Загрузка...

Свинина, запечена у фользі – Рецепт з фото

Що може бути краще соковитого, ніжного, ароматного м’яса? Правильно, нічого. А тому дуже хочу поділитися з вами своїми рецептиками, від яких мої домашні без розуму. Почнемо.

Свинина, запечена у фользі з чорносливом

Особисто я чорнослив не люблю. Але у нього є цікава властивість – під час запікання він «забирає» у м’яса зайвий жир і передає йому свій специфічний прикопченый смак.
1,5 кг свинини буде запікатися в духовці приблизно півтори години. Цим кількістю м’яса можна нагодувати чоловік 8.

Нам знадобляться:

  • 1,5 кг свинячого м’яса, краще всього шийної частини,
  • 400 гр. чорносливу,
  • головка часнику,
  • улюблені спеції і сіль за смаком.

Для початку нам необхідно замаринувати м’ясо. Ми очищаємо його від непотрібних плівочок, прожилок, якщо є, промиваємо його й обсушуємо. Натираємо свинину сіллю і спеціями. До речі, що стосується спецій. Я люблю, щоб м’ясо виходило гострим, тому використовую гостру паприку, чорний мелений перець і хмелі-сунелі. Ви можете використовувати ті приправи, які любите. Після цього робимо невеликі прорізи в м’ясі, куди вставляємо по зубчику часнику. Обертаємо свинину в плівку і на всю ніч поміщаємо її в холодильник.
Коли м’ясо замаринується, знімаємо з нього плівку. Розігріваємо духовку до 200 і застеляємо деко двома шарами фольги – блискучою стороною вниз.
Чорнослив необхідно відокремити від кісточок, промити, висушити і половину кількості викласти на деко. Зверху кладемо нашу свинину і решту чорносливу. Щільно закутуємо фольгою і відправляємо в духовку.
Через 40-45 хвилин зменшуємо температуру до 180 і стільки ж продовжуємо запікати. По закінченню 40 хвилин знімаємо з м’яса фольгу, поливаємо його соком, що виділився і запікаємо його вже без фольги. Так у нас з’явиться золотава скоринка. Все, приємного апетиту!

Спробуйте також:  Медово-гірчичний соус - Рецепт з фото

Рецепт запеченої свинини у фользі по-французьки

Час підготовки продуктів – 30 хвилин, час запікання – 40. З перерахованих нижче продуктів ми отримаємо 4 порції свинини по-французьки.

Продукти:

  • півкілограма свинини,
  • 2 ріпчастої цибулі,
  • 6 штук картоплі середнього розміру,
  • 150 гр. сметани,
  • 100 гр. твердого сиру,
  • 2 помідора,
  • 2 ст. л. рослинної олії,
  • 1 зубок часнику,
  • сіль, перець за смаком,
  • 3 гілочки петрушки,
  • 1 ч. л. гірчиці.

Запекти свинину в фользі в духовці по-французьки зовсім не складно. Таке блюдо можна подавати до святкового столу. М’ясо виходить м’яким і соковитим, а гарнір – ароматним. Отже, приступимо.
Як завжди, м’ясо необхідно підготувати – очистити, промити і обсушити. Тепер розрізаємо на шматочки однакового розміру товщиною в палець. Загорнути кожен шматок плівкою і трохи відбиваємо з обох сторін.
Посипаємо м’ясо сіллю і перцем за смаком і натираємо дрібно нарубаним часником. Відставляємо убік – хай трошки промаринується.
Поки чекаємо, чистимо картоплю й нарізаємо його на кільця товщиною 3-5 мм. Опускаємо його в киплячу воду на 4-5 хвилин.
Чистимо цибулю та нарізаємо його тонкими кільцями. Те ж саме робимо з помідорами. При цьому рекомендую вам очистити його від шкірки. Для цього помідор потрібно на хвилину помістити в окріп, тоді шкірка легко зніметься.
Тепер ріжемо фольгу на квадрати розміром 30 на 30 см На кожен шматок фольги викладаємо однакову кількість картоплі, зверху шматочками свинини. Змащуємо її рівномірно сумішшю сметани, гірчиці і дрібно нарубаної петрушки і викладаємо цибулю і помідор. Кожну порцію посипаємо дрібно натертим сиром. Можна використовувати будь-легко плавящийся сир, але я завжди посипаю пармезаном. Коли всі шари будуть викладені, загортаємо фольгу, роблячи як би мішечок. Запікаємо при температурі 180 півгодини.

Спробуйте також:  Свиняча шия, запечена в духовці цілим шматком

Свинина, запечена шматком у фользі з овочами

Запікатися це блюдо буде 45 хвилин, і розраховане людина на 8.

У цьому рецепті ми будемо використовувати наступні інгредієнти:

  • свиняча вирізка – 700 гр.,
  • 2 зубчики часнику,
  • 2 шт. картоплі,
  • 2 болгарських перцю,
  • 1 великий помідор,
  • 1 цибуля-порей,
  • 1 «пучок» брокколі,
  • по парі гілочок розмарину і чебрецю,
  • ст. л. меду і соєвого соусу,
  • 3 ст. л. оливкової олії,
  • 1 ч. л. французької гірчиці,
  • перець чорний мелений за смаком.

Замаринуем свинину. У мисочку укладаємо розмарин, чебрець і свинину. Окремо готуємо маринад – змішуємо оливкова олія, гірчицю, соєвий соус, мед, роздавлений часник і чорний перець. Цією сумішшю заливаємо свинину і залишаємо на пару годин.
Розігріваємо духовку до 200, герметично закутуємо м’ясо фольгою і ставимо запікатися на 30 хвилин. Після цього необхідно зняти фольгу і продовжувати готувати свинину вже без неї 45 хвилин при температурі 180.
Коли з м’яса ми зняли фольгу, на деко потрібно викласти наші овочі, які ми попередньо моєму. Брокколі ми ділимо на суцвіття, болгарський перець нарізаємо слайсами, помідор, картопля – шматочками, а цибулю-порей – кільцями. Трохи солимо і додаємо до м’яса.
Подавайте блюдо гарячим.

Загрузка...