Суп пюре з кабачків і картоплі – рецепт приготування

Просте приготування і разом з тим корисне блюдо: суп пюре з кабачків і картоплі може легко і швидко приготувати кожен. Особливо актуальним такий суп стає при появі в сім’ї дитини. Дорослі іноді живуть без корисних перших страв протягом довгого часу, не приділяючи належної уваги тому, що додавання супів в раціон дуже важливо для підтримки здоров’я.

Рецепт супу з кабачків і картоплі

Інгредієнти:

  • стиглі кабачки – 300 г;
  • бульби молодої картоплі – 100 г;
  • часник – 5 зубчиків;
  • томати – 100 г;
  • морква – 50 г;
  • 1 цибулина;
  • очищена вода – 1,5 л;
  • кріп і кінза – по гілочці;
  • сіль – на кінчику вилки.

Щоб нагодувати домашніх свіжим супом з чудовим ароматом, потрібно вимити овочі під проточною водою і нарізати їх на рівні брусочки. У великій каструлі закип’ятити воду і першим покласти в неї підготовлену картоплю, який потрібно проварити протягом чверті години. Якщо для супу обраний перезріле кабачок, то з нього обов’язково вирізається серединка з великими насінням. На невеликій кількості оливкової олії тушкувати цибулю, порізану тонкими півкільцями і терту моркву, потім на сковороду викласти брусочки кабачка. Коли овоч злегка підрум’яниться, додати до нього різані помідори, очищені від шкірки. Потім томлені овочі кладуть у каструлю, до них додається рубана зелень з часником і сіль. Компоненти повинні повністю з’єднатися протягом 15 хвилин. Перед подачею супу на стіл його за бажанням заправляють нежирної сметаною.

В мультиварці

Інгредієнти:

  • 2 стиглих кабачка;
  • кілька стебел селери;
  • томати – 70 г;
  • цибуля – 30 г;
  • картопля молода – 4 шт;
  • кілька часникових зубчиків;
  • морква – 60 г;
  • кінза – за смаком;
  • масло для смаження овочів – 40 мл;
  • вода – 1,5 л;
  • щіпка солі.

Дивно смачним і ніжним виходить крем суп з кабачків і картоплі. Щоб побалувати себе їм і своїх близьких, треба очистити цибулю і моркву, порізати їх на шматочки і викласти в попередньо змащену маслом чашу мультиварки. В режимі смаження злегка підрум’янити овочі. Поступово до них додати томати без шкірки і часникові часточки. Селера, молода картопля і кабачок нарізати невеликими кубиками, викладають в чашу до рум’яним овочів і заливаються водою. Готується страва в режимі «суп» протягом 1 години. За 10 хвилин до готовності страву солять і додають дрібно рубану кинзу. Після того, як суп трохи охолоне, вміст чаші акуратно збивається блендером до кремоподібної субстанції. Подається суп гарячим, при бажанні готову страву прикрашають зеленню.

З кабачків і курки

Інгредієнти:

  • куряче м’ясо – 0,5 кг;
  • стиглі кабачки – 2 шт;
  • картопля – 3 шт;
  • вода – 1,8 л;
  • перець – 2 шт;
  • 1 цибулина;
  • томати – 2 шт;
  • морква – 40 г;
  • хмелі-сунелі – за смаком;
  • щіпка солі;
  • олія для смаження.

Будь-яка господиня знає, щоб суп вийшов ситний, варити його потрібно на м’ясному бульйоні. Для цього куряче м’ясо промити і зварити його протягом 45 хвилин на невеликому вогні. На невеликій сковороді протушкувати в олії терту моркву з дрібно порубаним луком і перцем. За час готування овочів підготувати для гасіння кабачок. Якщо його недавно принесли з грядки, то його слід тільки прополоскати під проточною водою і порізати шматочками. Кабачок потрібно додати до овочів і тушкувати 10 хвилин на невеликому вогні, затока невеликою кількістю звареного бульйону. М’ясо ділиться на шматочки і додається в зварений бульйон разом з порізаним брусочками картоплею. Після того, як картопля звариться в бульйоні, в каструлю кладуть тушковані овочі. Томати очищаються від шкірки і додаються в суп. Приправляти суп рекомендують хмелі-сунелі, ця приправа додасть блуду колір і дивно апетитний аромат.

Крем-суп з вершками

Інгредієнти:

  • молочний кабачок – 2 шт;
  • молода картопля – 3 шт;
  • 1 цибулина;
  • вершки 22% — 250 мл;
  • морква – 1 шт;
  • бульйон – 2,5 л;
  • горіх мускатний – 1 год л;
  • кріп – пучок;
  • щіпка солі.

Для його приготування потрібно заздалегідь відварити бульйон. Кабачки з картоплею та морквою, нарізати великими часточками. Цибулю порізати тонкими півкільцями. Підготовлені овочі викласти в бульйон. Через 20 хвилин овочі потрібно викласти в ємність і подрібнити за допомогою блендера. У невелику каструлю влити вершки і довести до кипіння. З’єднати вершки з овочами, додати сіль і мускатний горіх. Подавати суп рекомендують щойно звареним і прикрашеним дрібно порубаним кропом. До супу подати хрусткі грінки.

Загрузка...

З кабачків, капусти і картоплі

Інгредієнти:

  • бульйон – 2,5 л;
  • картопля – 150 г;
  • молочний кабачок – 300 г;
  • свіжа капуста – 250 г;
  • морква – 1 шт;
  • томат – 1 шт;
  • перець солодкий – 1 шт;
  • кінза петрушка – по гілочці;
  • сіль – на кінчику ножа.

Смачний рецепт овочевого супу з кабачка можна приготувати з додаванням капусти. Що його приготувати, потрібно в гарячий бульйон викласти порізану кубиками картоплю. Поки картопля вариться, необхідно порізати на акуратні брусочки кабачок і покласти його в бульйон. Капуста шинкуется і разом з тертою морквою викладається в каструлю. Потім томат очищається від шкірки і разом з дрібно порубаним перцем додається в суп. Нудиться суп на невеликому вогні не більше чверті години. Потім газ вимикається і в каструлю додається дрібно порубана кінза з петрушкою.

Корисні поради та хитрості приготування

Досвідчені господині при приготуванні овочевих супів радять використовувати такі рекомендації:

  • Щоб смак вегетаріанського супу виходив більш насиченим і ароматним, замість води потрібно використовувати заздалегідь приготований бульйон з овочів.
  • При готуванні крем-супу замість вершків можна додавати коров’яче молоко. Смак супу не втратить ніжності і вершкового аромату, але калорійність страви буде знижена.
  • Щоб легше очистити томат від пружної шкірки, потрібно зробити на ньому невеликий розріз і опустити на кілька секунд в киплячу воду.
  • Деякі господині вливають у перемелені овочі збите яйце, потім перемішують масу, яка поступово перетворюється в апетитний крем-суп.
  • При готуванні супу важливо пам’ятати, що всі овочі додаються в каструлю тільки в киплячу воду або бульйон.
  • Пасеровані овочі необхідно додавати в блюдо в самому кінці приготування.
  • Не варто готувати овочеві супи про запас. Під час зберігання їх у холодильнику, вони втрачають свої корисні властивості. У зв’язку з чим, такий суп хороший тільки тоді, коли він свежеприготовлен.
  • За необхідності можна змінювати деякі пропорції овочів та інших інгредієнтів, або додавати в суп раніше використовуваний компонент, і тоді кожен, хто буде запрошений покуштувати смачну страву, відкриє для себе новий незвичний смак супу і випробує при цьому нове задоволення.

    Загрузка...