Суп Рамен – 7 рецептів, як приготувати в домашніх умовах

Оригінальний суп Рамен – смачне і ситне блюдо японської кухні, яке особливо популярне в Кореї та Китаї. Він являє собою тонку локшину з додаванням м’яса, яєць, овочів, соусу і запашних спецій. Завдяки вдало підібраним компонентам частування має незабутній аромат, витончений смак, апетитний вигляд і доступно для приготування в домашніх умовах.

Класичний рецепт

Східне блюдо, зварене класичним способом, є основою для інших різновидів супу Рамен.

Всі інгредієнти для нього необхідно готувати окремо, дотримуючись певної послідовності, а потім розкласти по тарілках і залити гарячим бульйоном.

Необхідні продукти:

  • локшина пшеничне – 0,2 кг;
  • два яйця;
  • свинина – 0,28 кг;
  • курка – 0,35 кг;
  • чотири зубчики часнику;
  • соєвий соус, зелень, пекучий перець – на смак;
  • селера – 3 стебла;
  • імбир – 23 р.

Готуємо:

  • М’ясо курки та свинини гарненько промити, потім помістити в каструлю з киплячою водою і варити разом.
  • Через чверть години додати в бульйон порізаний часник, кілька кілець гострого перцю, селера, трохи свіжої зелені і шматочок імбиру.
  • Продовжувати готувати на мінімальному вогні близько 45 хвилин, поки м’ясо не стане м’яким.
  • Готовий бульйон пропустити через сито, а м’ясо перекласти в окрему тарілку. Потім у гарячу рідину додати соєвий соус і розмішати.
  • Яйця зварити круто, потім остудити, почистити і змастити соєвим соусом, щоб вони забарвилися в світло-коричневий колір.
  • Локшину відварити до напівготовності, після чого нарізати пластинами свинину і подрібнити зелень.
  • Тепер покласти рівну кількість локшини в глибокі тарілки, додати в кожну з них кілька шматочків м’яса, розрізане на дві частини яйце, зелень і залити гарячим бульйоном.

Японський суп Рамен готовий. Подавати його потрібно в теплому вигляді зі спеціальними паличками. До нього бажано запропонувати нарізку з стиглих огірків і помідорів.

Зі свининою та японської локшиною

Рецепт цієї страви досить простий, тому його зможе освоїти навіть початківець кухар. Для супу зі свининою знадобиться японська локшина Соба або Сомен: обидва сорти красиво виглядають в готовому вигляді і мають чудовий смак.

Необхідні продукти:

  • свиняче м’ясо – 1,2 кг;
  • щіпка кориці;
  • імбир – 25 г;
  • японська локшина – 0,7 кг;
  • сіль – 18 г;
  • цукор-пісок – 15 г;
  • кінза, петрушка – 5 гілочок;
  • соєвий соус – 0,2 л.
Дивіться також:  Суп з курячих сердечок – 8 рецептів приготування

Готуємо:

  • Свиняче м’ясо порубати на квадратні шматочки, ретельно вимити і помістити в ємність з водою. Потім відварити м’ясо протягом півгодини, після чого вийняти і перекласти в інший посуд, а бульйон посолити.
  • У каструлю з вареним м’ясом додати імбир, насипати корицю і налити трохи бульйону.
  • Потім поставити на плиту, закип’ятити, насипати цукор і ввести соєвий соус, після чого продовжити готувати в закритому посуді близько трьох годин.
  • Тепер жаростійку миску заповнити водою, довести її до кипіння і засипати локшину. Через п’ять хвилин злити всю рідину, дістати локшину, розділити її на порції і покласти в тарілки.
  • Після цього знову набрати в каструлю воду (1 літр), і коли вона закипить, влити бульйон, що залишився. Потім додати шматочок свинячого жиру, проварити три хвилини і вимкнути піч.

Налити ароматний відвар в тарілки з локшиною, потім покласти скибочки нарізаного м’яса і посипати подрібненою зеленню. Суп зі свининою рекомендується вживати свіжим і гарячим.

Як приготувати з яловичиною

На приготування Рамена з яловичиною потрібно трохи часу, оскільки для нього не потрібно окремо варити бульйон. В якості заливки тут буде використовуватися ароматний відвар, в якому готувалася яєчна локшина.

Необхідні продукти:

  • яловичина – 0,3 кг;
  • вода – 1,2 л;
  • три яйця;
  • локшина яєчна – 0,32 кг;
  • два часникового зубчики;
  • імбир – 23 г;
  • норі – 12 м;
  • соус соєвий – 75 мл;
  • сіль, зелений лук, гострі спеції – скільки знадобиться.

Готуємо:

  • Яловиче м’ясо помити і нарізати невеликими брусочками. Потім викласти їх у сковорідку з олією і обсмажити протягом години. В кінці присолити, заправити спеціями і додати норі.
  • Відварити яйця, потім видалити з них шкаралупу і нарізати кружальцями.
  • Закип’ятити воду в каструлі, потім налити в неї соєвий соус, покласти імбир і порізаний на часточки часник. Після чого додати локшину і варити п’ять хвилин.

Подавати японський суп треба порційно, поклавши в тарілки з локшиною шматочки смаженої яловичини, яєчні часточки і крупно порізану зелену цибулю. Чудове частування підніме настрій і відмінно наситить під час обідньої перерви.

