Суфле із сиру — 8 рецептів, як приготувати в духовці, мікрохвильовій печі і мультиварці

Суфле із сиру — це страва французької кухні, відоме вже протягом кількох століть. Ніжний десерт швидко став популярний на своїй батьківщині, а потім його навчилися робити і в інших країнах. У цій рубриці ми розглянемо різні способи приготування сирного суфле, які не складе ніяких труднощів виконати самостійно.

Суфле з сиру в духовці

Перевага цієї страви полягає в тому, що воно складається з продуктів, які легко засвоюються організмом, і десерт не представляє небезпеки для фігури.

Щоб приготувати суфле в духовці, знадобиться взяти такі продукти:

  • пачку сиру;
  • яйце;
  • 30 – 40 г сметани;
  • 50 г манки;
  • трохи вершкового масла.
  • цукор за смаком і щіпку солі.

Готуємо десерт:

  • Відокремлюємо жовтки від білків, останні змішуємо з сіллю і прибираємо в холодильник.
  • Розминаємо сирну масу виделкою або перетираємо через сито. Потім перекладаємо її в чашу блендера, додаємо цукор, манку, ретельно збиваємо.
  • Залишаємо масу з сиру на 30 – 40 хвилин, щоб манка могла розбухнути, а в цей час збиваємо яєчні білки в щільну піну.
  • З’єднуємо яєчну масу з сиром, перемішуємо і викладаємо в змащену вершковим маслом форму.

Запікати сирне суфле потрібно в розігрітій духовці протягом 15 – 25 хвилин.