Суп із селери для схуднення – 7 рецептів, як приготувати дієтичний овочевий суп

Селера можна використовувати не тільки для приготування легких корисних салатів. Дієтологи радять робити його основою першого страви. Суп із селери для схуднення рятує від постійного відчуття голоду і дозволяє позбавлятися від зайвих кілограмів без дискомфорту.

Базовий рецепт

У такий варіант рецепта входить мінімум компонентів. З неї варто починати знайомство з цим дієтичним блюдом. Овочевий бульйон можна варити з лука, моркви або використовувати готовий кубик.

Інгредієнти:

  • стебла селери – ½ кіло;
  • підсолений овочевий бульйон – 700 – 750 мл;
  • прянощі – за смаком;
  • нежирні вершки – 1 повний стакан.

Приготування:

  • Дуже ретельно промити селера. При необхідності зачистити стебла ножем від щільних частин. Порубати їх шматочками дрібніші.
  • Бульйон вилити в каструлю і довести до закипання. Додати в нього шматочки головного інгредієнта.
  • Варити майбутній суп близько 35 хвилин. За цей час селера має розм’якнути.
  • До отриманої маси влити вершки. Всі складові перебити блендером.

Базовий рецепт супу для схуднення передбачає необхідність остудити готову страву, а потім знову закип’ятити. Тільки після цього можна засипати в нього прянощі і подавати частування до столу.