Дивіться також:  Гречаний суп з куркою – рецепт з фото

Суп Торі Рамен з куркою

Ще один нескладний рецепт супу Рамен з куркою, який готується буквально за десять хвилин. Така страва допоможе швидко нагодувати сім’ю, коли немає часу на довгий приготування їжі.

Необхідні продукти (на одну порцію):

  • відварна курка – 120 г;
  • соєвий соус – 20 р;
  • локшина Рамен – 170 г;
  • морквина;
  • бульйон курячий – 0,4 л;
  • часточка часнику;
  • морська сіль – 2 г;
  • два пера зеленої цибулі;
  • болгарський перець – 40 г;
  • половина вареного яйця.

Готуємо:

  • Перець, моркву і часник вимити проточною водою, потім нашаткувати довгими і вузькими смужками. Курку порізати великими кубиками.
  • У киплячий бульйон покласти нарізане м’ясо, засипати нарізані овочі, налити соус, присолити і готувати чотири хвилини, потім відставити.
  • Локшину необхідно зварити окремо, потім викласти в тарілку і заправити бульйоном.

Готову страву рекомендується прикрасити колечками зеленого лука і покласти розрізане навпіл яйце. Суп Торі Рамен з куркою виходить поживним, апетитним і може стати прекрасною альтернативою набридлим першим стравам.

Готуємо з кальмарами

Здивувати рідних і друзів під час вечері допоможе японське блюдо з кальмарами. У його складі зазвичай присутні різні види морепродуктів, а подається частування зі спеціально приготованим соусом.

Необхідні продукти:

  • морські гребінці, креветки, мідії, кальмари – 0,32 кг;
  • локшина Рамен – 0,3 кг;
  • маленький кабачок;
  • морква, солодкий перець – по 45 г;
  • цибулю-порей, кінза – 50 г;
  • соєвий соус, рисове вино – 60 мл;
  • кунжут, імбир, часник – на свій розсуд.

Готуємо:

  • Морепродукти помістити на сковорідку з оливковою олією, додати до них мелений імбир, подрібнений часник і обсмажити протягом п’яти хвилин.
  • Локшину зварити, дотримуючись інструкції на упаковці.
  • З’єднати рисове вино з соєвого приправою, потім додати дрібно нарізану зелень і перемішати.
  • Отриманим соусом залити розкладену по тарілках локшину і посипати кунжутним насінням.

Пікантний суп Рамен з морепродуктів готовий.

Його бажано вживати відразу, оскільки остигле частування втрачає свій аромат і буде не таким смачним.

Японське перше блюдо з рибою

Такий суп дуже сподобається любителям рибних страв. До його складу входить багато овочів, які чудово гармонують з ніжним бульйоном з тріски, коропа або форелі.

Дивіться також:  Суп з капустою – 12 рецептів приготування

Необхідні продукти:

  • цибулю, брокколі, моркву – 50 р;
  • кукурудза – 180 г;
  • риба (будь-яка) – 0,32 кг;
  • яйця (варені) – 2 шт.;
  • японська локшина – 55 г;
  • соус із сої – 25 мл;
  • перець мелений, морська сіль – за своїм смаком.

Готуємо:

  • Рибу випатрати, промити і зварити. Готове м’ясо дістати, відокремити філе від кісток і порізати на квадратні шматки. Відвар процідити і знову залити в каструлю.
  • Цибулю з морквою почистити, сполоснути проточною водою і нарізати маленькими прямокутниками. Капусту нашаткувати тонкою соломкою.
  • Нарізані овочі разом з кукурудзою помістити в сковороду і обсмажити на жирі до золотистого відтінку.
  • Потім відварити локшину і викласти її в порційні мисочки.
  • Рибний бульйон закип’ятити, додати в нього сіль, соус і інші спеції. Проварити близько хвилини, потім погасити конфорку.
  • Тепер кожну порцію локшини засипати тушкованими овочами, покласти кілька рибних шматочків, полити бульйоном і прикрасити половинками яєць.

Японський суп Рамен з рибою поставити на стіл і запропонувати спробувати всім присутнім. Подавати його слід з дерев’яними паличками.

Азіатський суп Кімчі Рамен

Рецепт цього частування включає в себе використання гострої капусти кімчі, яку додають у страву, щоб надати своєрідний приємно-гострий смак. До складу Азіатського супу не входить м’ясо, тому він підійде для вегетаріанського харчування.

Необхідні продукти:

  • локшина Рамен – 0,43 кг;
  • капуста кімчі – 200 г;
  • печериці – 130 г;
  • норі – 60 г;
  • вода – 2,6 л;
  • сир тофу – 0,4 кг;
  • гострі приправи, зелений лук, велика сіль – на смак.

Готуємо:

  • У каструлю налити воду, потім закип’ятити її, посолити і покласти локшину.
  • Через хвилину додати тофу, нарізані пластинами гриби, додати спеції і варити ще чотири хвилини.
  • Після цього помістити суп в об’ємні тарілки, зверху викласти кімчі, норі і подрібнену зелень.

Азіатський суп Кімчі Рамен можна приготувати і на м’ясному бульйоні з телятини або свинини, потім доповнити блюдо вареними яйцями – вийде теж дуже смачно. Приємного апетиту!