиварки.
  • Додаємо будь-які приправи за своїм смаком, але бажано, щоб серед них була сіль і мелений чорний перець. Перемішуємо вміст. Вливаємо 130 мілілітрів води і знову заважаємо.
  • Залишилося тільки виставити роботу приладу і чекати, коли страва буде готове. Буде потрібно 60 хвилин і режим «Гасіння».

Смажена свинина з картоплею в мультиварці

В мультиварці можна не тільки тушкувати продукти, але ще й смажити, а адже такий спосіб приготування хоч і шкідливіше, але, безперечно, смачніше.

Необхідні продукти:

  • приправи на свій смак;
  • дві ложки масла рослинного;
  • 400 грам свинини;
  • п’ять картоплин.

Процес приготування:

  • М’ясо краще використовувати саме маложирное, щоб блюдо вийшло легше. Промийте його, розрізати на середні шматочки і опустіть в чашу, заздалегідь змащену маслом. Готуйте в режимі «Смаження», поки не зміниться колір — тоді м’ясо буде майже готове.
  • Додайте до свинини будь-які вибрані за своїм смаком, приправи, а потім викладіть картоплю, очищений і подрібнений на кубики.
  • Перемішайте вміст чаші і тримайте близько 15 хвилин, щоб картопля «схопився» скоринкою.
  • Після цього перемикаємо прилад в режим «Гасіння» на 15 хвилин і доводимо страву до повної готовності.

Через це час, можна додати трохи солі, перцю і перед подачею покришити трохи свіжої зелені.

В сметанному соусі

Якщо ви чекаєте гостей, то цей рецепт для вас стане знахідкою. Він не забирає багато часу, але при цьому страва виходить ситним, красивим і досить бюджетним.

Необхідні продукти:

  • півкілограма свинини;
  • баночка сметани;
  • 600 г картоплі;
  • приправи і зелень за смаком.

Процес приготування:

  • Свинину добре промиваємо, видаляємо з неї все зайве, нарізаємо на невеликі шматочки і опускаємо в чашу, яку попередньо потрібно змастити краплею олії.
  • Включаємо мультиварку в режим «Смаження» на 10 хвилин.
  • Картоплю подрібнюємо на кубики середньої величини. Занадто маленькими їхніми не робіть, інакше отримаєте в результаті кашу.
  • Додайте картоплю до м’яса.
  • Поки йде процес смаження, треба приготувати соус. Для цього викладаємо сметану і змішуємо її зі спеціями, наприклад, з сіллю і перцем. Можна додати ще свіжу або сушену зелень, якісь ароматні трави і часник.
  • Заливаємо цією масою вже злегка обсмажені продукти в чаші і змінюємо режим роботи на «Гасіння». Ставимо на 50 хвилин. Воду додавати не варто — вона тільки «розмиє» смак, так і картопля вийде занадто розвареним.