Сухарики в мікрохвильовці – 7 швидких і смачних рецептів приготування

Сухарики – це не тільки закуска до пива. Маленькі шматочки піджаристого хліба часто використовують для салатів, їх додають в гарячі бульйони і супи. Сухарики в мікрохвильовці – це швидка і смачна закуска, у них немає небезпечних для здоров’я добавок, які так часто зустрічаються в готових магазинних виробах.

Сухарики в мікрохвильовці з білого хліба

Час приготування сухарів залежить від того, як був порізаний хліб, – товстими кубиками або тонкими смужками.

Заготовки з хліба можна приправити різними спеціями і скропити рослинним маслом. Від цього їх смак стане набагато краще.

Спосіб приготування:

  • Беремо потрібну кількість білого хліба, ріжемо його квадратиками або смужками, присипаємо сіллю, приправами і перемішуємо.
  • На плоский піддон викладаємо хлібні заготівлі і ставимо їх у мікрохвильову піч. Підсушуємо на високій потужності одну хвилину з одного боку, і одну хвилину – з іншого.

З чорного хліба

Хрусткі сухарики можна зробити з різного хліба, але якщо вони будуть використовуватися в якості закуски, то краще взяти житнього. Щоб поліпшити смак готового продукту використовуємо різні приправи і масло оливи.

Спосіб приготування:

  • Беремо 500 г житнього хліба, нарізаємо довгими смужками і обробляємо їх сіллю.
  • В піалу ллємо ложку олії оливи, викладаємо хлібні заготівлі і ретельно все змішуємо.
  • Перекладаємо майбутню закуску на блюдо і підсушуємо в СВЧ-печі при максимальній потужності до рум’яного кольору, періодично перевертаючи.

Часникові грінки за пару хвилин

Приготувати домашні сухарики з часником досить просто. Для рецепту можна взяти свіжий часник (який тоді потрібно буде пропустити через прес) або сушений. Для таких пряних грінок однаково добре використовувати і світлий, темний хліб.

Спосіб приготування:

  • Беремо потрібну кількість батона або житнього хліба, ріжемо квадратиками, поливаємо олією і перемішуємо.
  • П’ять зубців часнику подрібнюємо за допомогою преса або тремо на тертці, змішуємо отриману кашку з сіллю, а потім занурюємо в отриманий склад хлібні заготовки.
  • Розподіляємо майбутню закуску на блюді, ставимо його в мікрохвильовку. Встановлюємо високу потужність і час – п’ять хвилин. В середині процесу сухарики потрібно перемішати.
Дивіться також:  Як смачно приготувати минтай? 11 рецептів

Сухарики для супу в мікрохвильовці

Найчастіше гарячі супи-пюре і бульйони у респектабельних закладах подають з білими грінками.

Для приготування закуски не варто брати свіжий м’який хліб, краще вибрати шматочок твердіший – при нарізці він не буде ламатися.

Так готові грінки будуть не тільки смачними, але і красивими.

Спосіб приготування:

  • Беремо потрібну кількість світлого хліба і подрібнюємо його невеликими кубиками. При бажанні можна їх трохи посолити або присипати улюбленими сушеними травами.
  • Розкладаємо хлібні заготовки в спеціальному посуді для СВЧ-печей і сушимо на високій потужності три хвилини.

Солона закуска до пива

Домашня закуска до пива завжди краще магазинної продукції. Приготувати сухарики можна з різними приправами, зробивши їх у відповідності із власними уподобаннями більш солоними або гострими.

Особливий смак хрустким грінок надає масло оливок, а також свіжі пряні трави.

Спосіб приготування:

  • Для сухариків беремо потрібну кількість немягкого хліба (будь-якого) і нарізаємо його так, як подобається.
  • Три ложки олії оливи змішуємо з ч. ложкою солі і додаємо будь-які спеції.
  • В щільний пакет кладемо хлібні заготівлі і ллємо олійно-пряну суміш. Пакет надуваємо і добре струшуємо його вміст, щоб шматочки хліба повністю вкрилися сумішшю.
  • Викладаємо заготовки на блюдо і підсушуємо в СВЧ-печі на високій потужності протягом трьох хвилин.

Як приготувати з сиром

Часто на прилавках ми зустрічаємо сухарики зі смаком сиру, краба, цибулі і т. п. Але навіщо платити за те, що так просто виконати на власній кухні з інгредієнтів, які в іншій ситуації взагалі були б викинуті на сміття? Пропонуємо рецепт грінок із сиром, які на відміну від магазинної продукції, не загрожують здоров’ю високою концентрацією різноманітних «Е»-шок.

Дивіться також:  Як варити кальмарів щоб були м’які?

Інгредієнти:

  • сім хлібних тостів;
  • 50 г сиру;
  • п’ять ложок олії;
  • сіль.

Спосіб приготування:

  • Хлібці для тостів ріжемо квадратиками. Сіль змішуємо з олією, в суміш викладаємо заготовки з хліба і все перемішуємо.
  • Подрібнюємо сир на дрібній тертці і також відправляємо до хлібним кубиках в пряному складі.
  • Заготовки викладаємо на блюдо і ставимо в мікрохвильовку. Підсушуємо до рум’яного кольору.

Сухарики для салату «Цезар» в мікрохвильовці

Салат «Цезар» обожнюють практично всі. Як відомо, одним з інгредієнтів закуски є часникові сухарики, які без праці можна приготувати своїми руками.

Інгредієнти:

  • 200 г світлого хліба;
  • три ложки олії оливи;
  • часниковий зубчик;
  • сіль.

Спосіб приготування:

  • Хлібні шматочки ріжемо на квадратики зі сторонами не більше 8 мм. Посипаємо їх сіллю і перемішуємо.
  • В масло кладемо подрібнену пряний овоч, перемішуємо і даємо суміші постояти протягом години.
  • Після часник виймаємо, а пряним маслом змащуємо заготовки з хліба.
  • Підсушуємо сухарики для салату в СВЧ-печі на максимальній потужності до тих пір, поки вони злегка не підрум’яняться.

Тепер ви знаєте, як зробити сухарики самостійно, але не менш смачно, ніж у ресторані. Ви можете приготувати їх з різними смаками, зробивши закуску солоної, пряної, гострої і навіть солодкою.