Сухарики в духовці з чорного хліба – 8 рецептів приготування

Чорний хліб — улюбленець на столі, бутерброди або грінки на його основі з’їдаються в першу чергу. Сухарики подають до супів і загальним страв, вони є чудовою закускою. Останнім часом стало популярно купувати житні сухарики з різними смаковими добавками до пива. І лише економні господині, знають, що зробити їх можна з мінімальними витратами в домашніх умовах. Приготовлені за перевіреними рецептами сухарики в духовці з чорного хліба, стануть фаворитом на вашому столі!

Як і скільки сушити сухарі в духовці

Особливих рекомендацій на цей рахунок не існує, час залежить від ступеня свіжості і типу хліба, а також особливостей вашої духовки. Якщо потрібні більш підсмажені сухарі, слід їх смажити більше 20-25 хвилин, іноді просто достатньо їх підсушити 10-15 хвилин. Хліб можна брати свіжий чи черствий, причому другий варіант, буде легше різатися і швидше підсохне.

Необхідні інгредієнти:

  • чорний хліб — 400 г;
  • пергамент.

Приготування:

  • Хліб нарізати на тонкі скибочки, розмір можна регулювати на особистий розсуд.
  • Різати хліб потрібно спеціальним ножем, тоді він не буде кришитися, а скибочки будуть рівними і однакової товщини.
  • Застелити пергаментом на лист для запікання, якщо ви впевнені, що хліб не підгорить в духовці, цей крок можна пропустити.
  • Розкласти шматочки хліба на лист, разронять їх, щоб вони рівномірно просушилися.
  • Помістити лист в духовку, включити режим конвекції при температурі 180 градусів. Сушити хліб не менше 20 хвилин.

Прості сухарі в духовці з чорного хліба

Необхідні інгредієнти:

  • буханець чорного хліба.

Приготування:

  • Хліб можна брати як свіжий, так і черствий. Підійдуть залишки шматочків чорного хліба зі столу. У економною господині нічого не пропадає, все йде в хід.
  • Нарізати скибочками довільної форми, викласти на деко. По максимуму прибрати крихти, інакше вони будуть підгоряти під час сушіння.
  • Випікати в духовій шафі при середній температурі. Готовність визначати з урахуванням смаку.
  • Вийняти з духовки, остудити і можна подавати до столу.
Дивіться також:  Як варити яловичий язик правильно – 3 рецепту приготування

Якщо раніше ви думали, що зробити сухарики в духовці складно — це помилка, готуються вони легко і просто!

До пива з сіллю і спеціями

Необхідні інгредієнти:

  • чорний батон;
  • сіль дрібна кухонна;
  • спеції до м’яса;
  • рослинне масло.

Приготування:

  • Нарізати чорний хліб дрібними кубиками або соломкою. Скласти їх в целофановий пакет
  • Додати в пакет спеції, влити рослинне масло. Гарненько струснути пакет, щоб все перемішалося.
  • Висипати вміст пакета на аркуш. Випікати в духовці до хрусткого стану.
  • Вийняти щодо готовності, посолити, дати охолонути і можна подавати до пива.

Приготовлені в домашніх умовах сухарики здивують своїм хрестом і смаком. Будьте впевнені, що вони приготовані з любов’ю і без шкідливих смакових добавок.

Гостра закуска до пінному напою

Необхідні інгредієнти:

  • житній хліб — 450 г;
  • оливкова олія;
  • пекучий мелений перець;
  • коріандр;
  • сіль.

Приготування:

  • Нарізані тонко скибочки подрібнити соломкою. Якщо хліб буде кришитися, занадто дрібно його різати не треба.
  • Далі потрібно хліб присмачити перцем, краще всього це зробити в пакеті, як у попередньому рецепті або безпосередньо на аркуші для запікання. Посипати рясно перцем, коріандром і скропити олією. Завдяки маслу до хліба прилипнуть приправи, в іншому разі вони залишаться на аркуші.
  • Запікати до хрускоту, вийняти, посолити. При необхідності приперчити з урахуванням смаку. Подавати до пінному напою в охолодженому вигляді.

Часникові сухарики з житнього хліба

Поєднання чорного хліба й часнику дуже вдале. Повірте, що ця закуска стане регулярно з’являтися на вашому столі. І все тому, що готуються сухарики з самих звичайних продуктів і швидко!

Необхідні інгредієнти:

  • житній хліб — 550 г;
  • часник за смаком;
  • сіль, спеції;
  • рослинне масло.

Приготування:

  • Хлібні шматочки перемішати з маслом і спеціями, скропити олією, щоб все добре скрепилось.
  • Видавити через прес часник, можна відразу покласти його до хліба і перемішати. Однак при запіканні часник може горіти, набагато краще буде, якщо видавити через сито з нього сік. Цим соком просочити хлібні шматочки.
  • Випікати до хрускоту при температурі духової шафи 180 градусів.
  • Солити часникові сухарики після того як хліб підсохне, хоча при бажанні можна відразу додати солі.
Дивіться також:  Пастрома з курячої грудки в домашніх умовах

Аромат під час приготування житніх сухариків за цим рецептом, буде витати по всій кухні!

Як зробити з сиром

Необхідні інгредієнти:

  • батон житнього хліба;
  • сіль, спеції;
  • твердий сир — 150 г;
  • рослинне масло.

Приготування:

  • Скибочки хліба змастити маслом, посипати спеціями і відправити запікатися в гарячу духовку.
  • Стежити за тим, коли вони стануть хрусткими, головне не перепекти.
  • Відкрити духовку, висунути жарова лист і посипати сухарики дрібно тертим сиром, так щоб скрізь попало. Для вірності акуратно перемішати лопаткою, діяти потрібно обережно, інакше легко обпектися.
  • Закрийте духовки, вимкніть її і дочекайтеся, коли сир розплавиться.
  • Тепер залишиться сухарики остудити і підсолити дрібною сіллю.

Зі смаком курки і томату

Швидше всього отримати сухарики зі смаком курки, якщо використовувати спеціальну приправу, яку можна купити в магазині. Що стосується томатного смаку, сухарі з житнього хліба, можна змішати з сушеними помідорами або з кетчупом.

Необхідні інгредієнти:

  • житній хліб — 600 г;
  • рослинна олія;
  • приправа куряча;
  • сушені помідори або кетчуп.

Приготування:

  • Скибочки житнього хліба змішати з курячої приправою, скропити рослинним маслом.
  • Якщо використовувати сушені помідори їх додають разом з курячої приправою. При бажанні додати сухарів смак кетчупу, змішайте хлібні шматочки з соусом. Багато кетчупу брати не потрібно, інакше хліб розкисне, буде довго запікатися.
  • Підсушити хлібці до хрускоту, солити не потрібно, так як в курячої приправи цей інгредієнт присутній. Хоча, це справа смаку!

Сухарики із чорного хліба з чебрецем

Необхідні інгредієнти:

  • чорний хліб — 450 г;
  • чебрець, сіль;
  • оливкова олія.

Приготування:

  • Чорний хліб нарізати тонко, розкласти скибочки на лист з пергаментом.
  • В мисочці змішати мелений чебрець і оливкове масло. Кулінарної пензликом промазати кожен скибочку, перевернути на іншу сторону і вчинити так само.
  • Випікати сухарики до хрускоту, витягнути і відразу ж посолити. Подавати в охолодженому вигляді.
  • Завдяки чебрецю хлібці будуть чудово пахнути. Купувати готові сухарики немає сенсу, свої набагато смачніше!
Дивіться також:  Фарширована куряча грудка – 8 рецептів приготування в духовці, мультиварці, на сковороді